Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 6.11.2020

“Vahvistakaa hervonneet kädet ja voimistakaa horjuvat polvet. Sanokaa hätääntyneille sydämille: ’olkaa lujat, älkää peljätkö’.”  – Jesaja 35:3

Rakkaat Muurinvartijat,

Kiitos, että saan jakaa teille muurinvartijat, suoraan sydämeltäni teidän sydämiinne Yhdysvaltojen venäjänkielisten juutalaisten ystävien rukous- ja kiitosaiheita.

Pari viikkoa sitten alkanut toinen Covid19-aalto ei ole tällä hetkellä kaupungisamme niin ankara voimakkuudeltaan kuin aiemmin arvelimme.

Rakas Elena, 88-vuotias venäjänjuutalainen sisar pääsi jo kotiin sairaalasta, samoin hänen Ljudmilla tyttärensä. Heille  korona aiheutti jälkitautina keuhkonkuumeen. Ylistäen Ihmeellistä Herran apua, he ovat nyt kotona toipumassa.

David, nuori mies toipui hyvin koronasta eikä kukaan muu perheessä sairastunut.

Yksi seurakuntamme jäsenisä, Jaakob, venäjänjuutalainen hänkin, jolla oli aiemmin muita sairauksia, sai keväällä Covid19-viruksen. Kesällä hänet siirrettiin sairaalasta vanhainkotiin, kun hän sokeutui ja koki halvauksen. Jaakob on juuri saanut kutsun taivaan kotiin. Hänen ainoa tyttärensä Vera on ainoa Jaakobin perheen jäljelle jäänyt. Siunatkaa rukouksin myös häntä Messiaan tuntemiseen.

Ilouutinen kaikkein lähimpien ystävien kanssa on se, että 14 uutta vasta uskoon tullutta, monet heistä juutalaisia, tahtoo pian aloittaa raamattukoulutuksen seurakunnassamme. Ainakin näin alkuun opiskelu tehdään internetin välityksellä kahdesti viikossa, iltaisin. Koulu kestää yhteensä kaksi vuotta ja antaa hyvän pohjan ja perustan Raamatun tuntemukselle.

Samoin koko johtoryhmämme ja lisäksi noin 50 henkilöä, jotka asuvat kauempana, ovat jo saaneet toista kuukautta syvällistä opetusta maanantai-iltaisin pastori Jurilta.

Opiskelu tapahtuu zoom-ohjelman kautta etäopetuksena. Koulutuksen tarkoitus on tutkia Sanan valossa aiheita, kuten synti, rikkomus ja Kristuksen verisen sovituksen syvyys. Toisin sanoen “Vangitulle vapautusta” -kurssi kestää koko talven jatkokurssina.

Juuri alkanut presidentinvaalitulosten selvitys on lisännyt levottomuuksia kaduilla useissa kaupungeissa ja meidän ”venäläinen Odessa” Brooklynissä kokee suurta epävarmuutta, pysyykö tilanne hallinassa.

Kun luette teidän lehtiänne tai kuuntelette uutisia Lännestä, kiittäkää ensin Jumalaa. Ja anokaa armahdusta ja Jumalan armoa maallemme. Me täällä uskomme suuriin rukousvastauksiin. Yhä uudestaan kuulen puhelimessa juutalaisilta ystäviltä, että he uskovat, saamme jatkossakin Trumpin presidentiksi. Pidetään se usko Jumalaan, joka tekee mahdottomat mahdolliseksi.

Nöyriä sydämiä vahvistetaan, näin Sana opettaa. Löysin itselleni ja toisille jaettavaksi aamun hiljaisuudessa Danielin todistuksen Danielin kirjan luvusta 10, jakeesta 29:  Hän toteaa että kun ”hänelle puhuttiin hän vahvistui“. Danielin vahvistuminen tapahtui hänen rukouskammiossaan, jota Herra Jeesus tahtoo meidän ahkerasti käyttävän omaksi iankaikkiseksi parhaaksemme. Hän lähettää  teitä sieltä ja meitä täältä asioilleen, jotka on edeltä valmistettu tehtäväksemme.

Kiitollisena kaikesta teidän avustanne ja mukana olostanne juutalaistyössä täällä Yhdystaltain itärannikolla,

ANNA DEIKUN