Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 13.2.2019

”Mutta Saulus sai yhä enemmän voimaa ja saattoi Damaskoksessa asuvat juutalaiset ymmälleen näyttäessään toteen, että Jeesus on Kristus.” Ap. teot 9: 22.

Shalom, rakkaat rukousystävät!

Saulus, josta on kirjoitettu, että hän puuskui uhkaa ja murhaa Herran opetuslapsia kohtaan, joutui Damaskon tiellä kohtaamaan Hänet, jota hän perimmiltään vainosi. ”Saul, Saul, miksi vainoat minua? Herra, kuka olet? Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat.”
Tiedämme, että tästä miehestä, Saulista, tuli Jeesuksen valittu ase viemään Herran Jeesuksen Nimeä, Hänen evankeliumiaan, niin pakanoille kuin Israelin lapsille.

Apostoli Paavalin (hebr. Saul) tehtävä ei ollut helppo. Hän joutui paljon kärsimään, monin eri tavoin, ja lopuksi tulemaan mestatuksi Herransa tähden.

Ajattelen meitä kaikkia, jotka tänä päivänä kannamme sydämissämme Jumalan kutsua viedä Jeesuksen evankeliumia Hänen Israelilleen. Ei meidänkään tehtävämme ole helppo. Olemme valinneet seistä Israelin rinnalla. Israelin vastustus, pilkka, murhan ja hävittämisen henkivallat…, tuulevat tänä päivänä voimistuvan puhurin lailla juutalaiskansaa vastaan ympäri maailmaa. Olimmepa me työntekijöinä ja Israelin ystävinä juutalaisia tai ei-juutalaisia, jos me todella rakastamme Jumalan Israelia, meidän päätöksemme on seistä Israelin rinnalla, puskivatpa pahuuden voimat sitä vastaan millaisina tahansa. Jeesuksen nimen tähden.
Saulus sai yhä enemmän voimaa. Venäläinen käännös sanoo: ”Saul vahvistui vahvistumistaan…” Hän saattoi Damaskon juutalaiset hämmennyksiin osoittamalla toteen, että Jeesus on Kristus, Kuninkaaksi Voideltu, Messias.

Kun te rakkaat rukousystävät rukoilette tämän päivän juutalaistyöntekijöiden puolesta, niin omassa työssämme kuin kaikessa juutalaistyössä ja kaikkialla maailmassa, niin tärkeintä teille on rukoilla, että jokainen työntekijä saisi yhä enemmän voimaa näyttääkseen juutalaiskansalle toteen, että Jeesus on todella Kristus, Israelin Messias. Jokainen esirukoilija ja uhraaja tarvitsee myös vahvistua tässä samassa voimassa taistellakseen voitokkaasti kaikkia Jumalan Israelia vastustavia ja vihaavia voimia vastaan.

Lisää rukous- ja kiitosaiheita:

