Anna Deikun: Yhdysvaltojen itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 21.9.2021

”Kiittäkää Herraa, julistakaa hänen nimeänsä, tehkää hänen suuret tekonsa tiettäviksi kansojen keskuudessa. Laulakaa hänelle, veisatkaa hänelle, puhukaa kaikista hänen ihmeistänsä. Hänen pyhä nimensä olkoon teidän kerskauksenne: Iloitkoon niiden sydän, jotka etsivät Herraa.” – Psalmi 105

Rakkaat Muurinvartijat,

Aamun pitkässä Skype-rukouskokouksessa oli vuorossa lukea mainittu Psalmi. Kuinka hyvin se sopiikaan meille, jotka sydämessämme valmistauduimme auringon laskettua aloittamaan suuren Lehtimajajuhlan. Meillä on todellakin paljon kiittämistä ja oppimista kaikesta, mitä Jumala voi ja tahtoo edelleen tehdä.

Kiitos olkoon Jumalan, joka auttaa meidän mieltämme suuntautumaan enemmän kiitokseen, ja kaiken hyvän taivaan annin muistamiseen, ainakin rukouskammiossa. Teemme parannusta kaikista turhista puheista, etenkin valituksesta. Sillä on kirjoitettu, että saamme omistaa (Apt 3:19, 20) lupauksen virvoituksen ajasta. Suokoon Hyvä Jumala, että sinun “Lehtimajassasi” on uuden alun, ja suuren rauhan, toivon ja ilon kohokohta näinä päivinä! Toivon, että otat vastaan suoraan sydämeltäni tulevan juhlatervehdyksen.

Meillä on puhelimitse menossa tervehdysten jakaminen. Tämä tuo jokaiselle iloa. Sain tietää, että aikoinaan Lehtimajanjuhlaa vietettäessä Jerusalemin temppelin alueella paloi korkealla voimakkaammat valaisua antavat neljä tulisoihtua, joiden loiste näkyi kauaksi. Miten kaunis kuva siitä mitä, sydämissämme tapahtuu, kun Taivas valaisee.

Tulevana sapattina juhlimme seurakunnan kanssa yhdessä. Kirkkosaliin pystytetään taas puinen koristeltu lehtimaja hiljentymistä varten. Kiitos että siunaatte rukouksin jokaista läsnä olevaa. Meillä on joitakin sairaita kodeissa, jotka saavat osallistua puhelimien välityksellä kaikkeen iloon.

Saanen sulkea rukouksiinne veljemme Volodja ja Ignat, jotka ovat nyt teho-osastolla hengityskoneisiin sidottuina. Volodjan kohdalla odotamme kurkun tukkivaa kasvaimen leikkausta. Ignat-veljeltä, joka sairastui pahasti Covid19, löytyi myös syöpä samaan aikaan. Volodja palveli seurakuntaa vaimonsa kansaa pitemmän aikaa, johtaen ylistystä. Ignat-veljemme on yksi hartaita esirukoilijoita. Hänellä oli tapana aloittaa säännöllinen rukoustyö neljältä aamuyöllä. Nämä kaksi juutalaista kotia, joissa rakastavat puolisot, Lena ja Miriam odottavat hyviä uutisia, tarvitsevat nyt teidän rukoustukeanne.

Pari muutakin läheistä juutalaista ystäväämme, jotka sairastuivat parhaillaan liikkuvaan Delta-virukseen, ovat toipilaana vielä kodeissaan. Kiitos siitä, että olette siellä kuulolla muistaen ja sydämellä kantaen näitä taakkoja yhdessä meidän kansamme.

Uutena huolena tuli eteemme tilanne, jolloin useampia kotisairaanhoitajia ja muissa terveyteen liittyvissä viroissa olevaa on uhattu lopputilillä. Uusimmat säädökset rokotusten ottamisesta on parhaillaan puinnissa eräissä kaupunkimme ja osavaltion hallintoelimissä. Tietenkään kukaan ei voi sanoa, että heille olisi tullut yllätyksenä pakollinen rokotusten hankkiminen.

Ystäväni Ziina kotisairaanhoitajana sai äskettäin läpi vuosittain 15 pidempää erityistä tenttiä sairaanhoidosta läpi. Jatkokoulutukseen vaadittavat kokeet vievät aikaa. Puhelimeen ladattavat opinnot ja testit veivät osan hänen vapaa-ajastaan. Vähävaraisena, ilman oman perheen tukea eikä rokotusta, hänen on luovuttava vuokratusta kellarikerroksen huoneestaan, koska toimeentulon lähde sulkeutuu.

Jokainen (heitä on useampia) näistä läheisistä ystävistä, jotka ovat kohtaamassa edessä olevan työn loppumisen, pyytävät meiltä rukousta. Heidän elämäntilanteensa voi olla hiukan toinen, samoin kuin syyt, miksi juuri he kokevat ettei rokotus ole heille parhain vaihtoehto.

En tiedä, mitä muuta asiasta sanoisin? Kuinka usein olemmekaan neuvottomia, ja ilman vastausta, jota meiltä kysytään. Asummeko vielä vapaassa Amerikassa? Mitä nämä uudet tuulet, jotka puhaltavat Lännessä tuovat meille? Jatkuuko kehitys, jossa joudumme lisäkontrolliin?

Laitetaan käsi sydämelle ja hiljaisuudessa odotetaan oikeita vastauksia. Olemme aina Herran kädessä, kuten Psalmi 91 meille kertoo.

Kiitollisena teidän rakkaasta tuestanne,

ANNA DEIKUN