Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 11.3.2021

“…Hän rukoili rukoilemalla, ettei sataisi: eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Ja hän rukoili uudestaan, ja taivas antoi sateen, ja maa kasvoi hedelmänsä.”
– Jaakobin kirje 5:17-18

On valtava etuoikeus jatkaa rukoustyötä Israelin kansan ja maan puolesta. Jumalan silmäterä tarvitsee sinun ja minun anomuksiamme. Ehkä sinäkin koet itsesi samoin kuin se leskivaimo, josta Jeesus puhui (Luuk 18:1-8): anomalla anomme armoa Jumalalta, pyydämme parannuksen ja katumuksen henkeä laskeutumaan koko Herran ensiksi valitseman kansan ylle. Tiedämme, että pyyntömme todella miellyttävät Isän sydäntä. Hän vastaa varmasti. Kiitos, että ette hellitä. Muistan yhden Ensio Lehtosen käyttämän käskyn tai kehoituksen lapsuusvuosiltani. Hän julisti näin: “Pidä rautaisella kädellä kiinni aamuvartiostasi.”

Kiitos teille, jotka muistitte meitä ihanan puurim-juhlan aikana. Se oli meidänkin keskuudessamme siunattu. Päivä päivältä viruspelot tai pikemminkin -säännökset meillä helpottuvat. Tämänhetkiset, vielä sairaana olevat ystävät, ovat nuorempia työssä käyviä ja suurempia sairastumisaaltoja ystäväpiirissä ei ole nyt esiintynyt. Olen saanut tehdä kotivierailuja Brooklyniin vanhusten koteihin, joihin minua odotetaan ilolla.

Parhaillaan toivun muutama päivä sitten sattuneesta kaatumisesta kotini portaikossa. Kiitetään yhdessä suuresta varjeluksesta, jota taivas on antanut. Ymmärsin, että humanitaarisen avustusohjelman hoitamista on näinä päivinä supistettava järkeen käyvistä syistä. Ikä sanelee omia varoituksiaan. Toiveeni on vielä avustaa kahta rakasta sisarta heidän saatuaan vihdoinkin kaupungilta asunnon, samoin paria muitakin.

Veljemme, pastori “Petja” on alkanut tunnistaa useita seurakuntamme veljiä. Se on kannustamassa meitä esirukouksessa pyytämään täydellistä toipumista hänelle yli vuosi sitten sattuneesta sydämen pysähdyksestä hänen saatuaan sydäninfarktin.

Nuorten rakkaudella vastaan ottama pastori Michael pyytää muistamaan hänen työtään. Hän istuu vielä pyörätuolissaan, mutta se ei estä hänen palvelustehtäväänsä.

Äskettäin saatettiin Alexandra, 95-vuotias venäjänjuutalainen viimeiselle matkalle. Hän uskollisena istui vuosia etupenkissä somassa mustassa hatussaan. Vuosittain määrättynä päivänä luimme saarnatuolista kaikkien kuullen Putinin toisen maailmansodan sankareille (hänelle) osoittaman kiitoskirjeen ääneen. Tämän sisaremme tytär ja tyttärentytär eivät tahtoneet liittyä joukkoomme. Nyt kun Alexandra on mennyt, he ovat ottaneet yhteyttä seurakuntaan.

Pari muutakin vanhempaa ystävää on päässyt Herran lepoon. Poikavauvoja on syntynyt kahteen venäjänjuutalaiseen kotiin, jotka uskovat Messiaan jo saapuneen. Yksi heistä on Irinan ja Rubenin koti, jossa on jo viisi lasta. Irina-äiti tyttärineen oli kovin sairaana viruksen saatuaan, mutta varjeltui suuresti. Toinen poikalapsi annettiin sen pikkuisen menehtyneen Jesaja-keskosen tilalle, Adelia ja Max vanhemmille. Ehkä jotkut teistä muistatte vuosien varrelta kertomani ikävän tapahtuman.

Seuraava suuri hebrealaisen kalenterin juhla-aika alkaa jo 27. maaliskuuta iltana päätyen toiseen seder-pöydän juhlaan 4. huhtikuuta. Sehän on päivä, jolloin jokainen Kristuksen oma riemuitsee ylösnousseesta Vapahtajasta.

Vapahtajamme sanoi : “Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen jälleen”. (Joh 2:19) Apostoli Johannes tuntien (1 Kunigasten kirja 8 : 23-53) Salomonin profeetallisen rukouksen näki valtavassa ilmestyksen Hengessä ikuisen Temppelin Herran Jeesuksen, jonka puoleen kuka tahansa voi kääntyä katumusrukouksessa ja kaikessa anomisessa. Hän, istuen Isän oikealla puolella, vastaa Pyhällä tulella tänään meillekin. Tulee päivä, jolloin meille, jotka käännyimme synnistä ja aloitimme kiittää Pyhää Isän ja Pojan Jeesus-nimeä, lahjoitetaan vastaukset taivaasta. Ristillä totinen voitto on saatu.

Siunattua tulevaa pyhää pääsiäistä jokaiselle.

ANNA DEIKUN

Ps. Kiitos, että olette työssä mukana. Muistan teitä jokaista suurella kiitollisuudella.