Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 7.4.2020

“Vaiti Herran edessä, kaikki liha. Sillä Hän on noussut pyhästä asuinsijastansa.”
Sakarja 2:13

Rakkaat Muurinvartijat, rauhaa!

Uskon, että tämä Sana antaa meille ymmärrystä ohjaten jokaista olemaan Pyhän Hengen aaltopituudella näinä ihmiskuntaa koettelevina päivinä. Lyhyesti sanottuna tahdomme olla oikeassa rukouksen Hengessä. Uskon että saamme armon hiljentyä ja palvoa Isää ja ylösnoussutta kirkastettua Herraa Jeesusta.

Varmaan teilläkin on kuultu ja nähty äänekkäitä ”tehkää parannus” – huudahduksia kaduilla. Tietysti siinäkin joukossa voi olla joku harva oikealla asenteella varustettuna, minkä sitten tulokset osoittavat. Näinä päivinä on monta mielipidettä. Kaikkea ei tarvitse kuunnella. Teemme hyvin virittäessämme lamppumme palaviksi. Viimeisen sadonkorjuun aika on alkanut.

Eräs pariskunta Ukrainassa, joka oli vastustanut parannuksen tekoa, sai päivää ennen hengityskoneeseen joutumista ottaa vastaan Jeesuksen antaman pelastuksen. Yksi sisaristamme oli paljon rukoillut ja iloitsi rukousvastauksesta, jossa sai olla puhelimen välityksellä mukana ja näin palvella omaisiaan.

Meillä Lännessä erityisesti USA:n Itäranikolla on vaikea aika. Covid19 -virukseen sarastuneita on päivä päivältä enemmän. Seurakunta ei ole myöskään säästynyt tästä kärsimyksestä.

Tänä aamuna sain uuden listan uusimmista seurakuntaamme kuuluvista, jotka ovat hengityslaitteessa: Jakov, Tatjana, Mikael ja myös Petja, jonka puolesta rukoilimme aikaisemmin. Hän jäi eloon vaikean infarktin jälkeen.

Perheet ovat jo menettäneet omaisiaan niin täällä, kuin kauempana, aina Israelia myöten. Ikävää kuulla, että omaiset joutuvat tekemään päätökset esim. vainajaa ei nyt voida viedä Israeliin haudattavaksi, vaan vastoin heidän viimeistä toivomustaan, joudutaan hautaamaan täällä.

Toinen viikko on alkamassa meille seurakunnan johtoryhmänä, kun konferenssipuheluiden kautta, nettiyhteyden mahdollistaessa, kokoonnumme yhteiseen rukoukseen. Se on erikoinen kokemus kun jokainen linjalle tulija tervehtii ensin kertomalla nimensä. Oikeastaan osaamme tunnistaa henkilön jo äänestä vaikka ei sanoisi nimeä. Mitään häiritseviä ääniä ei kuulu, olemme kuin yhdessä pienessä huoneessa vieri vieressä.

Pidämme näin päivittäin sekä aamun klo 8, että illan klo 21.30 rukoustunnit. Pastorit käyvät läpi hyvin pitkän nimilistan, jossa on eriteltynä työssä käyvät ja erityisesti ne, joilla on riskialttius ollessaan yhteydessä sairastuneisiin, samoin kuin Covid19 -potilaat ja muiden sairaiden nimet.

Meillä on sen jälkeen tilaisuus ottaa yhteyttä puhelimitse niihin ystäviin, jotka olemme saaneet ryhmäämme. Jokainen meistä hoitaa tarvittaessa rukouspyynnöt eteenpäin tai auttaa oman ryhmänsä kysymyksissä, välittäen saarnat tai laulut niitä haluaville.

Keskiviikkona 8. huhtikuuta alkaa suuri Pääsiäisjuhla.

Minun mielestäni ei koskaan ennen ole meidän kaupungissamme ja valtateillä nähty ilmoitustauluissa: ”Sulkekaa ikkunat” – ilmoitusta.

Sinä yönä, kun kuoleman enkeli vieraili Egyptissä esikoisia surmaamassa, lampaan verellä sivelty merkki pelasti israelilaiset heidän suljetuilla ovillaan. He olivat suuren ihmeen edessä. Pelastus lahjoitettiin heille.

”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäviksi.” Fil. 4:6

Kiitos jokaiselle esirukoilijalle ja uhraajalle,

Anna Deikun