Israel

2019-01-15 On tullut aika korjata historiallinen vääryys. Yli 850 000 juutalaista ajettiin kodeistaan Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa Israelin valtion perustamisen jälkeisinä vuosina. Israel otti nämä pakolaiset vastaan ja antoi heille kodin vastaperustetussa juutalaisvaltiossa. Nyt lainsäätäjät Israelissa... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1710/world_israel_news_israel_aikoo_vaatia_korvauksia_arabimailta_karkotetuista_yli_800_000_juutalaisesta Patmos article

World Israel News: Israel aikoo vaatia korvauksia arabimailta karkotetuista yli 800 000 juutalaisesta

On tullut aika korjata historiallinen vääryys. Yli 850 000 juutalaista ajettiin kodeistaan Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa Israelin valtion perustamisen jälkeisinä vuosina. Israel otti nämä pakolaiset vastaan ja antoi heille kodin vastaperustetussa juutalaisvaltiossa.

Nyt lainsäätäjät Israelissa aikovat vaatia seitsemältä arabivaltiolta (Tunisia, Libya, Marokko, Irak, Syyria, Egypti, Jemen) ja Iranilta korvauksia sadoille tuhansille juutalaisille, jotka ajettiin tuolloin kodeistaan. 

Ministeri Gila Gamliel (Minister of Social Equality) on koordinoinut hallituksen toimintaa korvausasiassa. Vuosien vaikuttamistyön ja puolitoistavuotta kestäneen hallituksenalaisen tutkimustyön jälkeen, Israel sanoo olevans valmis vaatimaan korvauksia omaisuudesta, jonka juutalaiset joutuivat jättämään taakseen, kun heidät pakotettiin lähtemään kodeistaan arabimaissa Israelin valtion 1948 perustamisen jälkeen.

"Tätä on odotettu kauan ja nyt miellä on perusteelliset ja uskottavat faktat ja luvut näiden vaatimusten takana," sanoo asian valmistelussa mukana ollut Ashley Perry

LÄHDE: (World Israel News, 6.1.2019) Israel to demand compensation for Jews expelled from Arab countries