Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 29.7.2021

“Ei yksikään, joka Häneen uskoo, joudu häpeään. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.”
– Roomalaiskirje 10: 11-12

Rakkaat Muurinvartijat,

Anova saa ja etsivä löytää, tänäänkin. Saimme iloita jälleen kerran siitä, että noin viikko sitten 18 uutta uskovaa tahtoi astua pyhään kasteen liittoon Vapahtajan kanssa. Eikä tässä kaikki ilouutiset, sillä välittömästi ilmaantui uusi kasteelle tahtovien joukko. Tähänkin joukkoon mahtuu niin juutalaisia kuin muista kansoista pelastuneita. Osa juuri kasteen saaneista tahtoo kerrata saadut Sanan opetukset, näin heidät otettiin jatkoksi mukaan tähän uuteen ryhmään. Varmaan koette, että jokainen heistä tarvitsee teidänkin harrasta rukoustanne.

Kiitos, että olette runsaasti muistaneet vielä pyörätuolissa istuvaa Michael nuoriso- pastoria. Hänen nuoristaan kahdeksan otti suuren askeleen elämässään julkisesti seuraten Herramme Jeesusta. Michael valitti minulle: ”pyydä nyt minulle lisää armoa, etten vain ylpistyisi, kun niin paljon ihmiset puhuvat muka pastorin menestyksestä”.

Minulle on henkilökohtaisesti rohkaisevaa nähdä vuosia sitten pitämäni pyhäkoulun lapsia edelleen seuraamassa Jeesusta. Rukoukseni on, että näistä nuorista jokainen pääsee Jumalan käyttöön ja palvelee uskollisesti Herraamme. Yhden leirityttöni Martan ja hänen sulhasensa Thomaksen häät pidettiin kesäkuussa. Kokonaisen luvun voisin kirjoittaa niin hänen kuin toistenkin nuorten elämän vaiheista, joissa vihollinen oli repäistä kalliin Jumalan lapsen tuhon polulle. Tai silloin, kun upottavat surun aallot löivät elämään. Marthan juutalaisessa kodissa eräänä päivänä isän hirttäytyminen makuuhuoneessa oli käsittämätön kriisi kaikille. Kiitämme yhdessä Suuren Jumalan uskollisuudesta, mutta samalla tiedämme, että meidän täytyy jatkaa rukousta ja olla kaikkien rakkaittemme lähellä aina silloin kun tukeamme heille tarvitaan.

Kiitos, että olette Patmoskansana aina auttaneet kirjallisuustyössä. Pyydän nyt juuri jaossa olevien Johanneksen evankeliumikirjasien puolesta rukousta. Ne ovat osa tämän vuoden minulle uskotuista suuremmista kirjalahjoituksista kaikkein kysytyimpiä. Kerroin teille uusimmista ystävistä Victoriasta ja Tanyasta. Heidän nuorensa etsivät Totuutta. Agnes-neitonen sai hänelle sopivan nuorten suosiman Raamatun, ja Nikolai ilmestyi kirkkoon jo useampana sapattina. Hän otti mielellään lahjana Uuden testamentin, jossa on niin venäjäksi kuin englanniksi tekstit. Mikä ilo, että hän lupasi lukea sitä. Teidän runsaat uhrinne ovat kantaneet satoa, josta emme kaikkea tiedä, sillä sydämiin kylvetty Sana ei tyhjänä palaja.

Sairaitamme on paljon, jotka odottavat Jumalan kosketusta. Mainitsen vain muutaman heistä. Pastori Petja toipuu sydänpysähdyksestä hitaasti. Rukoustyön johtajan Michaelin leukemiahoidot jatkuvat. Pieni venäjänjuutalainen Neljävuotias Matteus parantui syöpä hoitojen jälkeen. Nooa, neljä vuotta, jatkaa syöpä- lääkitystä. Emman ja Raijan syöpä hoidot ovat ohitse. Koronavirukseen sairastuneita on kai eniten Venäjällä tai Ukrainassa asuvien sukulaisten ja tuttavien keskuudessa. Kaupungissamme on lähestulkoon pieni tauko virusepidemian tilastoissa. Kiitos ja kunnia Jumalalle siitä!

Koen suurta iloa siitä, että saan palvella. Tänä kesänä parin viimeisen viikon aikana jouduin harventamaan kotivierailuja Brooklyniin lämpötilojen kohotessa täkäläisen kesän normeihin. Hyvin varhain aamulla ja sitten myöhemmin illalla on mahdollista toimittaa askareita kotipihassa, kuten kasvimaalla ja kodin pikku remonteissa. Puhelut vievät aikani kaikkein kuumimman osan päivästä. Sekin on suuri kiitosaihe. Säästän näin voimia pitempään sapatti-reissuun, kuljetuksineen ja vierailuineen seurakunnassa. Edessäni on muutama seurakuntavierailu pariin amerikkalaiseen seurakuntaan tänä syksynä. Kiitos,  että siunaatte niitä, samoin perhettäni, ja kotini kesävieraita.

Siunattua kesän jatkoa jokaiselle Muurinvartijalle !

Kiitollisena teidän avustanne lähettäjinä ja rukoilijoina,

ANNA DEIKUN