Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 4.1.2021

“Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi. Hän tekee ruhtinaat olemattomiksi, saattaa maan tuomarit tyhjän veroisiksi.”
– Jesaja 40:22,23

Rakkaat Muurinvartijat,

Hyvää Uutta Vuotta 2021!

Jumalan suuruus ja kaikki valta on parempi mietiskelyn aihe kuin kuluvan päivän uutiset. Sanasta avautuu huikeat näköalat tähän aiheiseen, jota tarvitsemme elääkseemme Kristuksen voitossa nyt, olipa elämän tilanteet tai olosuhteet mitä tahansa.

Koen tätä kirjoittaessani suurta rakkautta ja kunnioitusta jokaista muurinvartijaa kohtaan. Olemme seurakuntana uloskutsutut maailman politiikasta, mutta siitä huolimatta pyhien rukoukset ovat ne, jotka tuovat todelliset vastaukset kaikkeen hätään maan päällä. Näin suorastaan sydämen vavistuksella lähestyn tässä kirjeessä jokaista. Herra armahtakoon meitä muurinaukoissamme valveutumaan lisää. Israel tarvitsee teitä ja niin myös hajotuksessa oleva juutalainen kansa. Siunaamalla siunatkaa heitä.

Pyysin teitä muistamaan venäjänjuutalaisia ystäviäni koronapandemian levitessä kaupungissa. Kiitos siitä. Monet kymmenet ovat täysin toipuneet, mutta osa heistä sairastaa edelleen, ja uusia sairastuneita on tullut lisää. Yhtään kuolemantapausta ei suureksi ihmeeksi ole tullut seurakuntalaisten keskuudessa. Tiedämme, että tilanne ei ole vielä tullut paremmaksi. Kiitos että siunaatte seurakuntaa ja sen työntekijöitä Jeesuksen Messiaan nimessä. Vanhempaan ikäluokkaan kuuluvat isoäiti Miina sai viruksen lapsenlapsiltaan. Hän on erään neljä sukupolvea käsittävän suuren juutalaisperheen uskova mummu. Kaksi seurakunnan pastoria puolisoineen ovat nyt toipumassa kotonaan kovan taudin jälkeen. Mutta seurakuntamme tilat avattiin pitkästä aikaa, ja tänään oli ehtoollisjumalanpalvelus.

Tiesittekö, että seurakuntamme aamu- ja iltarukoustilaisuudet konferenssipuheluina ovat paljon keskittyneet sellaisen aiheen ympärille, joita kohtaamme maassamme 6. päivä tammikuuta. Ethän vain sano, taas mennään politiikkaan.

Kysymykset, kuka johtaa seuraavat neljä vuotta maatamme, ja oliko kansan äänin valitsema mies tuleva presidentti, ovat suurempia kysymyksiä kuin ensi kädessä vaikuttaa.

Rukoilijat näkevät, että vaakalaudalla ollaan. Mihin suuntaan maa kääntyy tulee koskettamaan meitä, Israelia ja kansojakin. Emme kukaan tiedä tulevista presidentinvaalipäätöksistä. Rukousta löytyy todella paljon. Kukaan meistä ei myöskään jälkikäteen voi sanoa, että olisi pitänyt rukoilla enemmän. Uskon rukous voi tehdä paljon niin näkymättömänna maailmassa kuin näkyvässäkin. Me emme hellitä kättämme uskon rukouksesta kuin sota-aseesta. Mikäli saatte viestini ajoissa liittykää toki mukaan anomaan Jumalan väliintuloa.

”… Hän korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen. Hän paljastaa syvät ja salatut asiat, hän tietää, mitä pimeydessä on ja valkeus asuu hänen tykönänsä.” – Daniel 2:20-22

Pyydämme tätä evankeliumin julistamisen vapauden säilymiseksi, syntymättömien lasten elämäksi, Jumalan Sanan ja sen lakien arvossa pysymiseksi, Israelin maan ja kansan ja Kristuksen seurakunnan menestykseksi.

Siunattua ja uskon täyteistä vuoden alkua jokaiselle,

ANNA DEIKUN