Israel

2019-04-09 Tel Avivin yliopiston tutkijat, joita johtaa tohtori Michael Milyavsky, ovat kehittäneet metodin tunnistaa kaikista vaarallisimmat syöpäsolut – kantasolut, jotka tuottavat loput sairastuneet solut ja joihin ei perinteinen kemoterapia ole toiminut. He saivat selville, että potentiaalinen lääke... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1763/tel_avivin_yliopiston_tutkijat_kehittavat_metodia_joka_voisi_tuhota_verisyovan Patmos article

Tel Avivin yliopiston tutkijat kehittävät metodia, joka voisi tuhota verisyövän

Tel Avivin yliopiston tutkijat, joita johtaa tohtori Michael Milyavsky, ovat kehittäneet metodin tunnistaa kaikista vaarallisimmat syöpäsolut – kantasolut, jotka tuottavat loput sairastuneet solut ja joihin ei perinteinen kemoterapia ole toiminut. He saivat selville, että potentiaalinen lääke Fenrentinide on erityisen tehokas tuhoamaan näitä soluja.

Tämä merkittävä löytö on askel syöpäsolujen tuhoamiseen ja syövän uusiutumisen ehkäisemiseen niillä, jotka ovat jo todettu terveeksi.

Tutkimusta johti Mohammed Yassin Tohtori Milyavskyn laboratoriosta yhteistyössä Toronton yliopiston ja Harvardin yliopiston laboratorioiden kanssa. Artikkeli julkaistiin hiljattain tieteellisessä aikakausilehti Leukemiassa.

”Me tiedämme, että syöpäkasvaimet yleensä, ja erityisesti verisyöpä, ovat yhdistelmä erilaisia soluja”, kertoo tohtori Milyavsky. ”Suurin näistä soluista ei ole vaarallisia, mutta joissain niissä on kantasolun ominaisuuksia, jotka tuottavat toisia soluja ja ovat oikeastaan niitä, jotka aiheuttavat sairautta.”

”On tärkeää huomata, että jopa terveiden ihmisten veressä on kantasoluja, jotka tuottavat ison määrän normaaleja soluja korvatakseen kuolleet solut ja täydentääkseen varastojaan, ” Tohtori Milyavsky lisää. ”Palatakseni syöpäsoluihin, ne ovat harvinaisia soluja, jotka vastustavat perinteistä kemoterapiaa ja voivat selviytyä, vaikka potilas on todettu terveeksi.”

Tohtori Miyavsky paljasti, että ”tutkimuksissamme, me etsimme keinoa tunnistaa ja merkitä vaaralliset kantasolut, tavoitteena eristää ne ja tutkia niiden toimintamekanismeja askeleena löytää tehokas hoito.”

Lue lisää: The Jerusalem Post 15.3.2019