Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 7.5.2021

“Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.”
2. Korinttolaiskirje 3:17

Rakkaat Muurinvartijat,

Tänään vietimme jo 70. vuotuista  Amerikan rukouspäivää. Ystäväni Ritva-Liisa lähti miehensä Dietrichin kanssa jo kotiinsa. Vietimme yhdessä Herran Pyhän Ehtoollisen ja rukoilimme. Näin olemme monesti ennenkin tehneet, mutta kyllä ymmärrämme, että maamme tarvitsee  nyt enemmän esirukousta ja yliluonnollista Jumalan asioihin puuttumista kuin koskaan ennen. Eikö teistäkin tilanne Lännessä näytä ainakin hengellisesti vaikeammalta, ja sen seurauksena enemmän Jumalasta poiskääntyneeltä?

Päivän teema on:  ”Rakkaus, elämä, vapaus”, sanat on otettu  ylläolevasta raamatunkohdasta.

Presidentti Harry S. Truman aikoinaan allekirjoitti säädöksen tästä kansallisen parannuksen ja Jumalalta avun pyytämisen ajankohdasta. Viime vuonna tänä samaisena päivänä saimme silloiselta presidentiltämme vakavan kehotuksen rukoilla Jumalaa. Netistä voitte löytää edellä mainitun helposti. Nykyinen presidentti mainitsee puheessaan tänään “rukouksen”,  mutta Jumalan nimi puuttuu hänen puheestaan kokonaan.

Mikä ilo välittää teille uunituore rukousvastaus, ihme, joka kohtasi yhtä niistä huumeiden tai alkoholin sitomista nuorista, joita pyysin muistamaan. Sergei joutui pahaan tilanteeseen käytettyään ilmaiseksi saamaansa huumetta.  Mutta, hänen matkaansa lyöttäytyi saattaja, joka seurasi häntä aina Sergein uskovan Olga-isoäidin ovelle asti vaatien määrättyä rahasummaa. Tilanne oli kuolemanvakava, koska toiset nuorta saattamassa olevat olivat aseistettuja. Poliisia ei voitu kutsua tai…  Olga ojensi rahat ovenraosta ja sai täydessä paniikissa olevan lapsenlapsensa kotiinsa sisään. Sergei itki polvillaan ja rukoili Jumalaa antamaan anteeksi. Olga neuvoi kuinka synti on nimettävä oikealla nimellä ja yksi kerrallaan tunnustettava Jumalalle.  Tuota itkua ja rukousta Sergei jatkoi pitkään. Sitten helpotti, kun Olga antoi synninpäästön ja siunasi lapsenlapsensa.  Rauha alkoi virrata Sergein sydämeen ja hän kysyi kysymyksiä. Olga näki, että nuorukainen oli lopultakin valmis luovuttamaan elämänsä ohjat Messiaalle. Hänelle löytyi Messias Jeesukseen uskovien ylläpitämä hoitokoti Bronxista, jossa Sergei saa vahvistua uuden elämän aluksi. Syy miksei Sergei mennyt oman uskovan äitinsä luo hädässään oli yksinkertainen: äiti oli sanonut hänelle kerran ”Sergei minä en voi enää mitään tehdä sinulle”. Poika ymmärsi sen niin, että äiti ei halua tavata häntä ja meni isoäitinsä luokse näine ihanine seurauksineen.

Kiitos jokaiselle, joka on muistanut nuoriamme. Samoin parhaat kiitokset, että olette rukoilleet seurakunnalle menestystä. Noin viikon kuluttua saamme pastorit ja koko johtoryhmän Pennsylvanian leirikeskukseen rukoustapahtumaan. Alkava työkausi on alkanut lupaavasti. Ensimmäinen  evankelioimistapahtuma on pidetty rantakadulla. Nuorten ryhmä testaa voimiaan, jaksavatko he pitää useamman kuin yhden Sapatti-illan tilaisuuden aivan omin voimin Michael ohjaajansa kanssa.

Sairaiden tilanne ei ole paljoa muuttunut. Veljemme Misha kamppailee leukemian kanssa sairaalassa. Petjan tilanne on pysynyt jokseenkin samana ja hänkin tarvitsee rukousta. Liisa, vielä ei-uskova isoäiti on edelleen vakavasti Covid-sairaana Saksassa. Emma uskoo Messiaan apuun ja pyytää, että muistamme. Samoin Raija, ukrainanjuutalainen sisaremme pyytää rukousta. He molemmat sairastavat syöpää.

”Autuas se, jonka apuna on Jaakobin Jumala, se, joka panee toivonsa Herraan, Jumalaansa, Häneen, joka on tehnyt taivaan ja maan, meren ja kaiken, mitä niissä on, joka pysyy uskollisena iankaikkisesti.” Psalmi 146:5-6.

Kiitollisin terveisin,

ANNA DEIKUN