rukous

Rukouksen juurilla

Risto Santala

20,00  16,00 

Luther on sanonut: Jos et tunne Kristusta, kaiken muun oppiminen on turhaa. Evankeliumi on sitä, mitä Kristus on ja mitä Hän on tehnyt puolestamme.

Kappalemäärä:

Tuote on varastossa. Toimitus 3-6 työpäivässä.

Kuvaus

”Si Christum nescis, nihil est caetera discis.” – ”Jos et tunne Kristusta, kaiken muun oppiminen on turhaa.”

– MARTTI LUTHER

Luther on sanonut: ”Si Christum nescis, nihil est caetera discis” – jos et tunne Kristusta, kaiken muun oppiminen on turhaa. Evankeliumi on sitä, mitä Kristus on ja mitä Hän on tehnyt puolestamme.

Tätä tämä Risto Santalan kuudeskin juurikirja tähdentää. 1900-luvun alusta lähtien on Raamatun luotettavuus tahdottu murentaa. 1904 ilmestyi Saksassa kirja ”Jesus ein Arier”. Siinä todistettiin, että galilealaiset olivat gallialaisia, ja he vuorostaan aarialaisia, joten Jeesuskin oli aarialainen. Pian sen jälkeen siellä ilmestyi toinen julkaisu, ”Kristustaru”. Se esitti, että oli ”täydellinen erehdys” uskoa Jeesukseen historiallisena henkilönä. Tällöin Ruotsin lehdistö kääntyi kirkkoa ravistuttavassa ongelmassa rabbi Gottlieb Kleinin puoleen. Se synnytti sarjan syvällisiä tutkimuksia, jotka ovat olleet kivijalkana varsinkin prof. Lindeskogin ja Santalan kutsumukselle.

Rabbi Klein näki Isä meidän-rukouksen rakenteessa ja yksityiskohdissa vakuuttavan todistuksen Jeesuksen historiallisuudesta. Santala selaa näitä tutkimuksia ja rabbiinisen kirjallisuuden sanomaa rukouksen juurista. Hän analysoi kymmeniä heprean sanoja, jotka heijastavat sielunmaisemaa, jossa ne ovat syntyneet. Synagogan rukouskirjassa on ihania helmiä, joita ei länsimaissa tunneta. Ne höystävät Santalan elämänläheistä kerrontaa.

Lisätiedot

Tuotetunnus (SKU) 58501289
Tekijä(t)

Risto Santala

Kustantaja

Kuva ja Sana

Sivumäärä

154

ISBN

951-585-128-9

Painovuosi

2004

Sidosasu

pehmeäkantinen