Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 10.12.2020

“Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme – sillä kirjoitettu on: ’Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu’. ”
– Gal 3:13

Rakkaat Muurinvartijat,

Ristinpuulla murrettiin synnin kiroukset ikuisesti. Se on voiton puu. Saakoon sinun joulupuusi olla muistutuksena siitä, että Herramme joutui syntymään kuollakseen ristillä meidän edestämme. Hänet runneltuna kohotettiin puuhun kuolemaan. Sen jälkeen ruumis vietiin hautakammioon ja vasta kolmantena päivänä voitto saatossa Uusi elämä ilmestyi Jeesuksen noustessa kuolleista.

Tätä julistamme edelleen, jouluna ja myös hanukka-kynttilää sytyttäessämme, tämän viikon torstai iltana hanukka-juhlan alkaessa. Tiedättehän että joulukuusi ei ole meille pakanallinen, kun juhlimme Jeesusta, Hänen syntymäänsä. Hanukka-valot samoin ovat Messiaan, ainoan maailman Valon Herran Jeesuksen juhlaa. Ne venäjänjuutalaiset, jotka ovat jo vastaanottaneet Jeesuksen omana Messiaanaan ja syntiensä sovittajana, iloitsevat kanssamme. Heille hanukka-kynttelikön valo tulvii rauhaa, sillä Messiaassa ei ole enää kuoleman pelkoa eikä kirousta.

Suurkiitos, että otitte niin hyvin vastaan hätäisen viestini viime sunnuntaina, kun Covid19 aallon tavoin alkoi pyyhkiä täällä, sairastuttaen useampia venäjänjuutalaisia ystäviäni.

Menneen viikon ajan olemme seurakuntana surreet sitä, että kokonaisia ystäväperheitä on päivä päivältä sairastunut. Kaupungissa on vallalla ns. uusi virusaalto. Tätä kirjoittaessani lukumäärät läheistemme ja ystäviemme positiivisista koronatesteistä ovat nousseet noin viiteenkymmeneen henkilöön. Vastauksia odotetaan saatavan lisää tänään. Mitään paniikkia ei ole, sillä mekin rukoilemme. Pidämme myös tiiviisti yhteyttä kaikkien seurakuntalaistemme kanssa netin kautta. Kaupungin sairaalat ovat täynnä, ja hyvä, että nämä kärsivät rakkaamme ovat saaneet olla kotihoidossa.

Kunnia Jumalalle siitä, että ne kaksi veljistämme, jotka joutuivat sairaalaan, pääsivät palaamaan kotiin samana päivänä lääkityksen saatuaan. Seurakunnan pastoreista enää yksi on edelleen terveenä, kaikkien toisten saatua flunssan, jota myös esiintyy yllättävän paljon sään kylmettyä.

Johtava pastori Juri on kiitollinen siitä, että suljette hänet taas kerran esirukouksiin toistuvan ja voimakkaan keuhkoputken tulehduksen johdosta. Laulajat ja soittajat, kokous- avustajat mukaan lukien, ovat suurimmaksi osaksi sairaana. Pienten lasten äideistä Irina, joka odottaa viidettä pienokaista, sai eilen Covid -oireet samaan aikaan tyttärensä kanssa. Lasten isä Ruben on huume- ja alkoholistikodissa vieroitusohjelmassa.

Tänä alkavana suurena juhla-aikana saamme kiittää kaikesta Jumalaa.

Kiitos että muistatte ja iloitsette kanssamme siitä, että uskomme ja Jumalan Sanan mukaan saamme voiton näistä taudeistakin Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Siunattua juhlaa Jeesuksessa teille jokaiselle!

Rukouksistanne kiitollisena lähettinne,

ANNA DEIKUN