Israel

2019-11-12 Israelin isku palestiinalaista Islamilainen Jihad –terroristijärjestön komentajaa Baha Abu Al-Ataa vastaan 12.11.2019 oli puolustuksellinen terrorisminvastainen toimi. Al-Ata oli alkuunsaattaja ja koordinaattori lukemattomissa järjestön toteuttamissa terrori-iskuissa ja suunnitteli lisää hyökkäyksiä... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1892/isku_islamilainen_jihad_-jarjeston_komentajaa_baha_abu_al-ataa_vastaan_tanaan_gazassa Patmos article

Isku Islamilainen Jihad –järjestön komentajaa Baha Abu Al-Ataa vastaan tänään Gazassa

Israelin isku palestiinalaista Islamilainen Jihad –terroristijärjestön komentajaa Baha Abu Al-Ataa vastaan 12.11.2019 oli puolustuksellinen terrorisminvastainen toimi.

Al-Ata oli alkuunsaattaja ja koordinaattori lukemattomissa järjestön toteuttamissa terrori-iskuissa ja suunnitteli lisää hyökkäyksiä Israelia vastaan lähitulevaisuudessa. Hänen kuolemansa pelasti monia ihmishenkiä.

Sadattuhannet Israelin kansalaiset ovat jatkuvassa vaarassa Gazan kaistalta tulevan rakettitulen vuoksi. Tästä aamusta (12.11.2019) lähtien Israeliin on ammuttu lähes 150 rakettia. Ohjuspuolustusjärjestelmä Rautakupoli on torjunut niistä yli kuusikymmentä. Yli miljoona israelilaista siviiliä istuu kuitenkin pommisuojassa ja koulut on suljettu. Yli neljäkymmentä ihmistä on loukkaantunut.

Israel korostaa, että terroristijärjestöjen summittainen rakettituli Gazan kaistalta on kaksinkertainen sotarikos: tulitus kohdistuu Israelin siviiliväestöön ja raketit laukaistaan Gazan siviiliväestön asutuksista ja laitoksista.

Iran rahoittaa ja ohjaa Palestiinan Islamilaista Jihadia, terroristijärjestöä, joka on vastuussa sadoista viattomista Israelin siviiliuhreista ja käy epäsuoraa sotaa Iranin nimissä. Se pyrkii islamilaisen teokratian perustamiseen koko Välimeren ja Jordan-joen väliselle alueelle.

Syyria suojelee järjestöä ja sallii sen toiminnan Damaskoksen päämajasta käsin.

Israel ei pyri tilanteen kärjistämiseen, mutta tekee kaiken tarvittavan kansalaistensa suojelemiseksi ja puolustamiseksi.

LÄHDE: Israelin suurlähetystön tiedote 12.11.2019