Anna Deikun: Yhdysvaltojen itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 24.8.2021

”Vähäksi silmänräpäykseksi minä hylkäsin sinut, mutta minä kokoan sinut jälleen suurella laupeudella. Ylitsevuotavassa vihassani minä peitin sinulta kasvoni silmänräpäykseksi, mutta minä ARMAHDAN SINUT IANKAIKKISELLA ARMOLLA.”  – Jesaja 54: 7-8 (Israelin armoitus ja kunnia)

 

Raamatun tutkijat toteavat että hepreankielen sana näissä jakeissa armo voidaan ymmärtää samaa kuin armahdus Jumalan kohdusta. Äiti armahtaa kohtunsa hedelmää. Lapsen napanuora on elämän ajaksi kiinnittynyt äidin sydämeen. Israel on Jumalan silmäterä tänäänkin. Saamme tämän totuuden valossa siunata Herran ensiksi valittua perintöosaa. Minun mielestäni on tärkeää rukouksessa puhua nykyisen tilanteen keskellä näitä totuuden ja armon totuuksia, kiittäen niistä. Samaa armoa anomme kaikille vielä hajotuksessa olevalle Jaakobin heimolle. Lupaus suuresta juutalaisen kansan kotiinpaluusta toteutuu niinkuin (Jes 54:7) luemme. Herra itse tekee sen suurella laupeudella.

Viime viikolla alkoi jokin epidemian viruslajin voimakkaampi leviäminen täällä kaupungissamme. Tällä hetkellä juutalaisia seurakuntamme jäseniä on sairaalassa ja samoin kotona rukoustemme kohteena. Maria ja Ignat, Valia, Sushanna, muita ystäviä. Välittömästi seurakunnan johto teki päätöksen sulkea kirkkorakennus, ja niin siirrymme kokousten pitoon parkkipaikalle ainakin niin kauaksi aikaa kuin syksyn ilmat sallivat. Tarvitsemme lisäksi lisää varjelusta, että voimme pitää kaupungin antaman luvan ulkoilmassa kokoontumiseen. Nykyisessä tilanteessa etsimme viisaita ratkaisua kaikkiin muihin työmuotoihimme. Ainakin rippileiri Pennsylvanian leirikeskuksessa on siirretty syyskuun alusta lokakuuhun.

Hengellinen herätys on levännyt kaiken työmme yllä koko kesäkuukausien ajan. Mainitsin heinäkuun Muurinvartijat-kirjeessäni, että 18 uutta nuorta ja vanhempaa tahtoi päästä pyhän kasteen liittoon keskuudessamme, ja 10 uutta ystävää on liittymässä 28.8. pidettävään seuraavaan kastetilaisuuteen. Se pidetään kello 18 illalla paikallista aikaa Brighton Beachin rannalla.

Olen viettänyt aikaa puheluissa koteihin sidottejun ystävien kanssa, samoin aamuiset ja iltaiset Zoom- rukouskokoukset jatkuvat ilman taukoa ja venyvät aina  vain pidemmiksi. Psalmi 23 on voimakas siunauksen sana, jota saamme käyttää aseenamme niin itsellemme kuin lähimmäisillemmekin Kiitos jokaiselle muurinvartijalle, että jaksatte rukouksessa taistella kanssamme. Teidän työnne kantaa hedelmää, josta taivas iloitsee. Kiitos, että muistatte ja siunaatte meitä täällä kaukana.

Tahdon siunata teitä erityisellä Sanalla, jota koen teidänkin tarvitseva. Roomalaiskirje 8:2: ”Elämän Hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.”

Lähettinne
ANNA DEIKUN