Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 5.5.2020

“Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret. Hän karkotti viholliset tieltäsi ja sanoi: ’Hävitä heidät!’ ” – 5. Moos 33:24-29

Rakkaat Muurinvartijat,

Menneellä viikolla me muurinvartijat saimme iloita kahdesta hyvin merkittävästä päivästä: Israelin valtion 72-vuotis itsenäisyyspäivästä ja tasan sata vuotta sitten laaditusta San Remon dokumentista, jossa kansojen johtajat vuonna 1920 julistivat juutalaisten oikeudet omistaa heidän esi-isiensä perimä maa itselleen. Kuinka moni teistä on kuullut puhuttavan tästä päätöslauselmasta?

Pidän suurena etuoikeutena jatkaa Israelin kansan ja maan siunaamista. Teemme sitä yhdessä suurella ilolla.

Asserista hän sanoi: ”Pojista siunatuin on Asser.” Siitä siunauksesta me pakanakansat saamme osamme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.

Ikävät tilastotiedot koronaviruksen puristuksesta täältä USA:sta ja erityisesti New Yorkin alueelta näyttävät jatkuvan. ”Kuinka monta päivää vielä?”, monet kysyvät. Rajoituksia ei ole vielä kaupungissamme helpotettu.

Välitän teille kiitolliset ja rakkaat terveiset niiltä venäjänjuutalaisilta, joiden kanssa olen saanut viettää aikaa puhelimessa. Seurakuntamme yhteys on säilynyt hyvänä nettipalvelujen helpottaessa yhteistä kanssakäymistä. Viitenä päivänä viikossa on internetin omaavilla tilaisuus osallistua kokouksiin. Samoin viimeisten parin viikon aikana myös ne, joilla on älypuhelin, voivat tulla avoimelle linjalle kuuntelemaan saarnoja ja osallistua rukoukseen ja ylistykseen.

Uusin idea, on keskiviikkoisin ja perjantaisin, ympäri vuorokauden kestävät rukousmaratonit. Jokainen voi osallistua ottamalla yhden tunnin kerallaan. Nettisivun kautta osallistujat varaavat oman tuntinsa ja sitten netin kautta välittävät rukousvartion seuraaville.

Rukousta toivovien lista meillä pitenee yli viidensadan ihmisen ja lisää tulee koko ajan. Rukouksesta apua saaneita on viikoittain kymmeniä. Tieto siitä, että seurakuntana rukoilemme sairaiden puolesta, on kiirinyt kauemmaksi. Pyyntöjä saapuu laajalta alueelta kaikkien entisten IVY-maiden alueilta sekä Israelista, Saksasta ja USA:n eri valtioista.

Ihmeellistä on, että vain hyvin harvoja vaikeasti sairaita on tähän menessä menehtynyt virukseen. Seurakuntamme menetti kaksi sisarta, jotka olivat jo ennen viruksen saapumista vaikeasti sairaita. Vain kaksi seurakunnan jäsentä on sairaalahoidossa tällä hetkellä.

Sydämelläni on yksi itkevä juutalainen, Tamara sisaremme, joka on juuri menettänyt ainoan poikansa huumeiden yliannostuksen seurauksena.

Petja, josta olen aiemmin kertonut, sai toisen kerran saman viruksen kuntoutuslaitoksessa, jossa oli alkanut toipua sydäninfarktista.

Michael, venäjänjuutalainen veljemme, rukoustyön vetäjä, kamppailee leukemian kanssa. Hänen kymmenvuotias lapsenlapsensa Sarah on samoin syöpäsairas.

Pieni venäjänjuutalainen kolmivuotias Noa-poika sai viikko sitten ensimmäiset hoidot leukemiaansa.

Kiitos teille ystävät, että rukoilette kanssamme ja uskotte, että hätähuutomme tulevat kuulluiksi taivaassa.

Tahdon myös henkilökohtaisesti kiittää siitä, että saan olla palvelemassa ja saan voimia jatkaa työtä, johon Herra on minut kutsunut. Ihmeellisesti koko perheeni on saanut varjelusta ja säilynyt samoin terveenä.

“Armahtava ja laupias on Herra, pitkämielinen ja suuri armossaan. Herra on hyvä kaikkia kohtaan ja armahtaa kaikkia luotujaan.” Ps. 145:8-9

Sydämellisin kiitoksin!

Lähettinne Anna