Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 29.9.2020

“Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja saarnaamaan Herran otollista vuotta.” – Luukkaan evankeliumi 4: 18 -19

Rakkaat Muurinvartijat

Messiaan Herran Jeesuksen ensimmäinen puhe ilmoitti Hänen tehtävänsä kansalleen.  Myöhemmin hän ilmoitti opetuslapsilleen, että heidänkin on mentävä viemään samaa sanomaa. Jeesuksen papillisesta esirukouksesta (Joh. 17:18) löydämme itsemme lähetettyinä. Olemme valtavassa tehtävässä. Ylimmäinen pappi Jeesus jatkaa rukousta puolestamme, kunhan vain olemme varmistuneet siitä, että emme ole lähteneet mihinkään ilman Pyhän Hengen voitelua. (Apt 1: 4) Lähetyskäsky ja se, että vaellamme maailmassa niin kuin Hän vaelsi, vallatkoon kokonaan jokaisen.

Menneenä viikonloppuna venäjänjuutalaiset täällä samoin kuin ei-juutalaiset seurakuntalaiset jatkoivat valmistautumista juutalaisen vuoden Suureen Sovituspäivään (28.9.), Jom Kippuriin valmistautumista. Katumuspäivät ainakin kerran vuodessa, itsemme tuomitseminen ja kalliin Kristuksen verisen armon omistaminen sopinee sinunkin kiireiseen aikatauluusi. Ethän voi ohittaa Raamatun ilmoitusta Jumalan juhlista uskovalle. Kristitty saa seurata vuosittain ajankiertoa Jumalan Israelin kanssa. Samalla juhlien aikaan, jos ei muulloin, tulee käydyksi läpi meidän henkilökohtainen suhteemme ja liittomme koko historia, samoin ihana tulevaisuus Pelastajan kanssa. Voimme pitää taivaallisen kihlauksemme aina tuoreena tietoisuudessamme.

Kenraaliharjoitukset kerran vuodessa pian alkaviin iäisyyden taivasjuhliin ovat jokaiselle vapaaehtoista. Suuri Lehtimaja-juhla, sen ilo ja riemu alkaa perjantai-iltana 2.10. Toivotan jokaiselle henkilökohtaista juhlaa Vapahtajamme seurassa. Hän lähettää yhä uudelleen sinut ja minut edeltä valmistettuihin tehtäviin. Mikä siunattu totuus onkaan uskoa Häneen ja olla kuuliainen Hänelle.

Kiitos jokaiselle ystävälle esirukouksista, niin venäjänjuutalaisten, kuin toistenkin kansanryhmien puolesta, jotka elävät ympärillämme.

Kerroin viime kirjeessäni, miten vakava ja sanoisinko vaarallinen vaihe jatkuu Lännen historiassa. Kristityt täällä heräsivät rukoilemaan. Pääkaupungissamme Washingtonissa oli syyskuun viimeisenä viikonloppuna ennen näkemätön uskovien yhdistetty paasto- ja rukous tapahtuma, rukousmarssi ja jopa yhden ryhmän järjestämä Raamatun lukeminen kannesta kanteen. Sen jälkikaikuna ympäri maatamme monet seurakunnat ovat sitoutuneet noin 40 päivää ennen USA:n marraskuisia presidentinvaaleja, ja vielä  senkin jälkeen, rukous- ja paastosopimukseen. Meidänkin seurakunnassamme saimme sapattikokouksessa valita  ajan, joka meille sopii hartaaseen esirukoukseen. Monet meistä ovat kuin isaskarilaiset aikoinaan, jotka ymmärsivät missä ajassa elämme.

Työmme rukousaiheita:

  • Seurakunnan raamattukoulun uusi lukuvuosi, johon voi ilmoittautua. Lasten pyhäkoulutoiminta pääsi jo alkuun.
  • Rukoilemme, että saisimme jatkaa ainakin jonkun aikaa parkkipaikalla sapattikokouksia. Epidemia ei ole vielä loppunut. Influenssakin riehuu kaupungissa. Jos sään tähden tilaisuudet siirtyy sisätiloihin, osa vanhemmasta väestä pelkää tartuntavaaran tähden tulla mukaan.
  • Leukemiaa sairastavat venäjänjuutalaiset lapset Noa, Matvei ja Emil, samoin jo pidempään sairastanut venäjänjuutalainen Michael-veljemme tyttären tytär Sarah, jonka syöpäkasvain päässä ei ole kadonnut.
  • Halvaantuneet, vanhuuden heikkouksista kärsivät, samoin kuin mielenterveysongelmista kärsivät monet sairaat tahtovat esirukousta. Huumeista tai alkoholin kirouksesta kärsivät samoin odottavat vapautumista.
  • Suuri kiitosaihe on se, että viikoittain katumusalttarille tulee yhä uusia ystäviä. Rukoukset on kuultu. Emme koskaan voi liikaa kiittää kaikesta hyvästä, jota saamme nyt nähdä ja kokea. Meille annetaan tänään uutta vapautta Kristuksessa ja hengellinen näkökykymme terävöityy.

Kiitollisin mielin kaikesta avustanne, jokaista teitä siunaten,

ANNA DEIKUN