Israel

Israelin ja Yhdysvaltojen välillä … suhteen, joka osoittaa, ettei maiden välillä ole erimielisyyttä, " totesi Valkoisen talon edustaja tiistaina. Valkoisen talon mukaan Trump ei aio pyrkiä väkisin kahden valtion ratkaisuun Israelin ja palestiinalaisten välisessä konfliktissa. Elliot Abrams, joka... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1339/yhdysvaltojen_todellinen_paamaara_on_rauha Patmos article

Yhdysvaltojen todellinen päämäärä on rauha.

Israelin ja Yhdysvaltojen välillä … suhteen, joka osoittaa, ettei maiden välillä ole erimielisyyttä, ” totesi Valkoisen talon edustaja tiistaina. Valkoisen talon mukaan Trump ei aio pyrkiä väkisin kahden valtion ratkaisuun Israelin ja palestiinalaisten välisessä konfliktissa.

Elliot Abrams, joka toimi George W. Bushin kansallisen turvallisuuden neuvoston huippuvirassa, kiitteli Valkoisen talon kielenkäyttöä.

”Todellinen tavoite on rauha,” Abrams sanoi. ”Israelin ja PLO.n kanta on pitkän aikaa ollut se, että nopein ja parhain tie rauhaan on kahden valtion malli.

Mutta tämä ei enää ole päämääränä, vaan keino päämäärän saavuttamiseksi. Jos se osoittautuu mahdottomaksi tieksi tai löytyy parempia keinoja, meidän tulisi olla avoimia sellaisille vaihtoehdoille.

Sen vuoksi hallinto on sanavalinnoissaan mielestäni oikeassa.”

”Molempien osapuolien tavoitteena on muuttaa poliittisten suhteiden näyttämöä,” sanoi Michele Flournoy, entinen Obaman hallinnnon ajan Pentagonin virkailija sekä New American Security -keskuksen perustaja. ”Heidän päämääränsä on muuttaa ilmapiiriä ja tunnelmaa” Obaman aikaisesta jännittyneisyyden tilasta.

Lähde: Politico