Israel

2020-02-14 Monien mielestä presidentti Trump on tarjonnut toistaiseksi kattavimman ja realistisimman rauhanehdotuksen ratkaisemattomana pidettyyn tilanteeseen. Hän on ottanut huomioon niin Israelin turvallisuusnäkökohdat kuin historialliset ja juridiset oikeudet maahan. Monet konservatiiviset juutalaiset ja... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1953/juutalaiset_ja_kristityt_huolissaan_siita_etta_trump_on_valmis_jakamaan_israelin_maan Patmos article

Juutalaiset ja kristityt huolissaan siitä, että Trump on valmis jakamaan Israelin maan.Monien mielestä presidentti Trump on tarjonnut toistaiseksi kattavimman ja realistisimman rauhanehdotuksen ratkaisemattomana pidettyyn tilanteeseen.

Hän on ottanut huomioon niin Israelin turvallisuusnäkökohdat kuin historialliset ja juridiset oikeudet maahan.

Monet konservatiiviset juutalaiset ja kristityt ovat silti levottomia, koska suunnitelman mukaan luvattu maa jaettaisiin pysyvästi.

Tri Jürgen Bühler, Jerusalemin Kansainvälisen Kristillisen Suurlähetystön (ICEJ) johtaja tunnusti Trumpin suunnitelman vilpittömän pyrkimyksen ”löytää tie kohti valoisampaa tulevaisuutta molemmille kansoille tässä kiistellyssä maassa.”

Kuitenkin Bühler totesi ICEJ:n lehdistötiedotteessa, että ”vaikka Trumpin ehdotus on tähän asti monin verroin parempi kuin aiemmat suunnitelmat ja pitää sisällään tekijöitä, jotka ovat hyviä niin israelilaisia kuin palestiinalaisiakin ajatellen, kyseessä on silti suunnitelma, joka pysyvästi jakaa maan, jonka Jumala lupasi Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin jälkeläisille.”

Edesmenneen pääministeri Ariel Sharonin entinen neuvonantaja Ranaan Levy on jakanut saman huolen. Hän kirjoitti Facebook päivityksessään:

“… ajatus palestiinalaishallinnon (PA) muuttumisesta ‘Palestiinan valtioksi’ on jotain, mitä kukaan vastuullinen israelilainen ei voi hyväksyä. Ihan niin kuin Yhdysvallat ei suostuisi luovuttamaan Kalliovuoria Venäjälle … Ajatus suostumisesta Palestiinan valtioon Israelin luonnollisten rajojen sisällä merkitsee Israelin itsemurhaa, eikä sellaista tarjousta pitäisi milloinkaan tehdä eikä siihen koskaan suostua. Kestää useita sukupolvia ennen kuin palestiinalaiset pääsevät ulos Arafatin jälkeisestä vihan ja [väkivaltaan] kiihottamisen, terrorismin ja korruption ajanjaksosta. Israelia ei tule pitää maailman koekaniinina.”


Lähde – IsraelToday 29.1.2020, Ryan Jones: Jews, Christians Still Wary of Trump Dividing the Land of Israel - The “Deal of the Century” is the best we’ve ever seen, but dividing the Land of Israel is still a non-starter.