Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 20.2.2019

”Jumala, älä ole niin ääneti! Älä vaikene, Jumala, älä ole hiljaa! Sillä katso, sinun vihollisesi metelöivät ja vihaajasi ovat nostaneet päänsä. He juonittelevat sinun kansaasi vastaan ja pitävät neuvoa suojattejasi vastaan. He sanovat: ”Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta.” Psalmi 83: 2-5.

Shalom jälleen, rakkaat ystävät! 

Älä ole Jumala hiljaa! Vain yksi sana sinulta riittää ja kansasi, Israel, on vapaa vihollisistaan. Vain yksi sana Jumalalta riittää, niin myös sinä ja minäkin olemme vapaat ja autetut kaikissa vaikeuksissamme.

Israelin vihan juuret ovat vihassa itseään Jumalaa, Israelin Pyhää, vastaan. Jumalan viholliset ovat varmoja voitostaan, he pitävät suurta ääntä, räyhäävät ja remuavat. He ovat korottaneet päänsä ylpeillen jo etukäteen voitostaan.
Psalmista kirjoittaa, että viholliset ”juonittelevat” Jumalan valittua kansaa vastaan. He ovat panneet päänsä yhteen punoakseen pahuuksiaan. He eivät huomioi yhtä hyvin tärkeää sanaa: ”Suojattejasi”. Israel elää Kaikkivaltiaan suojaamana, Hänen varjeluksessaan ja ”Hän, joka Israelia varjelee, ei nuku eikä torku.”

Israelin vihollisilla on vain yksi ja totaalinen päämäärä: Tuhota Israel, niin ettei sen nimeä enää edes muisteta. Kuinka usein historian aikana Israel on joutunut olemaan totaalisen hävittämisen maalitauluna! Koskaan siihen ei olla kuitenkaan pystytty, eikä tulla koskaan pystymään. Israelin Jumala sotii Itse kansansa puolesta. Hänen ihmeelliset tekonsa tulevat vielä laittamaan Hänen vastustajansakin polvilleen ja jopa ihailemaan Hänen valtaansa.

Me seisomme tässä taistelussa muurinvartijoina Israelin Jumalan rinnalla ylistäen ja palvoen Häntä: ”Saakoot he (Israelin viholliset) tietää, että sinä ainoa, jonka nimi on Herra, olet korkein kaikessa maassa.” Psalmi 83: 19. Israelin Jumala on totisesti korkein kaikessa ja kaikkialla! Häntä vastaan on turha taistella.

Rukous – ja kiitosaiheita:

  • Moskovasta pyydetään muistamaan rukouksin vanhuksiamme. Monet ovat sairaina ja sidottuina koteihinsa ja jopa sänkyihinsä. Näin on joka puolella työssämme, kaikkialla on paljon sairastavia, heikkoja ja iäkkäitä. Nuorempiakin sairastavia. Meille on annettu rukouksen voimallinen ase, käytetään sitä. Jaakobin kirjeessä on valtava lupaus: ”Vanhurskaan voimallinen rukous saa paljon aikaan.”
  • Kishinevistä tuodaan rukouspyyntö Boriksen puolesta. Boris on jo parikymmentä vuotta joutunut hoitamaan yksin aikuista poikaansa, joka on konttausasteella, vaikeasti kehitysvammainen. Poika on kaikessa riippuvainen isästään. Nyt kun Boris on sairastunut pahaan flunssaan, on tilanne kotona hyvin hankala, isällä ei ole voimia hoitaa poikaa. Rukoillaan! Meidän Herrallamme on ratkaisu kaikkiin tilanteisiin.
  • Tamara-sisaremme hengitysvaikeudet ovat pahentuneet. Hän tarvitsee välttämättä apua. Rukoillaan, että Jumala auttaa lääkäreitä ymmärtämään, miten Tamaraa voidaan auttaa. Ja rukoillaan Herramme yliluonnollista kosketusta. Tuli apu mitä kautta tahansa, se tulee rakkauden Jumalalta.Lääkäriveljemme Jura pyytää uudelleen rukousapua. Juran puoliso on jo pitkään ollut hyvin huonossa kunnossa, täysin miehensä hoidettavana vuoteeseen. Fyysisen huonon tilan lisäksi puoliso on psyykkisesti sairas. Jura-veljemme sanoo nyt, että hänellä ei yksinkertaisesti ole enää voimia itsellään, ei fyysisiä voimia eikä henkistä jaksamista. Emme voi muuta kuin rukoilla, että Jumala, joka kaiken näkee ja tietää, lähettää oman apunsa ja ratkaisunsa tähän vaikeaan tilanteeseen.
  • Orgejevista David-veljemme pyytää puolisonsa kanssa esirukousta heidän vaikeiden sairauksiensa tilanteeseen. He pyytävät meitä myös rukoilemaan, että Herra Jeesus auttaisi heitä turvaamaan uskossa Häneen.

