Israel

2020-01-07 Israel Hayom -lehden mukaan eräässä israelilaisessa instituutissa kehitetään teknologisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat juutalaisen lain noudattamisen. Instituutin johtaja on nyt ehdottanut, että robotteja voitaisiin käyttää toorakääröjen kirjoittamiseen. Rabbi Menechem Perel Zometin instituutista... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1926/robotti_kopioimaan_tooraa Patmos article

Robotti kopioimaan Tooraa

Israel Hayom -lehden mukaan eräässä israelilaisessa instituutissa kehitetään teknologisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat juutalaisen lain noudattamisen. Instituutin johtaja on nyt ehdottanut, että robotteja voitaisiin käyttää toorakääröjen kirjoittamiseen.

Rabbi Menechem Perel Zometin instituutista kirjoitti järjestön sapatti-tiedotteeseen artikkelin, jossa verrataan Tooran kirjoittamista käsin pesah-leivän leipomiseen.

Niin kuin koneita on keksitty ja sitten hyväksytty rabbiinisten auktoriteettien toimesta tekemään happamatonta leipää tehtaissa, tämän päivän teknologiaa voidaan käyttää myös pyhien kirjoitusten kirjoittamisessa.

Lue lisää: World Israel News: Rabbi proposes that robots should write Torah scrolls