Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 8.4.2021

Rakkaat Muurinvartijat,

Kristus on ylösnoussut. Hän  totisesti on ylösnoussut!

Ehkä sinunkin korvissasi vielä soi vielä tämä iki-ihana kristillinen pääsiäisen ylösnousemusjuhla-tervehdys. Meillä slaavikristittyjen keskuudessa sitä käytetään niin paljon, että pari päivää jälkeen päin voi helposti herätessäänkin kuulla korvissaan nuo riemulliset sanat.

Jesajan 53. luku tuli kerratuksi, samoin kuin evankeliumin kirjoittajien tekstit Herramme Jeesuksen täytetystä sovitustyöstä. Ihmeellistä saada kuulua Jumalan lasten joukkoon.

Hän voi täydelliseti pelastaa meidät ja viedä sinutkin voittoon.

Messiaaseen uskovat venäjänjuutalaiset iloitsivat pääsiäisestä, päivästä, jolloin koko muu juutalainen kansa luki kirjasta tekstejä Punaisen meren ylityksestä – jotka kyllä minun mielestäni sopivat meille kaikille hengellisenä opetuksena. Kaikkivaltias avasi kansalleen tien meren poikki, mutta faaraon armeija menehtyi ylitystä tehdessään. Heidän päälleen kaatuivat vesimuurit ennalta määrätyllä hetkellä. Voimme syventyä pelastuksen sanomaan. Sen ääreltä aina törmäämme Häneen, joka on ainoa Tie, Totuus ja Elämä. Hän on alku ja loppu, ensimmäinen ja viimeinen – ja meille kaikkea, mitä matkallamme tulee vastaan. Jesaja 44:6, Jesaja 48:12

Kiitosaiheet ovat meillä vieläkin lisääntyneet. Epidemia, joka on puristanut seurakunnan työtä, alkaa hellittämään sen verran, että nyt suunnitellaan jo kevään ja kesän ohjelmaa. Beth Shalomin johtoryhmä aloittaa kokoontumiset tekemällä noin kuukauden kuluttua rukousmatkan tuttuun leirikeskukseen Pennsylvaniaan. Tarkoituksena on ikäänkuin ottaa jälleen uutta suuntaa työstä ja vastuusta, jota yhdessä kannamme. Kiitos että rukoilette mainitun 15. ja 16. toukokuuta olevan kokoontumisen puolesta. Vaimot tahtovat pitää oman leiri viikonlopun kesäkuussa ja sen jälkeen seurakuntalaisille varataan tilaisuus mennä perheleirille samaan paikkaan.

Ylistämme ja kiitämme Jumalaa varjeluksesta, jota niin seurakuntalaisten kuin omaisten ja ystäväpiirinkin ylle on saatu. Vain yksi venäjänjuutalainen, 80-vuotias Alla-sisar sai äskettäin siirtyä Taivaan kotiin hengityskoneesta, johon hänet heti kodista sairaalaan siirron jälkeen kytkettiin pariksi viikoksi. Puoliso Leonid toipui kotonaan Covidista ja pääsi vaimonsa hautajaisiin. Hän on yksi seurakunnan pitkäaikaisia diakoneja. Kiitos, kun siunaatte koko hänen surevaa perhettään. Vielä rukouslistallamme on useampia tähän virukseen sairastuneita lähiomaista, mutta he ovat enimmäkseen joko sairaana Ukrainassa tai Venäjällä.

Mitä tulee rokotuksiin, joita nyt jaetaan kaupungissamme, mielipiteet jakautuvat suuresti ja keskusteluumme ovat liittyneet myös Israelissa olevat läheiset ystävämme. En ole vielä tehnyt ratkaisua, otanko vai jätänkö ottamatta. Varmaan yhdestä asiasta olemme kaikki yhtä mieltä, että näihin päiviin meidän jokaisen on saatava omat henkilökohtaiset vastaukset ja hyvä jos kuulemme ja ymmärrämme sen mikä meille on parasta. Rukoustyömme on kuitenkin elpymään päin, minun mielestäni juuri kaiken epävarmuuden ja turhan peloittelunkin aikana. Eikä maamme parhaillaan esillä olevat poliittiset tai muut uutiset jätä ketään epäilykseen mitä aikaa elämme koko maailman ajan historiassa. Herramme tulo lähestyy ja meidän on trimmattava lamppumme palaviksi. Työn aika voi olla lyhyt.

Jätän teille vielä rukousaiheiksi kaksi veljeämme: Michaelin, joka johti Israel-esirukousta. Hänen vaikea taistelunsa verisyöpää vastaan jatkuu. Ja toinen veli, ”Petja”-pastori Keski Aasiasta, jonka puolesta olen jo noin vuoden pyytänyt rukousta. Veljemme on sen verran tervehtynyt, että hänet siirrettiin kotiin vaimonsa ja nejän aikuistuvan lapsensa luo. Petjan muisti ja puhekyky ovat osittain palautumatta, joten kiitos teille, jotka jaksatte siunata koko heidän ihanaa perhettään. Petjan siirtolaispaperit odottavat, että hän toipuisi ja asiat voitaisiin hoitaa lakien mukaan. Veljemme sydänpysähdys tapahtui juuri kun laillinen maahantulolupa oli päätös- vaiheessa. Niille, jotka ovat tulleet mukaan sivulle lukemaan rukousaiheita lisään, että Petja veljemme oli ehtinyt aloittaa siunatun hengellisen työn entisen kotimaansa pakolaisten parissa kaupungissamme. Sydäninfarktista toipumiseen hänelle ei annettu mitään toiveita. Lääketieteellisesti miehen selviäminen elämään oltuaan noin 30 minuuttia ilman pulssia, on edelleen ihme.

Emma ja Raija, venäjänjuutalaiset sisaremme sairastavat syöpää ja pyytävät, että muistamme heitä.

Kodissani on kirjalaatikot valmiina ja heti ilmojen lämmettyä saan ne lähtemään levitykseen Brooklynin rantakadulle. Osa kirjoista menee suureen tarpeeseen seurakunnan kirjapöydälle, niille, joilla ei ole omaa Jumalan Sanaa. Kiitos jokaiselle kirjatyön siunaajalle. Olette mukana suuressa kylvötyössä, josta tulee satoa taivaan aittoihin. Tulkoon teille rukoilijoille ja samoin uhraajille osa ilosta, jota saan kokea ollessani täällä näiden Jumalan silmäterien parissa.

Rakkain terveisin,

ANNA DEIKUN