Anna Deikun: Yhdysvaltojen itärannikon juutalaistyön muurinvartijaviesti

“Minä iloitsen ja riemuitsen sinussa, veisaan sinun nimesi kiitosta, sinä Korkein. Sillä minun viholliseni peräytyivät, kaatuivat maahan ja hukkuivat sinun kasvojesi edessä. Sinä hankit minulle oikeuden ja ajoit minun asiani, sinä istuit valtaistuimelle, sinä vanhurskas tuomari.” – Psalmi 9: 3-5

Rakkaat Muurinvartijat,

Vanhat ikuiset laulut,  kuten yllä oleva, on ymmärrettävä taivaan näkökannalta. Oikeus ja totuus on armollisen Jumalan hyvä tahto kaikille kansoille, alkaen aina juutalaisista, kaikkina aikoina.

Ensimmäisenä rukosaiheena viimeisten viikkojen aikana on  kaupunkimme juutalaisyhteisöt. He ovat saaneet paljon vähemmän apua yhteiskunnalta, joka on lisännyt heidän vaikeuksiaan liike-elämään, kouluihin ja muille elämän alueille. Media levittää tekaistuja juttuja eikä häpeä sitä. Tilanne on pahentunut asteittain.

Ehkäpä vastatuulen aiheena heillä on yllättäen paljastunut mielipide, kenelle tulevien presidentin vaalien äänet menevät. Ehkä osa teistä ei ole tietoisia siitä, että New Yorkin osavaltio ja kaupunkimme ovat pääosiltaan sen politiikan perään, jossa esimerkiksi Israel ei ole kovin tärkeä.

Luonnollisesti johtopaikoilla olevat henkilötkin ovat juutalaisia, mutta heille on tärkeää jatkaa samaa uomaa, joka kovasti vastustaa kaikkea sitä hyvää, mitä viimeiset neljä vuotta tämä maa on saanut maamme johdolta ja erityisesti sen päämieheltä.

Kaupunkimme sydämestä löytyy useista juutalaisyhteisöjä. Otetaan tähän yhteiseen esirukoukseen yksi näistä yhteisöistä, Boro Park. Psalmi yhdeksän on rukouksemme. Emme kiroa emmekä toivota onnettomuutta kenellekkään, näemme yksinkertaisesti viholliset pimeyden joukkoina.

Jos virkaan valittu johtaja tekee vääryyttä toimessaan, taivas voi siirtää häneltä vallan pois, ja antaa oikeuden ja totuuden voittaa. Niin käy jos olemme rukoilleet.

Koronaepidemia-aalto:

Seurakuntamme joutui jälleen sulkemaan portit kokouksiin tahtovilta. Syy oli Brooklyn alueilla voimistunut korona-aalto. Saimme lähes kolme kuukautta nauttia kirkon parkkipaikan ulkoilma-tilaisuuksista.

Saarnat ja rukoukset samoin kuin puhelimien välityksellä seurakunnan paimentaminen on alkanut. Kiitos, että siunaatte johtoryhmää ja koko seurakuntaamme, jossa on myös muutamia Covid19-tartunnan saaneita. Vanhin sairastuneista on 88-vuotias venäjänjuutalainen Elena.

Venäjänjuutalainen Leena on ahkeroinut vuosia ns. suntion tehtävässä. Iloitsimme, kun hän pääsi menemään poikansa Daavidin syntymäpäiville. Kukaan ei kuitenkaan tiennyt, että muutama päivä ennen juhlaa eräs Daavidin työtoveri oli saanut tartunnan ja vasta syntymäpäivän jälkeen uutiset taudista saapuivat Daavidin kotiin. Jo samalla viikolla David sairastui, ja jokainen kodissa käynyt onnittelija meni välittömästi kahden viikon karanteeniin.

Näitä tarinoita on useampia ja voimme kohottaa kätemme taivasta kohti anoen armahdusta. Poikkeustilanteen tähden työkentällä ja täällä Lännessä, lähetän teille etuajassa nämä tärkeät rukousaiheet. Seuraavan Muurinvartijat -kirjeen lähetän marraskuun ensimmäisen viikon lopussa.

 “Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa.” 1 Tim. 2:1-2

Kiittäen esirukoukistanne, rakkain kiitollisin terveisin teille,

Anna