Idän diasporajuutalaistyön kirje 18.8.2021

”Herra on vanhurskas kaikissa toimissaan ja uskollinen kaikissa teoissaan. Herra on lähellä kaikkia, jotka häntä avuksi huutavat, kaikkia, jotka totuudessa häntä avuksi huutavat”. – Psalmi 145:17-18

 

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Tämä Psalmi 145 on mahtava ylistyslaulu Herrallemme. Raamatunopettajat sanovat, että tämän psalmin jakeet alkavat heprealaisaakkosten järjestyksessä. Suomenkielisenä lukijana en huomaa tätä ominaisuutta tekstissä, mutta siitä huolimatta psalmin Herraa ylistävät sanat pääsevät syvälle sisimpääni ja tuovat kiitollisuuden, turvallisuuden tunteen ja rauhan. Vaikka kuulemme joka päivää maailmalta yhä enemmän huolestuttavia uutisia, tämänkin psalmin sanoma muistuttaa meitä, että maailmassa ei ole sellaista asiaa, joka ei olisi Jumalan kontrolloitavana. Maailmassa ei tapahdu mitään sellaista, mikä ei olisi osa suurta Jumalan hallitsevaa aakkosten kaltaista järjestystä.

Vaikka emme useinkaan löydä selityksiä tapahtuville asioille emmekä vastauksia miksi -kysymykseen, Jumalan Sanasta löydämme ohjeet, miten meidän tulee elää Herramme armossa ja totuudessa.

Rakkaat ystävät! Hyvin rohkaisevaa oli saada sähköpostiviesti ja terveisiä Australiasta, jossa joukko suomalaisia ystäviä siunaa Israelia ja Patmoksen Idän juutalaistyötä. Patmoksen nettisivujen kautta he seuraavat messiaanisten seurakuntiemme uutisia ja ovat mukana rukouksin. Kiitos Herralle teistä, kalliit sisaret ja veljet, ja paljon Jumalan siunausta teille!

Idän juutalaistyöntekijöiden Zoom-kokoukset palaavat kesätauolta, niin kuin myös yhteiset rukouspäivämme kuukauden viimeisenä perjantaina. Seuraava kokoontuminen on tarkoitus pitää 26. elokuuta ja rukouspäivä 27. elokuuta. Muistakaa, rakkaat ystävät, näitäkin tulevia tapahtumia rukouksin.

Rukoilemme Israelin puolesta, jossa metsäpalot leviävät vaarallisesti asumisalueille ja koronatartuntaluvut ovat jälleen nousseet rajusti. Rukoilemme myös Afganistanin kaikkien kärsivien puolesta.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt

Moldovassa ja Transnistriassa koulut alkavat vasta 1. syyskuuta, joten lasten kesäleirit jatkuvat koko elokuun ajan, joissa vähävaraisten perheiden lapset pääsevät kesäleireille vain Patmoksen tuella – muuta mahdollisuutta siihen heillä ei olisi ollut.

Beltsin lasten kesäleiriä toteutetaan tällä viikolla yhteistyönä paikallisten helluntaiseurakunnan ja erityislasten hoitolaitoksen kanssa. Näin leirille pääsee osallistumaan enemmän erityislapsia juutalaisperheiden lasten lisäksi. Helluntaiseurakunta vastaa koko leirin ohjelmasisällöstä. Kun keskustelin pastori Igorin kanssa, hän kertoi leirin sujuvan hyvin. Lapsilta tuli jo hyvää palautetta. Joku kertoo tykkäävän ruuasta, toiset kiittävät leirin mielenkiintoisesta ohjelmasta. Minua kosketti Igorin kertomus orvosta Avigeja-tytöstä, joka kuuluu leirin nuorimpiin lapsiin. Hänen äitinsä on kuollut ja tyttö asuu isoäitinsä kanssa. Kun Avigeja sai tietää, että leiri järjestetään erityislasten hoitolaitoksen tiloissa, hän ei halunnut sinne mennä, sillä pelkäsi, että hänet pakotetaan jäämään laitokseen. Kun pastori Igor vakuutti Avigejalle, ettei näin missään nimessä tapahdu, että leiri on kristillinen ja sinne tulee paljon lapsia, tyttö uskalsi tulla ja nyt on täysillä mukana ottamassa leiristä lasten ilon irti.

Kishinevin seurakunnan Jura-pastorimme kiitollisena rukouksistamme palasi lyhyeltä lomamatkalla Ukrainasta, jossa kaukana suurkaupungin metelistä ja lähellä luontoa hän sai vaimonsa Lidan kanssa levätä ja ladata akkuja. Seurakunnan yhteyteen tuli uusi juutalaismies, Aleksandr. Rukoillaan, ystävät, Aleksandrin puolesta, että hän tulisi Jeesus-Messiaan tuntemiseen ja pelastuisi.

Orgejevin Silvia-sisaremme pyytää rukoilemaan 39-vuotiaan Maijan ja 15-vuotiaan Valentinin uskon vahvistumisen puolesta sekä 59-vuotiaan Valerin puolesta, joka tuli uskoon ja tarvitsee rukoustukea. Lisäksi Valerin terveys on heikko.

Benderin ja Dnestrovskin seurakuntalaisilla oli taas mahdollisuus hakea humanitaarisen avustuksen vaatteita, joista juutalaisillamme on aina tarvetta. Kolme seurakuntalaistemme perheiden lasta on osallistunut kesäleirille viime viikolla.

Rybnitsan Misha-pastorimme pyytää Jumalalta armoa seurakunnan toimiston naapurille, joka on jälleen käyttäytynyt aggressiivisesti. Rukoillaan myös Mishan rakkaan anopin, Lidian puolesta, jolla on koronan oireet. Lidia on iästänsä huolimatta aktiivisesti juutalaistyössämme mukana vapaaehtoisena.

Bukarestin Dorina-sisaremme kertoo Romanian kesän olleen tosi kuuma, jopa 40 astetta. Kuumuudesta huolimatta sapattikokouksia on pidetty ilman taukoja. Koronatilanne ei hellitä Romaniassakaan ja tämä huolestuttaa Dorinaa. Rukoillaan, ystävät, Bukarestin sisarillemme ja veljillemme voimia ja rohkaisua jatkaa Pyhän Hengen voimassa eteenpäin.

Tubityönkekijämme Anatolin kesä jatkuu hyvin kuumana ja työntäyteisenä. Anatolin autonsakin on kokenut kovia Moldovan huonokuntoisilla teillä ja vaatinut ohjauksen korjausta korjaamolla. Tänään Anatoli kertoi tubisairaalaan juuri jätetystä tyttövauvasta, joka on vasta 2-kk ikäinen. Äiti on hylännyt tubisairaan vauvansa selittäen, ettei hänellä ole varaa pitää lastaan eikä ole paikkaa, jossa asua. Tämä on vakava rukousaihe.

Rukoillaan edelleen vaikeasti sairaiden Gabrielan 14 v, Maksimin 15 v, Mashan 5 v. ja Zenjan 9 v. puolesta.

Kiitoksin, lämpimin terveisin ja teitä siunaten,

Andres Koskelainen