Anna Deikun: Yhdysvaltojen itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 4.12.2021

“Minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi, jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä, valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja KIRKKAUDEKSI KANSALLESI ISRAELILLE.”

– Luukkaan evankeliumi  2:25-35

Rakkaat Muurinvartijat,

Toivotan sydämellisesti teille hyvää Hanukka-juhlaa, Muurinvartijat. Kiitos, että olette jaksaneet tukea työtä täällä. Ja erityiskiitos, että olette rukoilleet puolestamme.

Hanukka-juhlan sanoma ei muutu: Jumala suojelee temppelinsä, ja tahtoo uudistaa eli entisöidä sen. Hän tekee suuria ihmeitä. Juhlimme Jeesusta Kristusta, jonka ikuinen valo voittaa pimeyden. Kuinka täsmällisesti Pietarin välittämän sanan mekin saamme kokea juuri tämän Hanukka-juhlan aikana. Se on totuus meille, jotka olemme saaneet uudestisyntyä eli tulla Kristityksi. “Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä vielä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä vielä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla.” (1. Piet. 1:8)

Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme (teille) tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan me olimme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa.

Sillä hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden, kun tältä ylhäisimmältä kirkkaudelta tuli hänelle tämä ääni. “Tämä on minun rakas poikani, johon minä olen mielistynyt.” (2. Piet. 1:16-18)

Tänään soittaessani Hanukka puheluja saan jakaa useammalle juutalaiselle ystävälle yllä olevasta sanasta rohkaisua. Kotipiirini Hanukka kokoontuminen on vasta 4. päivä joulukuuta eli kuudes päivä juhlaa. Sytytämme päivittäin yhden kynttilän lisää 8 haarukkaisen Hanukkei kynttelikköön. Siinä on myös yhdeksäs kynttilä harukka kaikkia muita korkeammalla ja se palvelee (kutsutaan myös palvelija nimellä) sytyttäjänä muille kynttilöille.

Kiitos aiheista iloisin on yksi hääjuhla, joka pidetään 1. tammikuuta seurakunnassa. Alexander ja Arina ovat juutalaisia nuoriamme, jotka ovat aktiivisesti mukana kaikessa seurakunnan työssä. Arina on 7-vuotiaasta asti ollut Pyhäkoulussani, hänen perheensä on näin kauan ollut läheisiä ystäviä. Alex perheestä olen vasta tutustunut hänen äitiinsä Allaan, joka myös rakastaa Messiasta. Kiitos että olette siunaamassa nuorta paria ja samoin heidän suurperheitään.

Pastori Jurin sai äskettäin loppuun maanantai iltaisin pidetyt seminaari opetukset, jotka valmistivat meitä johtotiimissä paremmin palvelemaan niin sielunhoidossa kuin rukouksessa uusia uskovia. Seminaariin osallistui peräti nelisen kymmentä osaanottajaa ei puolilla U.S.A.ta. Opiskelumme kesti toista vuotta pienien taukojen tähden, mutta koimme että ne antoivat jokaiselle uutta tutkittavaa Raamattuun perustuen, miten auttaa uutta uskovaa, joka tahtoo seurata Kristusta. Kiitetään Jumalaa siitä, että on opettajan taidolla varustettuja palvelijoita kuten pastori Juri.

Sairastavien ystävien puolesta tarvitsemme lisää rukoustukea. Muistanette “Petjaksi” nimitetyn veljemme, joka sydänpysähdyksen jälkeen jatkaa toipumista kotona. Lääketieteelisesti hänen kohdallaan on kaikki tehty, joten vain Jumalan kosketus voi palauttaa muistin, eheyttää hänet niin hengen kuin sielun ja ruumiin voimiin. Petjan perhe on ahkerasti palvelemassa ja he kiittävät teitä että rukoilette.

Veljemme Michael, joka johti esirukousta Israelin puolesta sairastaa leukemiaa ja on kiitollinen siitä, että rukoilemme apua hänelle Messiaan nimessä.

Muutaman vuoden ajan pyörätuoliin sidotut veljemme nuorten pastori Michael, ja hiukan vanhempi Peter, uskovat, että kaikki on mahdollista Jumalalle. Peter veljemme on aurinkoinen Messiaan todistaja, jota on helppo lähestyä. Anotaan ihmettä heille molemmille. Peter on nyt ensimäistä vuotta seurakunnan Raamattukoulussa.

Veljemme Ignateus, joka vaimonsa Marian kanssa sairastuivat syksyllä Covid vitsaukseen ovat toipuneet. Veljemme joutui käymään vakavan kamppailun noin 80 päivää sairaalassa käytyään kuoleman rajoilla kuitenkin kieltäytyen hengityskoneesta, joka näytti välttämättömältä vaihtoehdolta. Hänen elämänsä esirukoilijana on suuri siunaus meille kaikille. Kunnia Jumalalle jatkoajasta veljellemme rukousta varten. Se on yksi juutalainen koti täällä, jossa nyt Hannukan tultua kovasti kiitetään. Ympäröiköön Jumalan hyvyys ja suuri armo samoin teitä jokaista.

Siunattua joulua ja onnellista uutta vuotta 2022

Kiitollisena,

Lähettinne
ANNA DEIKUN