Silja Lima: Muurinvartijakirje 25.8.2020

Hei rakkaat ystävät ja rukoilijat Suomessa!

Tervehdys taas meiltä Fortalezasta. Covid-19 edellyttää edelleen meiltä kovasti varotoimia Slummikeskuksella. Jos meille aikuisille hengityssuojat ovat hankalia totuttavia, lasten kanssa hengitysuojat ovat aika pelaamista. Meillä Fortalezassa on edelleen paljon tapauksia ja hengityssuojat ovat pakollisia kaikissa julkisisssa tiloissa. Pesemme käsiä lasten kanssa, lähetämme nuhanenät kotiin ja jaoimme lapset pienempiin ryhmiin, silti huoli on aina ettemme olisi osana viruksen tartuntaketjua.

Lapsille nämä tukiopetustunnit ovat todella rakkaita, monet lähtevät keskukselta tuntien lopussa jo kysellen kuinka monta yötä ennen kuin saa taas tulla. Koulutehtäviä ja lukuharjoituksiakin tehdään innolla, kouluahan ei ole ollut sitten maaliskuun ja ”etäkoulukin” on nyt lomalla elokuun ajan.

Pyrimme tuntien kautta tarjoamaan lapsille iloista tekemistä, terveellistä ja täyttävää välipalaa ja kertoa lapsille Jeesuksesta, Raamatun tarinoiden kautta ja eletyllä esimerkillä.

Elokuun alussa juhlittiin Brasiliassa isänpäivää ja olemme viime viikoilla jutelleet lasten kanssa Taivaan Isästä. Kortteja askarrellessa tuli taas surullisen selväksi kuinka harvalla slummin lapsella on kotona isää. Yli puolet lapsista teki korttia äidille tai isoäidille ja kun mietimme yhdessä minkälainen isä onTaivaan Isän kaltainen, oli lasten vaikea keksiä mitä ”hyvä isä” tekee. Ehdotin lapsille esim. suojelee perhettä tai pitää meitä turvassa, halaa tai huolehtii äidistä ja lapsista ja joka ryhmässä tässä kohtaa oli hiljaista.

Rukouksemme onkin että Taivaan Isä voisi antaa isiä näille slummin lapsille. Miehiä jotka eivät hylkää tai satuta. Herättää slummin miehiä ottamaan vastuuta, kaikien vaikeuksien ja työttömyyden, masennuksen ja päihteiden keskellä he löytäisivät Jumalassa rakkauden josta ammentaa ja olla omille lapsilleen tai puolison lapsille isä, jota he eivät ehkä itsekään saaneet tuntea.

Pyydämme rukoustukea meille perheenä; koronakevät ja -kesä on ollut raskas, omat lapsemme ovat myös kotikoulussa ja molemmat nyt teini-iän kynnyksellä. Thomas täyttää nyt juuri elokuun lopussa 13! Kuinka aika on mennytkin nopeasti. Rukoilettehan meille johdatusta ja suojelusta, voimia joka päivään ja viisautta työn johtamiseen ja vanhemmuuteen, ja varjelusta suurkaupungin arkeen.

Rukoilisitteko meidän tiimin puolesta? Meillä on ihana porukka koossa ja he päivittäin kohtavat lapsia Slummikeskus Taivaassa, rukoilee ja siunaa lasten elämiä ja kannustaa näitä lapsia ja nuoria eteenpäin. Siunaattehan heitä myös: Joilmaa, Gerlaniaa, Djeimiä ja Sergiota, Katiellyä ja Rosaa.

Usein puhun nuorista miehistä ja pojista ja kuinka vaikeaa heille on hyvien valintojen tekeminen ja jengeistä ja huumeista pois pysyttely. Tällä viikolla yksi Ronaldon jalkapallopojista Kevin* loukkasi kätensä jalkapallo treeneissä ja päädyimme viettämään tunteja pojan kanssa ensiavun odotussalissa.

16-vuotias Kevin on yksi slummin isättömistä pojista. Lähimmät sukulaiset olivat äiti, jonka uuteen perheeseen teinipoika ei enää mahtunut ja eno joka poikaa pienenä kasvatti, kuoli jengien yhteenotossa muutama vuosi sitten. Viime vuodet Kevin asui kavereiden olohuoneissa ja nyt viime kuukaudet tyttöystävän kotona.

Murtunutta rannetta sairaalaan hoitamaan, ei löytynyt yhtään aikuista sukulaista. Rukoilettehan Kevinin ja myös saman ikäisen tyttöystävän Samyan puolesta. Murtuneen ranteen lisäksi, nuoret yrittävät käydä peruskoulun kahdeksatta luokkaa ja heillä on pieni 8 kk keskosvauva joka tarvitsee edelleen paljon erityishuomiota. Rukoillaan ja siunataan tätäkin pientä perhettä.

Siunauksin ja kiitoksin,

SILJA LIMA