 • Kishinjevin Jura-pastorimme puoliso Lida kiittää esirukouksista. Hän on päässyt pois sairaalasta, iso leikkaus on ohi ja vointi on paljon parempi. Lida pystyy jo tekemään työpaikallaan, temppelillä, kevyitä askareita siivouksen parissa ja keittiöllä. Kiitos Herralle!
 • Jura pyytää rukoilemaan Zoja–sisaren puolesta, joka on liukkaalla jäällä kaatunut ja murtanut jalkansa. Liikuttavaa on huomata kerta toisensa jälkeen, miten nämä rakkaat luottavat rukouksen voimaan. Heti poliklinikalta kotiin päästyään Lida oli soittanut temppelille ja pyytänyt rukousta puolestaan, että jalka paranisi pian.
 • Valentina pyytää rukousta miehensä terveydentilan puolesta, miehellä on monenlaista sairautta. Valentina pyytää myös rukoilemaan sitä, että mies tulisi uskoon Jeesukseen.
 • Rakas uskova sisaremme Nelli on ollut jo pitkään miltei täysin vuoteen omana aivoverenvuodon jälkeen. Nelli ei myöskään pysty puhumaan. Hän on aina niin ilahtunut, kun kotityöntekijämme käy lukemassa hänelle Raamattua ja rukoilemassa. Rukoillaan tämän paljon kärsimään joutuneen perheen puolesta.
 • Orgejevista pyydetään rukousta uskovan juutalaisen sisaremme lapsenlapsen puolesta, joka on vasta viiden kuukauden ikäinen ja on joutunut tehohoitoon sairaalaan. 
 • Transnistrian Rybnitsasta Mihail-pastorimme pyytää rukoilemaan lasten työn puolesta seurakunnassa. Monet lapsista ovat nyt sairaana ja monilla on erilaista vaikeutta perhepiirissään.
 • Mihail pyytää rukousta myös iäkkäiden ja hyvin heikossa taloudellisessa asemassa olevien juutalaistemme puolesta. Vuoden 2018 aikana monien elintarvikkeiden hinnat kohosivat 60%, kuitenkaan eläkkeet eivät nousseet juuri yhtään. Mihail sanoo: ” Rukoilkaa Jumalan kansan puolesta!” Rukoillaan ystävät.
 • Benderystä Galina-työntekijämme pyytää rukousta oman perheensä puolesta. Vanhemmilla on erilaista sairautta ja väsymystä. Galinan puoliso ei pysty käymään töissä, sekin tuo paljon ahdistusta ja vaikeutta. Keskimmäisellä kolmesta lapsesta on isoja univaikeuksia, hänen on vaikea alkaa nukkua ja yöllä hän heräilee painajaisiin. Rukoillaan Herramme apua tälle rakkaalle perheelle!
 • Rukousta pyydetään myös nuoren perheen Tatjanan, Georgin ja Lev-pojan puolesta. Lev on vasta puolivuotias. Georgi joutui heti pojan syntymän jälkeen lähtemään Venäjälle etsimään töitä, koska Transnistriasta ei niitä löytänyt. Perheestä erossa olo pitkiä aikoja on nuorelle isälle vaikeaa ja äidille ja vauvalle myös. Tatjana ja Georgi pyytävät rukoilemaan, että Jumala tekisi ihmeen ja Georgi saisi töitä lähempää kotia ja sen verran palkkaa, että perhe pystyisi tulemaan toimeen.
 • Moldovan tubityöstä Anatoli-sairaalatyöntekijämme pyytää rukousta 8-vuotiaan Lizan ja tämän vanhempien puolesta. Lizan suurin toive on, että isä lakkaisi hakkaamasta äitiä.
 • Rukousapua pyydetään myös Marijan, 3, puolesta. Molemmat tytön vanhemmat sairastavat tubia. Lisäksi he ovat molemmat alkoholisteja. Kun Marija tuotiin hoitoon Kishinevin tubisairaalaan hän oli aivan likainen ja hänellä ei ollut edes housuja jalassa. Sairaalassa hänelle hankittiin vaatteet. Kiitos Patmoksen kummeille!
Marija 3 v.

 

Niin paljon on jälleen näillä rakkaillamme tuskaa ja kipua elämässä. Kun rukoilemme heidän jokaisen puolesta, pysähdytään hetkeksi Pyhän Hengen läsnäolossa katselemaan heidän jokaisen elämää, miten vaikeaa se on. Saakoon Jeesuksen rakkaus täyttää sydämemme, niin että rukous virtaa Pyhässä Hengessä Isän tahdon mukaan. Siihen rukoukseen Isä vastaa. Rakkaamme saavat avun ja me saamme siunauksen.

Laitan vielä lopuksi Tarnsnistrian pääkaupungin Tiraspolin messiaanisen seurakunnan Jura-pastorin kiitokset teille:

”Rakkaat ystävät, veljet ja sisaret! Te olette Jumalan lahja ja suuri siunaus meille. Herra tekee teidän kauttanne suurta ja ihmeellistä työtä, joka ei olisi mahdollista ilman teidän rukouksianne ja taloudellista tukeanne. Teidän ansiostanne evankeliumin sanoma leviää myös meidän kaupungissamme ja Jeesuksen seurakunta kasvaa uusilla uskoon tulleilla juutalaisilla. Siunatkoon teitä Korkein ja palkitkoon teille monin verroin kaiken sen, mitä te olette tehneet ja teette meidän hyväksemme täällä kaukana Transnistriassa!”

Teitä jokaista siunaten,

Hannele