Anna Deikun: Yhdysvaltojen itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 10.11.2021

“Mooses oli kuollessaan sadan kahdenkymmenen vuoden vanha, mutta hänen silmänsä eivät olleet hämärtyneet, eikä hänen elinvoimansa kadonnut.” – 5. Mooseksen kirja 34:7

“Kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” – Apt. 1:8

Rakkaat Muurinvartijat,

Opetuslapset ja seurakunta sai kokea avatun voiman lähteen yläsalissa Jerusalemissa. Armopöytä taivaasta katettiin heille ja meille. Jeesuksen ruumis ja veri on totinen ruoka ja juoma kristitylle. Meidän koko elämämme tulee kosketetuksi Kristuksen täyteydestä. Yhä uudestaan saan rukoilla rakkaille Messiaan löytäneille ystäville ei vain Pyhän Hengen kohtaamista vaan myös savimajaan tarvittavaa Kaikkivaltiaan ja Jeesuksen Kristuksen ikuisen elämän voimaa.

Tänään sain puhelimessa siunata venäjänjuutalaista Innaa. Hän pyysi rukoilemaan,  että saisi terveyttä. Jeesuksen lupaus voimasta, ja Mooseksen olemuksen kokema ihme elpyi mielessäni kun rukoilin. Inna on kahdesti parantunut niin syövästä kuin avoimesta sydänleikkauksesta ja muistakin vuosien varrella koetuista terveysongelmista. Kiitos, että otatte Innan, ihanan Messiaan todistajan, esirukouksiinne. Hän on yksi niitä, jotka eivät ilmaise omia ongelmiaan kaikille. Olen monesti rohkaistunut, kun ymmärrän, etten ole sattumalta kohdannut häntä, tai puheluni on merkinnyt suurta apua yksin asuvan ja kamppailevan ystävän elämään. Ymmärrätte, että hänen kaltaisiaan rakkaita on enemmänkin ympärilläni ja tässä ojennan heidät eteenne siunattavaksi. On vanhuuden heikkoutta, sairauksien lisääntyvää taakkaa, tuskaa lasten tai lastenlasten huumeriippuvaisuuksista, perheen sisäisistä riidoista, huolta työpaikan menettämisen tähden, ja niin edelleen, monta koko ihmiselämään vaikuttavaa asiaa.

En ole tähän asti kertonut teille, että jouduin kamppailemaan itsekin terveys kysymyksen kanssa. Puolisoni päästyä kirkkauteen sain kuulla, että aikoinaan kodin korjauksissa käytetyt asbesti seinätiivisteet olivat sisään hengitettynä aiheuttaneet vaurioita, jotka vasta vuosien jälkeen alkoivat näkyä erityisissä testeissä. Minun tapaukseni määriteltiin huomattava altistuminen molemmissa keuhkoissa (significant exposure) Myrkyllisen aineen mahdolliset muut seuraukset selvitettiin myös minulle, ja myös se, että usein tilanne voi muuttua nopeastikin, joten on parasta olla tarkkana yleisen terveyden seurannassa. Tosin apua lääketiede ei tarjoa keuhkojen osuuteen hoidoksi. Yksi New Yorkin parhaita kriittisen keuhkosairauksien professoreita luennoi oppilailleen ja istuin mykkänä kuuntelemassa omaa tilannettani. Mutta, sano sinäkin kanssani, MUTTA meillä on Jeesus ja mahtava lupaus Häneltä. ”Nämä merkit seuraavat….jos he vahingossa hengittävät jotain kuolettavaa, se ei heitä vahingoita, he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi”. (Markus 16:17,18). Tahdotko enemmän elämänvoimaa, se on lasten leipää. Elämän kamppailuun tarvitaan myös uutta voimaa.

Toinen rakas venäjänjuutalainen sisaremme Sveta, on kertonut avoimesti tilanteestaan, jota muutamat toisetkin läheiset ystäväni näinä päivinä kohtaavat. Hän sai kuulla työnantajansa toimesta, ettei hän voi jatkaa työtään. Sveta on yksi niistä, jotka eivät ole ottaneet Covid-rokotuksia, jotka ovat hänen kotiavustaja työssään pakolliset. Työttömyystodistusta ei myöskään anneta hänelle, kun lakivaateet pakollista rokotusta vastaan liukuvat eteenpäin kaupungin ja osavaltion tasolla, ehkä aina maamme korkeimpaan tuomioistuimeen asti. Näin hän, kuten moni muukin miettii, miten on seuraava vuokranmaksu mahdollista, kun virallisesti on poissa työstä, mutta ei silti varsinaisesti ole työtön. Paperit virastoista viipyvät eikä ole varmuutta muuttuuko tilanne,  tuleeko työpaikka takaisin. Viime viikolla yksi uusi paperi vaadittiin täytettäväksi, joka ei muuta tilannetta.

Sveta on minua vanhempi yksineläjä, joka myös avustaa Odessassa ainoaa elossa olevaa lapsenlapsen perhettä rahallisesti. Voimaa Ylhäältä tarvitaan näin erikoiseen tilanteeseen. Svetakin tarvitsee sitä, vaikka on syvästi juurtunut uskoon Messiaan seurassa. En tahtonut kirjoittaa ongelmasta, mutta koen, että tahdotte tietää missä meillä mennään. Perustuslakimme on tähän asti turvannut jokaiselle vapauden valintoihin.

Olen todella kiitollinen rakkaat Muurinvartijat voimallisesta rukoustyöstänne, jota teette. Kuinka monesti tiedän, että olen saanut uutta voimaa Herrala, samoin juuri sellaista viisautta jota on tarvittu. Suljen myös rukouksiinne nämä lukuisat työtoverini, johtoryhmän ja erityisesti seurakuntamme sananjulistajat, jotka eivät koskaan pääse helpolla. Parasta aikaa pöydällä oleva puhelin kilahtelee uusimmasta murheviestistä, kun koko seurakunnan musiikkipuolen johdossa oleva Ashdot-veljemme menetti juuri äitinsä viruksen uhrina Jerevanissa. Hänen isänsä kuoli toissa päivänä menehtyen tuohon samaisen viruksen uhrina.

Monien syiden tähden nyt ainakin kaksi paljon odotettua erityisohjemaa on jouduttu perumaan ja siirretty myöhempään ajankohtaan; seurakunnan 25-vuotis perustamis-juhla ja rippileiri, joihin olimme valmistautuneet. Mutta, kuten tekin siellä, mekin elämme Herramme Jeesuksen sovitustyön voitossa ja täydessä riippuvaisuudessa turvaten Herramme suureen armoon kaikessa elämässämme. Olemme enemmän kuin voittajia Hänessä ja Hänen kauttaan tänään ja nyt. Kiitos kallisarvoisesta tuestanne ja monista uhreistanne.

Rakkain terveisin,

ANNA DEIKUN

PS. Koti Raamattupiirini Hanukka-juhla pidetään vasta 4. päivänä joulukuuta. Kerron siitä seuraavassa viestissäni teille.