Niinpä, miten paljon me kaikki tarvitsemme juuri tätä: Oppia turvaamaan uskossa Herraan Jeesukseen! Kun on helpompi aika, luulemme että kyllä meillä on uskoa ja luottamusta. Vaikeudet kuitenkin paljastavat totuuden. Raamattu on kuitenkin täydellisen viisas käskiessään meitä kantamaan toinen toistemme kuormia. Silloin kun itse ei jaksa eikä pysty, läheiset kantavat meitä. Koimme tämän hyvin voimakkaasti koko viime kesän Hannun vakavan sairauden aikana. Vieläkin pyydän, että Pyhä Henki vaikuttaisi armossaan tätä ihmeellistä uskollista esirukousta, jota Hannu tarvitsee ja minä myös häntä hoitaessani.

  • Benderyn työntekijämme pyytävät esirukousta. Isoissa yhteisöissä on aina paljon kaikenlaisia sairauksia ja vaikeuksia. Benderyn työssämmekin on yli 300 juutalaista. Kirjoitin aiemmin rukouspyynnön nuoren perheen puolesta, joka on eroprosessissa. Tämä tilanne on Nadja-äidille ja lapsille äärettömän vaikea, mutta perheen isän kanssa pitäisi tapahtua suuri Jumalan ihme, jotta perhe pysyisi yhdessä. Äiti on aivan loppu ja lapset kärsivät. Seurakunta ja työntekijämme kärsivät. Rukoillaan voimakkaasti Jumalan apua. Meillä Suomessa yhteiskunta olisi myös jo ajat sitten tullut apuihin, mutta noilla työmme alueilla on eri tilanne.Nuoren Katjamme puolesta, joka on muuttanut lääkärimiehensä työn takia Sahalinin saarille ja joka odottaa toista lastaan, pyydetään jatkamaan rukousta. Vauva ei ole vielä syntynyt ja Katjan terveyden tila on edelleen vaikea.
  • Moldovan tubityö: Anatoli-sairaalatyöntekijämme pyytää rukousapua uudelleen Lidia-lääkärin puolison puolesta, jonka tilassa aivoverenvuodon jälkeen ei ole tapahtunut muutosta parempaa, puoliso on täysin vuoteen omana eikä pysty puhumaan. Pariskunta asuu hyvin vaatimattomissa olosuhteissa useiden kymmenien kilometrien päässä kaupungista. Lidian ollessa sairaalassa hoitamassa tubilapsia, palkattu naisihminen hoitaa puolisoa ja Lidian palattua töistä, hän jatkaa itse seuraavaan aamuun. Tosi vaikea tilanne.
  • Nikoletta, 16, joka sairastaa hyvin vaikeaa avointa tubia ja on ollut erittäin heikossa kunnossa, pyytää nyt itse, että Anatoli välittäisi kaikille niille, jotka ovat rukoilleet hänen puolestaan, suuret kiitokset. Tyttö sanoo tuntevansa olonsa vahvemmaksi. Lääketieteellisesti Nikolettan tilanne on edelleen hyvin vaikea. Tytön veli menehtyi tubiin.

Miten paljon on työmme kentillä sairautta ja monenlaista muuta murhetta ja hätää! Jumalan omaisuuskansa, Israel, kärsii tänäkin päivänä monella tapaa. Kun käsittelen näitä rukouspyyntöjä, tunnen sydämessäni usein hyvin suurta liikutusta. Hädässään nämä rakkaamme katsovat Jumalaan ja meihin ja pyytävät rukousapua. Usein ajattelen myös niitä juutalaisia, jotka eivät vielä tunne Jeesusta, miten he ylipäänsä jaksavat elää, miten yksin ja avuttomia he ovat ilman Jumalaa ja rukoilevia ystäviä. Rukoillaan siksi kaiken aikaa juutalaisevankelioimistyön puolesta, niin omissa seurakunnissamme kuin kaikkialla maailmassa. Meidän tärkein rukouksemme on, että juutalaiset löytäisivät Messiaansa, Pelastajansa!

Lopettelen taas tämänkin rukouskirjeeni työkentiltämme tulleisiin kiitossanoihin: ” Rakkaat ystävät, veljet ja sisaret, jotka Herra on lahjoittanut meille! Te olette meille suureksi siunaukseksi! Herra tekee täällä Benderyssä teidän kauttanne suurta ja ihmeellistä työtään, joka kaikki olisi ilman teitä aivan mahdotonta. Teidän ansiostanne juutalaisevankeliointi ei ole lakannut näillä seuduilla ja uusia uskoon Jeesukseen tulleita juutalaisia liittyy Hänen seurakuntaruumiiseensa. Siunatkoon teitä kaikkia Korkein armossaan ja palkitkoon teille kaiken sen, mitä te olette tehneet meidän ja koko Transnistrian työn hyväksi.”

Rakkain siunaavin terveisin,

Hannele

PS. Vielä yksi rukouspyyntö: Moldovan humanitäärisen avun luvat on jo saatu Kishinevin ministeriöstä. Kaikki on kunnossa. Kiitos Herralle! Nyt rukoillaan, että Herra auttaisi löytämään kuljetukseen tarvittavan rekan. Kiitos ystävät!