Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 12.7.2021

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”  – Johanneksen evankeliumi 3:16

Rakkaat Muurinvartijat,

Olohuoneeni ikkunassa on lippu, jossa lukee suurin kirjaimin yllä mainittu koko ikuinen Jumalan evankeliumi yksinkertaisessa muodossa. Sanoma on selvä niillekin, jotka eivät tahdo juostessaan lukea pyhiä sanoja, sillä lippuun on piiretty kuohuvan meren keskellä seisova korkea vuori. Siinä on karu puinen tyhjä risti. Heti kotiini puhelinvastaajaan tuli Jehovan todistajien yhteydenotto pyyntö. Näin Sana ja kuva huutavat kotini ikkunasta kadulle. Rakkaus sydämessä keksii aina uusia keinoja tullakseen esille. “Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessa lukea.”  – Habakuk 2:1,2

Kiitos teille Muurinvartijat, että rukoilette Petjan, usein kirjeissäni mainitun Keski- Aasiasta tulleen pastorin muistin palautumista. Hänen toipumisensa vaikeasta sydänpysähdys-infarktistaan on kestänyt jo pitkälti toista vuotta. Omaiset ja päivähoitaja avustavat häntä nyt kotona. Petja tunnistaa seurakunnan jäseniä, ja voi puhuakin jonkin verran. Tämä rohkaisee meitä jatkamaan rukousta voittoon asti. Uskomme, että hän vielä todistaa omalle kansalleen tässä kaupungissa kuten nyt hänen raamattukoulusta palannut tyttärensä, ja seurakunnan videokuvaajana toimiva poikansa. Vaimo Lola kiittää jokaista joka rukoilee heidän puolestaan.

Petjan tyttären lisäksi kolme venäjänjuutalaista aikaisemmin neliapilana nimittämiä neitosia valmistuivat raamattukoulusta Floridassa. Kaksi heistä on aktiivisesti mukana evankeliumin työssä. Rukoilemme lisää uusia nuoria Jumalan elopellolle.

Syvemmän tason Raamatun opetus sielunhoitoon liittyvine teemoineen, jota pastori Juri on antanut seurakuntamme johto ryhmälle jatkuu kesästä huolimatta. Uskomme, että rukousten vahvistamana hän saa jatkaa Zoom-opetusta meille. Uusiutuva keuhkoputkentulehdus pastorilla on vieläkin vaivana, johon odotamme erityistä Herran kosketusta.

Parhaillaan perheet sekä erityisesti kaikki nuoret, joita on yhteensä noin sata, ovat lähdössä viettämään leiriviikkoja Pennsylvanian keskukseen. Kasteopetusta saanut ryhmä on samoin menossa leiriviikolle, jossa heille pidetään kastetilaisuus. Jotkut ryhmän jäsenistä ovat käyneet seurakunnan omaa Zoom-raamattu koulua kolme kertaa viikossa. Iloitsemme siitä, että Sanan kylvö kantaa runsasta satoa.

Oma kiitos- ja rukous aihe on kesän aikaan lisääntynyt liikenneonnettomuudet moottoriteillä. Sain taas kokea varjelusta, kun jouduin seisomaan yli kaksi tuntia ruuhkissa kokousmatkalla. Moottoritie jouduttiin lopulta kokonaan sulkemaan osaksi päivää, ja ruuhkaa selvittämässä oli poliisiauto, josta kovaäänisten kautta  poliisi vaati meitä tekemään täyden u-käännöksen sillalla. Oli viedä sadekeli. Tilanne oli stressaantuneille ajajille haasteellinen, eikä minunkaan mielestäni ihan yksinkertainen tuo kokousmatka ollut. Mutta, onhan meillä junat, jotka vievät varmasti perille viikonloppuisin, kun moottoritiet muuttuvat parkkipaikoiksi. Tämä on karua arkea täällä. Kiitos, että olette siunanneet minua jaksamaan ilolla kaiken työssä vastaantulevan.

Tahdommehan jatkaa yksimielisesti niin kirkoissa kuin kodeissamme Jumalan palvelemista, riemulla ja sydämen yksinkertiasuudella nauttien Pyhän Jumalan läsnäolosta keskuudesamme. Apostolit Jerusalemissa kokivat elämäntilanteissaan rohkeutta, yliluonnolista rauhaa, iloa ja ylhäältä tullutta uskon vahvistusta. (Apostolien teot 2:46,47)

Kiitos, että olette mukana niin rukouksin kuin monin uhrein täällä työssä ja jopa teidän omalla kesä lomallannekin. Lämpöistä kaunista kesää!

Rakkain terveisin,

ANNA