Israel

2020-03-19 Ashdodissa sijaitseva messiaaninen juutalainen seurakunta Beit Hallel on usein joutunut ultraortodoksijuutalaisten häirinnän kohteeksi, kun paikalliset rabbit julkaisivat yhteisen kannanoton, jossa kehotettiin ryhtymään toimiin "kristillistä lähetystyötä" tekevää seurakuntaa vastaan. https://www.patmos.fi/israelarkisto/1986/messiaaninen_seurakunta_ultraortodoksisten_rabbien_hairinnan_kohteena Patmos article

Messiaaninen seurakunta ultraortodoksisten rabbien häirinnän kohteena

Ashdodissa sijaitseva messiaaninen juutalainen seurakunta Beit Hallel on usein joutunut ultraortodoksijuutalaisten häirinnän kohteeksi, kun paikalliset rabbit julkaisivat yhteisen kannanoton, jossa kehotettiin ryhtymään toimiin ”kristillistä lähetystyötä” tekevää seurakuntaa vastaan. 

Kannanoton allekirjoittivat Ashdodin päärabbi, kaupungin apulaiskaupunginjohtaja sekä joukko merkittäviä paikallisia rabbeja.

Heidän mielestään Jeshuaan (Jeesukseen) luvattuna messiaana uskovat juutalaiset muodostavat uhkan Israelin kansalle.

Kannanoton johdosta joukko ultraortodoksisia miehiä kokoontui Beit Hallelin ulkopuolelle häiritsemään jumalanpalveluksia ja estämään seurakuntalaisia pääsemästä tiloihin. Tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta, jolloin seurakunnan toimintaa on häiritty. 

Pastori Israel Pochtar kertoi Israel Today -lehdelle lähettämässään kirjeessä, että vastustuksen lisääntyminen johtuu todennäköisesti Beit Hallelin (jolla on nyt yli 300 jäsentä) kasvusta ja sen ”aktiivisesta evankelioimistyöstä.”

Pochtar kertoi useasti kääntyneensä poliisin puoleen tuloksetta. "Poliisi on pessyt kätensä tästä asiasta ja joissain tapauksissa jopa asettunut ultraortodoksien puolelle huolimatta siitä, että he rikkovat lakia", Pochtar kirjoitti. "Paikallinen poliisipäällikkö on jopa ilmoittanut meille, että valituksemme ovat turhia ja että he ovat päättäneet olla puuttumatta asiaan.”

Lähde: Messianic Congregation Targeted by Rabbis (IsraelToday.com 17.3.2020)