Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 3.9.2020

”Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta.”

Jesaja 43:1,2

Rakkaat Muurinvartijat,

Viime viikkojen aikana olen usein kiittänyt yllä olevasta Sanasta rukoillessani maailmanlaajuisen Pyhän jäännöksen, Kristus-ruumiin puolesta. Kiitän usein teistä jokaisesta. Kristityillä ei ole tänään helppoa missään maailman kolkassa. Pimeyttä vastaan on taisteltava, ettei helposti tunkeutuva epäilys tai pelko saisi sijaa meissä. Ehkä te, kaukaa katsellessanne meidän Lännen uutisia, olettekin huokailleet puolestamme.

Muistutan jokaista siitä, että Yhdysvaltojen historiasta löytyy hyvin paljon nykyistä tilannetta vaikeampia vaiheita. Liittovaltiot ovat kuitenkin aikaisemmista konflikteista huolimatta pysyneet yhdessä noin kolmesataa vuotta.

Pastori Rick Joyner, ehkä joillekin tuttu nimi, toteaa asiasta näin: “Amerikan kotkalla on kaksi siipeä, joilla se lentää. Yhdelle siivelle tulee noin 30 prosenttia voimaa, samoin toiselle siivelle. Ja ne 40 prosenttia painoa on siltä väliltä.” Politiikassa täällä valtaa  pitää oikeisto ja vasemmisto. ”Rampa ankka” – sanonta ilmaisee hyvin mitä  hallitsijoitten työssä tapahtuu jos yksi puolue saa itselleen kaiken hallitsemisvallan maassa.

Täällä, kuten teilläkin,  osa kansaa ei aktiivisesti osallistu vallan käyttöön. He eivät esim. suostu äänestämään vaaleissa.

Minun mielestäni USA:ssa poliittinen vasen siipi kerää epäterveesti ja liian paljon painoa. Kutsuttakoon uutta kasvua nimellä “Marxin sulat”. Kaduilla anarkistiset mielenosoitukset lisääntyvät. Levottomuudet leviävät kaupungeissa.

Viimeisimmät uutiset hirmumyrskystä Lousianan rannikolta ja parhaillaan Kaliforniassa riehuvat metsäpalotkin voitte nähdä teidän televisioittenne kuvaruuduista.

Epidemiat näyttävät täällä Lännessä jatkuvan, ainakin osittain. Kaupungissamme ihmiset selvästikin väsyvät rajoituksiin. Jos verrataan viime kevääseen, maaliskuuhun, tänään on kyllä helpompaa.

Seurakuntamme kokoontuu ulkosalla, kirkon viereisellä avoimella parkkipaikalla. Monet meidän venäjänjuutalaisista ystävistämme ovat edelleen sairastaneet paljon. Koronan rinnalla on kulkemassa toinen virus, influenssa, joka vaivaa pitempään erityisesti vanhuksia. Kiitos Jumalalle, viruksen aiheuttamia  kuolemantapauksia ei ole seurakunnassamme. Mitä jatkossa seuraa, se ei ole arvattavissamme. Olen kiitollinen Muurinvartijoille Suomessa, jotka meitä kantavat esirukouksin. Pyyntönne kuullaan taivaassa.

Kiitetään venäjänjuutalaisesta Angelasta ja Zaanasta, jotka kuullessaan laulua meidän parkkipaikan hartaustilaisuudesta tahtoivat kuulla saarnan. Molemmat iloitsevat löydettyään ainoan oikean Messiaan elämäänsä.

Myös rantakadun evankeliointi-tiimi jatkaa työtään aina kylmiin myöhäissyksyn sateisiin saakka. Anotaan Pyhän Hengen siunausta kuivalle Herran elopelolle. Juutalaiset voivat pelastua vain tunnistamalla Messiaan Jumalan Karitsan, ja Hänen täydellisen uhrinsa.

Yksitellen nämä ”venäjän pakanat”, joiksi juutalaiset  itse itsensä nimittävät, tulevat esille. He kyselevät ja etsivät ja tarvitsevat kipeästi teidän rukoustanne.

Tarvitsemme rukoustukea Beth Shalom-seurakunnan eheytymiselle. Johtotiimistämme erosi muutamia jäseniä, jatkaen repeymää, joka on tuottanut kipua seurakunnalle edellisinä vuosina. Kiitos että otatte olkapäällenne painoa, jota meillä johtoryhmässämme kannetaan.

Muistattehan lähestyviä heprealaisia syksyn pyhäpäiviä. Ensimmäinen niistä, Rosh HaShana alkaa syyskuun 18. perjantai-iltana. Koska raamatullinen uusi vuosi osuu tänä vuonna sapatiksi, ainoa sallittu pasuuna, jota toivottavasti voidaan kajauttaa, on Israelista Pyhältä vuorelta kuuluva pasunan ääni. Anomus poikkeuskäytännöstä on Israelissa jätetty, mutta sallivatko Temppelivuoren päätöksiä tekevät pasuunan puhalluksen sieltä, lienee rukousta vaativa asia. Se on soittoa, johon Kristuksen seurakunnan pitää herätä. Herätkää valvomaan! Pitäkää lammpunne palavina! Olkaa rohkeat! Mielestäni hyvää Sanaa jokaiselle.

Rakkaat kiitokset kaikesta tuestanne jokaiselle kanssa kilvoittelijalle,

Lähettinne ANNA