Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 25.5.2021

“Iloitkaa Jerusalemin kanssa ja riemuitkaa hänestä kaikki, jotka häntä rakastatte: Iloitsemalla iloitkaa hänen kanssaan te, jotka olette hänen tähtensä surreet, että imisitte ja tulisitte ravituiksi  hänen lohdutuksensa rinnoista, että joisitte ja virkistyisitte hänen kunniansa runsaudesta.”
– Jesaja 66:10,11

Rakkaat Muurinvartijat

Ylläoleva Jesajan luku on profetia kaikkien aikojen Jumalan toimeen panemien suunnitelmien viimeisestä ja lopullisesta täyttymyksestä. Tuhat vuotta rauhan aikaa maan päällä, Jerusalemista hallinto jne. Vanhan kirkkoraamattuni kyseisen luvun alkuun on kirjoitettu luvusta näin: Väärä jumalanpalvelus. Pakanain ja uskottomain Israelilaisten tuomio. Hurskaan Israelin pelastus.

Löytyykö em. mitään helluntai-ihmeeseen liittyvää? Ei suoranaisesti,  mutta on kyllä jos ajattelemme pian tulevaa seurakunnan ylös tempaamisen hetkeä, joka on kirkkaudeltaan ja kunnialtaan erilainen, mutta riemultaan kuin helluntain tapahtuma. Kristuksen kohtaamisen pilvissä näemme nyt arvoituksen tavoin. Tunnemme Herramme vajavaisesti. Vasta silloin meidät tehdään täydellisiksi niin kuin Hän on täydellinen ja voimme katsoa Häntä kasvoista kasvoihin. Voimme vain aavistaa, miten kaikkien aikojen pyhät enkelien kanssa yhtyvät maan päältä temmatun joukon kanssa yhdessä ylistykseen. Edessä oleva on valmistushetkeä Pyhän tulen virittämistä lamppuihin ja Sanan öljyn ostamista, eikä vähiten tehtävämme loppuun viemistä.

Huomaatte myös että Sanassa on johtolankoja, ikään kuin  helluntain totuuteen johtavaa historiaa, joka täyttyessään oli jokaiselle yllätystä. Samoin kuin ylöstempaus tulee olemaan meille tässä ajassa.

Kirkastusvuoren tapahtuma oli tavallaan valmistavaa opetusta apostoleille sitä seuraavaa yläsalia varten. Muistamme, että valtava yliluonnollinen kirkkaus lankesi yhtäkkiä vuorella kolmen opetuslapsen ja Jeesuksen ympärille. Se oli odottamaton kohokohta. Opetuslapset olivat sitä ennen oppineet ulkolukuna kaikkea mitä esim. Mooses aikanaan sai nähdä ja kokea Jumalan kirkkauden kaipuussaan. He tiesivät Elian tuliset vaunut ja väkevän pyörremyrskyn, joka on meidänkin Raamatuissamme. Uskon että opetuslasten Shavuot-aamu Jerusalemissa oli jotenkin odottamaton tai ymmärrykselle käsittämätöntä. Mutta kun sydän oli puhdas ja avoin vastaanottamaan, tuli humahdus taivaasta.

Lupauksen Sanasta on pidettävä kiini. Jerusalemin Yläsalin kokousta emme mielestäni voi ymmärtää ollenkaan, jos ei ole itse henkilökohtaisesti saanut juoda pisaroita samasta helluntain maljasta ja juopua Pyhän Jumalan henkilökohtaisesta kokemisesta! Tai juopua Hengestä niin paljon, että ihmiset eivät pidä sitä enää (heille) normaalina käytöksenä. Ihmisen hengen uudistuminen voi olla liikaa ruumiin voimille. Kävin askettäin läpi näitä kysymyksiä venäjän- juutalaisten Tanyan ja Vadiminin kanssa, jotka eivät tahdo jättää yhtään kiveä kääntämättä halutessaan omistaa kaiken mitä taivaasta annetaan.

Sanan mukaan jokaiselle, joka uskoo Herraan Jeesukseen on vastaanottanut lupauksen uudesta voimasta palvelustyötä varten. Helluntaituulet ja -tulet kohdataan tänäänkin jos etsimme niitä. Pyhän Jumalan läsnäolo, jossa on aina käsittämätön ilo ja vapaus kuuluu seurakunnalle ja meille jokaiselle. Tiedän, että monet teistä kanssani tahtovat yhä uudestaan tuoreesti saada lisää helluntaita. Sitä meidän Heramme myös tahtoo palvelijoilleen.

Saimme  viime viikonloppuna seurakuntamme johtoryhmän kanssa siunatun matkan Pennsylvaniaan. Yksi autossani matkustaneista sisarista, Lena oli asunut noin neljä vuotta Israelissa ennen USA:an tuloa. En ollut aikaisemmin tutustunut häneen vaikka palvelemme samassa työssä useamman vuoden. Muitakin ihan uusia ystävyyksiä löytyi, koska johtoryhmän lisäksi otimme laulajat ja soittajat mukaamme. Yksi nuori venäjänjuutalainen Viktoria on saanut lahjan sanoittaa ja säveltää ylistyslauluja. Hän on tällä hetkellä työtön ja etsii sairaanhoitoalan työtä. Muistetaan hänen pientä perhettään. Ensimmäisen levyn äänitys on melkein valmis.

Meidän keskuudessamme rukoustyö Israelin puolesta voimistui juuri käydyn vaikean sotatilanteen aikana. Omaiset ja ystävät, jotka asuvat täällä, pyysivät rukousta nuorten sotilaitten puolesta jotka ovat heidän rakkaitaan. Vain yksi heistä haavoittui kranaatin iskusta, kun suojeli Gazan lähellä olevia sotilastovereitaan

Tämänhetkinen antisemitismin nousu on meistä huolestuttavaa. Osavaltiomme johto ja sen korkeimmilla istuimilla istuvista kansanedustajistamme monet ovat itse juutalaisia, mutta koska outo juutalaisvastainen politiikan ilmapiiri on suosiossa, he eivät ole tähän mennessä voineet nostaa  esille juutalaisten pahoinpitelytapauksia kaupungissa. Kiitos, että rukoilette erityisesti kaikkien kaupunkimme ja sen ulkopuolella olevien juutalaisasutusten turvallisuuden puolesta. Kiitos, että olette muurinvartijana kaikkien Lännessä olevien juutalaisten kotien puolesta. Kiitos että olette uskollisia ja palvelualttiita Herran työssä!

Jatketaan anomista Jerusalemin rauhan puolesta.

Rakkain terveisin,

ANNA DEIKUN