Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 10.3.2021

”Eikö isämme Abraham tullut vanhurskaaksi teoista, kun vei poikansa Iisakin uhrialttarille? Sinä huomaat, että usko vaikutti yhdessä hänen tekojensa kanssa ja teoista usko tuli täydelliseksi.” (Jaakob 2: 21-22)

Shalom uvracha, ystävät, rauhaa ja siunausta teille!

Pysähdyin tämän Jaakobin kirjeen kohtaan. Aabrahamin usko vaikutti yhdessä hänen tekojensa kanssa ja teoista usko tuli täydelliseksi. Kun avasin venäjänkielisen käännöksen ja sitten lisäksi klikkasin Strongin sanakirjan, niin paljastui että ”vaikutti yhdessä” tuli kreikan sunergos tai sunergia -sanasta. Kuulostaako tutulta? Nykyään termi synergia käytetään usein liikemaailmassa.”Synergialla tarkoitetaan kahden tai useamman vaikuttavan tekijän kumuloivaa yhteisvaikutusta. Sana pohjautuu kreikan sanoihin sunergiā, yhteistyö ja sunergos, yhdessä työskentely.” Näin selittää Wikipedia.  Toisin sanoen, jos kahden eri tekijän yhteisestä vaikutuksesta syntynyt kokonaisuus on suurempi kuin niiden tekijöiden summa – silloin voidaan puhua synergiasta. Eli, 1+1 on enemmän kuin 2.

Yksinkertainen esimerkki, jonka tietää jokainen koulun kemian tunneilla käynyt opiskelija – happi (O) ja vety (H) muodostavat veden (H2O). Vedellä on sellaisia ominaisuuksia, joita ei ole hapella eikä vedyllä yksinään.

Mielestäni Jaakob haluaa tässä sanoa sen, että vaikka kuinka arvokkaita usko ja teot olisivat yksinään, yhdessä ne saavat aikaan paljon enemmän. Jumala meitä auttakoon, että meidänkin uskomme saisi laajasti vaikuttaa tekojemme kautta.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Rybnitsa:

 • Rybnitsan seurakuntamme vuokraamat toimisto- ja rukoustilat sijaitsevat kerrostalon kolmannessa kerroksessa ja ovat pinta-alaltaan liian pienet. Alakerrassa asuva naapuri on valittanut häntä häiritsevästä liikenteestä rapussa ja yläkerrassa. Työntekijämme Mihail ja Irina ovat jo jonkun aikaa etsineet sopivampaa, mieluummin katutasossa oleva tilaa seurakunnan käyttöön. Pyydämme, ystävät, jatkamaan esirukoustanne niin Mihailin ja Irinan puolesta henkilökohtaisesti kuin tämän sopivamman tilan löytämisen puolesta.
 • Pyydämme rukoilemaan Tatjanan puolesta, jonka näkö heikkenee hyvin nopeasti. Rukoillaan Jumalalta apua, että lääkärit löytäisivät oikean hoitomenetelmän Tatjanan sokeutumisen pysäyttämiseksi.
 • Pyydämme rukoilemaan Oksanan terveyden puolesta.
 • Adolfin lonkkanivel on murtunut, Jaakobilla on kipuja jaloissa. Rukoillaan Adolfille ja Jaakobille vaivojensa parantumista.
 • Olemme jo rukoilleet epilepsiasta kärsivän 30-vuotiaan Stepanin puolesta. Stepanin sairauskohtaukset ovat lisääntyneet viime aikana, hän on kaatuillessaan loukannut itseään. Stepanin äiti Ljudmila on jo 73-vuotias, poikansa hoitajana toimiminen alkaa käydä hänelle liian raskaaksi. Ljudmila on uskossa Jeesukseen.
 • Rukoillaan muistinmenetystä sairastavan Valerin puolesta.

Kishinev:

 • Pyydämme rukoilemaan 64-vuotiaan Covidiin sairastuneen historioitsija ja taoustieteilijä Jevgenin puolesta, joka uskoo rukouksen voimaan. Jevgeni itse pyysi rukoilemaan puolestaan.
 • Rukoillaan myös koronapelon valtaan joutuneen Bellan puolesta. Hän ei uskalla mennä ulos kodistaan. Bella pyytää rukoilemaan puolestaan, että hän voittaisi pelkonsa ja uskaltaisi osallistua sapattikokouksiin seurakunnassa.
 • Pyydämme jatkamaan rukousta aivoinfarktin seurauksena liikuntakykynsä menettäneen Irinan puolesta. Irina pystyy puhumaan ja ainoastaan liikuttamaan oikeaa kättään. Irina kiittää seurakuntaa ja kaikkia, jotka rukoilevat hänen puolestaan.
 • Pyydämme rukoilemaan Angelan työllistymisen puolesta.

Orgejev:

 • Iäkäs pariskunta, Vladimir ja Silvia ovat sairaalassa koronan takia. Rukoillaan heidän uskonsa vahvistumisen ja parantumisensa puolesta.
 • Perhe pyytää rukoilemaan seitsemän kuukauden ikäisen Jelisavetan puolesta. Pikku-Jelisavetalla on jonkinlaisen allergisen reaktion seurauksena tullut voimakas ihottuma.
 • Pyydämme rukoilemaan syöpää sairastavan Maijan puolesta. Lisäksi Maija sai koronatartunnan ja joutui sairaalaan. Maija on ottamassa ensimmäisiä uskonaskeleitaan eikä vielä ymmärrä, kuka Jeesus on.

Tubityö:

 • Helmikuun aikana Anatoli sai johdattaa kaksi lasta uskoon Jesukseen. Rukoillaan, ystävät, erityisesti niiden lasten ja nuorten puolesta, jotka avasivat sydämensä Jeesukselle, että he saisivat kasvaa uskossaan.
 • Pyydämme rukoilemaan vakavasti sairaiden nuorten, Svetlanan (17 v), Viktorin (14 v), ja Mihaelan (18 v), puolesta
 • Jatkakaamme rukousta tubilaitosten henkilökunnan puolesta, että he saisivat voimia toimia vaikeiden koronaolosuhteiden keskellä.

Moskova:

 • Nonna-sisaremme kiittää kaikkia suomalaisia rukoilijoita tuesta. Sapattikokouksissa ja raamattutunneilla kävijöiden määrä on hienoisessa nousussa. Puhelinkeskustelussamme Nonna taas painotti, kuinka tärkeää on etsiä Jumalaa ja olla lähellä Jeesusta. Näin saa pelon pysymään loitolla.
 • Jatkakaamme rukousta Pokrovkan seurakuntatilojen dokumentointiasioiden puolesta. Rakennustarkastajan käyntiä odotellaan edelleen.

Siunauksin ja kiitollisin terveisin,

ANDRES KOSKELAINEN