Israel

2018-05-16 Yhdysvaltain suurlähetystö avattiin Jerusalemiin maanantaina 14.5. Pääministeri Netanjahu puhui vihkimisjuhlassa, johon osallistui 400 kutsuvierasta. Suurlähetystön sinettinauhan avasi Ivanka Trump, joka toivotti päämiehet virallisesti tervetulleiksi suurlähetystöön. Netanjahu muistutti hetken olevan... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1526/yhdysvaltain_suurlahetyston_siirtyminen_jerusalemiin_historiallinen_tapahtuma Patmos article

Yhdysvaltain suurlähetystön siirtyminen Jerusalemiin historiallinen tapahtuma

Yhdysvaltain suurlähetystö avattiin Jerusalemiin maanantaina 14.5. Pääministeri Netanjahu puhui vihkimisjuhlassa, johon osallistui 400 kutsuvierasta. Suurlähetystön sinettinauhan avasi Ivanka Trump, joka toivotti päämiehet virallisesti tervetulleiksi suurlähetystöön.

Netanjahu muistutti hetken olevan historiallinen ja merkittävä. Yhdysvaltain presidentinvaaleissa jokainen presidenttiehdokas on luvannut siirtää suurlähetystön Jerusalemiin, mutta vasta nyt siirto toteutui. Pääministeri kiittikin juhlassa erityisesti Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia tämän rohkeudesta toteuttaa suurlähetystön siirto Jerusalemiin. ”Tunnustamalla historian, teet historiaa”, Netanjahu sanoi Trumpille. Hän jatkoi puhettaan kertoen tapahtuman merkittävyydestä myös liittyen rauhaan: ”Rauha voi perustua vain totuuteen. Totuus on, että Jerusalem on aina ollut Israelin pääkaupunki juutalaisille.”

Lisää aiheesta: The Jerusalem Post 14.5.2018