Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 2.6.2020

”Mutta tuo vielä kerran osoittaa että ne, mitkä järkkyvät, koska ovat luotuja, tulevat muuttumaan, että ne jotka eivät järky, pysyisivät. Sen tähden, koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaamme Jumalaa, Hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla. Sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli.”

– Hebrealaiskirje 12: 26-29

Rakkaat Muurinvartijat,

Hengen tuli, Henki helluntain tekee meidät, Kristuksen seurakunnan eläväksi. Jatketaan vain päivittäin helluntain viettoa rukouskammioisamme. Shavuot hebrealaisen kalenterin mukaan ja kristittyjen helluntai osuivat tänä vuonna lähes samoille päiville. Vain meidän juhlintamme on muuttunut, niin kuin kaikki muukin ympärillämme näyttää yhä muuttuvan.

Uusin ikävä tilanne täällä Lännessä on seurattavissa ja nähtävissä teidänkin mediauutisten välittämänä. Tätä kirjoittaessani eri kaupungeissa on meneillään myrskyisät mielenosoitukset johtuen George Floyd-nimisen miehen menehtymisestä poliisien pidättäessä häntä. Tämä on herättänyt henkiin ennen näkemättömän rotuvihan ympäri maatamme. Covid 19 -epidemiaa ei ole vieläkään voitettu, joten voimme puhua kahdesta järkyttävästä kuolemansairaudesta, jotka järistelevät omalla tavallaan maatamme ja vaikuttavat tuhoisasti kansalaisten elämään. Minun mielestäni politiikaan mukaantulo molempiin ongelmiin vain lisää rajähdysalttiutta.

Mitä tulee omaan kaupunkiimme, koen, että nyt jos koskaan tarvitsemme kaikkialla maailmassa olevan Jumalan ihmisten rukoustuen. Herra armahtakoon meitä ja valtaisaa diaspora-juutalaista kansaa täällä Yhdysvalloissa. Tiedämmehän, mitä väärä tuli voi saada aikaan. Mutta me Jumalan palvelijat olemme rauhantekijöitä. Kunnioitamme kaikkia, rakastamme veljiä, pelkäämme Jumalaa, ja vieläpä kunnioitamme kuningasta tai vastaavasti esivaltaa.

Rukousaiheet kaupunkimme venäjänjuutalaisten puolesta säilyvät jokseenkin samoina:

  • Michael-veli, joka sairastaa leukemiaa ja hänen tyttären tyttärensä, joka kärsii aivokasvaimesta, tarvitsevat rukousta.
  • Petja-sveljeme kuntouslaitoksessa odottaa terapian alkua, joka estyi virusepidemian aikaan.
  • Sisaremme Tanya, Raija ja yksi ei-juutalainen Emma taistelevat syöpäsairautta vastaan.
  • Veljemme Jaakob joka sairasti Covid 19 on hoitolaitoksessa sen tähden, että hän sekä halvaantui, että on menettänyt näköään sairauden aikana.

Seurakunnan johtoryhmä on Zoom-yhteyksien kautta kokoontunut yhteen. Rukousvartiot jatkuvat puhelin- ja nettipalvelujen kautta. Pastorin raamattutunnit ovat päivittäin tarjolla netissä kenen tahansa kuunneltavaksi. Ei ole helppoa hoitaa elektronisesti seurakunnan yhteyttä. Kiitos että tuette meitä rukouksin.

Sain rohkaisua Jeesuksen sanasta: ”Teidän Isänne kyllä tietää”.

Se on ollut kuin hunajan pisara sielulleni. Kiitollisina kaikesta tuestanne, jota Pyhä Henki teissä vaikuttaa hyväksemme tällä kaukaisella Herran elopelolla. Siunattua tulevaa juhannusjuhlaa teille jokaiselle!

Rakkain terveisin, lähettinne

ANNA DEIKUN