Israel

2019-11-13 Netanjahu kehottaa maailmaa heräämään Iranin ydinohjelma valheiden paljastuessa. Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun varoitukset Iranin valheista näyttäisivät vahvistuneen IAEA:n (Kansainvälinen atomienergiajärjestö) Tehranista löytämän salaisen ydinlaitoksen myötä. Alun perin salaisen... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1893/iaea_iranin_salainen_ydinlaitos_paljastui%21 Patmos article

IAEA: Iranin salainen ydinlaitos paljastui!

Netanjahu kehottaa maailmaa heräämään Iranin ydinohjelma valheiden paljastuessa.

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun varoitukset Iranin valheista näyttäisivät vahvistuneen IAEA:n (Kansainvälinen atomienergiajärjestö) Tehranista löytämän salaisen ydinlaitoksen myötä. Alun perin salaisen laitoksen paljasti Israelin tiedustelupalvelu. Pääministeri kehotti kansainvälistä yhteisöä heräämään ja asettamaan pakotteita Irania vastaan.
Iran rikkoi vuoden 2015 kansainvälistä sopimusta aloittamalla ydinlaitoksen toiminnan.

Netanjahu kertoi, että puhuessaan YK:ssa vuosi sitten hän paljasti Iranin salaisen ydinvaraston Turquzabadissa. Nyt myös IAEA:n julkaisi löytämänsä tiedot Iranin aktiivisesta ei-enää-salaisesta laitoksesta. IAEA vahvistaa, että Iran valehteli ja että Iran jatkaa valehtelua ydinohjelmastaan.

Netanjahu viittasi iranilaiseen sivustoon, jota hän kuvaili puheessaan YK:n yleiskokouksessa viime syyskuussa. IAEA:n päätarkastaja on nyt syyttänyt Irania informaation salailusta liittyen uraanin tuottamiseen, josta oli löydetty todisteita aikaisemmin tänä vuonna.

Israelin johto kutsui maailman johtajat liittymään Israelin ja Yhdysvaltojen ponnisteluihin pitää Iranin yhdinohjelma aisoissa, koska se muodostaa uhan koko kansainväliselle yhteisölle.

Lähde: United With Israel: ‘Wake Up!’ Netanyahu Tells World, After Iran’s Nuclear Lies are Laid Bare 10.11.2019