Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 14.10.2020

”Juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus nousi seisomaan ja huusi: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon. Joka uskoo minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat.” Joh. 7:37-38.

Shalom, rakkaat ystävät, rauhaa teille!

Olemme ottaneet tänä vuonna tavaksi pitää Zoom-kokouksen kerran kuukaudessa Idän diasporajuutalaistyön työntekijöiden kesken. Näin saimme ilon perjantaina 9. lokakuuta yhdessä juhlistaa sukkot-juhlan päättymispäivää. Yhtä kenttää lukuun ottamatta kaikilta kentiltä oli työntekijöitä mukana kokouksessa.

Sain välittää rakkaille työtovereillemme patmoslaisten terveisiä ja siunauksia ja vastaavasti kokousväki lähetti kaikille Patmos-ystäville oikein rakkaat ja lämpimät terveiset ja Hag Sukkot Sameach -siunaustoivotukset.

Kishinevin messiaanisen seurakuntamme pastori Jura jakoi Jumalan Sanaa. Hän puhui siitä, miten 2. temppelin aikana papistolla oli tapana sukkot-juhlan viimeisenä päivänä rukoilla Jumalalta sadetta maahan ja kantaa astioissa vettä temppeliin. Juuri tuona päivänä sukkotia juhlimaan tullut Jeesus, mahdollisesti viitaten profeettoihin Sakariaan (14:8) ja Hesekieliin (47:8-9), huusi nämä tunnetut sanansa: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon!” (Joh. 7:37-38).

Messias Jeesus, Jumalan Poika, on sukkot-juhlan keskus ja pää. ”Meidän on elintärkeää tulla yhä uudelleen juomaan tästä Jeesuksen elämän veden virrasta, vain siitä saamme voiman elämäämme. Tarvitsemme Hänen voimaansa pystyäksemme auttamaan muita löytämään tien tämän saman virran äärelle, Jeesuksen luokse.” Näin pastori Jura.

Tilannekatsaukset sekä kiitos- ja rukouspyynnöt

Kishinev:

 • Työntekijämme Sergei on sairastunut ja lääkäri seuraa hänen tilaansa kotioloissa, ennen kuin hänet lähetetään koronatestiin. Rukoillaan Sergein puolesta!
 • Pyydämme rukoilemaan 85-vuotiaalle Ljudmilalle uskon vahvistumista ja voimia. Ljudmila on itse uskossa Jeesukseen ja on kovasti huolissaan tyttärestään, jolla ei ole kiinnostusta uskonasioihin. He asuvat yhdessä.
 • Pyydämme rukoilemaan vielä toisenkin Ljudmilan uskon vahvistumisen puolesta. Tämäkin Ljudmila on kovin huolissaan tyttärensä ja tyttären tyttärensä hengellisen tilan takia. Heillä on myös paljon keskinäistä ymmärtämättömyyttä, joka on raskasta kestää.
 • Rukoillaan myös verisyöpää sairastavan Ilja-veljemme puolesta.

Rybnitsa:

 • Rakkaat ystävät, jatketaan rukousta pastori Mishan puolesta pyytäen, että hän kuntoutuisi oikein hyvin. Myös Irina-puoliso tarvitsee rukoustukeamme ja tietysti seurakunta. Kiitetään Herraamme ja rukoillaan Jumalan siunausta Irinan äidille, joka on aktiivisesti auttamassa Mishan sairauslomansa aikana Orgejevin juutalaistyössämme.

Benderi:

 • Benderin työntekijämme kiittävät esirukouksista. Kaikki työntekijät ja heidän perheittensä jäsenet ovat nyt terveinä ja palanneet normaaliin arkeen.
 • ”Seurakunnan sukkot-juhlaa ei voitu järjestää viikko sitten työntekijöidemme sairastumisen takia, mutta sukkotin päättävää simhat tora -juhlaa sekä lasten juhlakokousta pystyimme seurakuntalaistemme iloksi nyt viime viikonloppuna viettämään. Ylistimme yhdessä Herraamme hänen suuresta armostaan ja rakkaudestaan! Kiitos teille, rakkaat suomalaiset veljet ja sisaret, teidän rukouksenne ja tukenne teki tämänkin juhlan meille mahdolliseksi”, kirjoitti työntekijämme Galina, ja viestinsä lopussa Galina pyytää jatkamaan rukousta puolisonsa Romanin puolesta.
 • Pyydämme jatkamaan rukousta Angelan puolesta, että hän pääsisi Jeesuksen nimessä voittoon kaikista koettelemuksistaan.

Orgejev:

 • Ystävät, pyydän esirukoustanne Orgejevin työntekijämme Silvia-sisaren puolesta, että Herra oikein virvoittaisi häntä uusilla voimilla!
 • Sisaremme Maria pyytää rukoustukea lapsen lapsensa Mihailin puolesta, että tämä tulisi uskoon Jeesukseen.
 • Rukoilemme 63-vuotiaan Jaakovin uskoontulon puolesta, sekä 70-vuotiaan Aleksandran uskon vahvistumisen puolesta.

Tiraspol:

 • Pastori Juri on kiitollinen ja hyvin iloinen siitä, että seurakunnan kaikissa syksyn juhlakokouksissa kävi paljon seurakuntalaisia. Joka juhlatilaisuuden jälkeen seurakuntalaiset jäivät teepöydän ääreen jatkamaan juhlan hengessä yhdessäoloa.

Moskova:

 • Moskovan viranomaiset ovat julistaneet kaikkia yli 65-vuotiaita moskovalaisia eläkeläisiä ja kroonisesti sairaita koskevan kiellon käyttää julkista liikennettä sulkemalla ilmaiset liikennekortit. Kielto astui voimaan perjantaina 9.10. Juuri tälle päivälle oli suunniteltu seurakunnan sukkot-juhla, joka näin ollen jäi järjestämättä. Kuinka kauan kieltoa pidetään voimassa, siitä ei ole vielä tietoa. Puhelinyhteys on nyt toistaiseksi ainoa tapa pitää seurakunnan ystäviin yhteyttä.
 • Koronavirus jatkaa hurjaa leviämistään Moskovassa. Nonna-sisaremme mukaan sairaaloiden hoitokapasiteetti ei enää riitä, ja tästä syystä kaikkia oireilevia ihmisiä ei haluta enää testatakaan. Näin valitettavasti on työntekijämme Galinankin kohdalla käynyt, hän joutui sairastamaan kotonaan viikon ajan ennen kuin pääsi keuhko-oireiden takia sairaalahoitoon. Pyydän, ystävät, lisäämään esirukousta Galinan puolesta, että Herra parantaisi hänet Jeesuksen nimessä.
 • Jatketaan esirukousta myös siinä tärkeässä kysymyksessä, kenet Jumala on valinnut koronaan menehtyneen Boris-pastorimme työn jatkajaksi.

Tubityö:

 • Tubityöntekijämme Anatoli kertoo, että sekä Kishinevin tubisairaalassa että Tyrnovon laitoksessa muutamat työntekijöistä ja lääkäreistä ovat edelleen sairaina koronan takia. Pidetään kaiken aikaa Anatoli-veljeämme esirukouksissamme, hänen työnsä edellyttää jatkuvaa asiointia näissä molemmissa laitoksissa, joissa tartuntariski on suuri. Rukoillaan myös laitosten lasten puolesta.
 • Vadim, josta olen kertonut aiemmin, pääsi aloittamaan opiskelunsa autonkuljettajaksi Patmoksen stipendin turvin. Oppiaika on kuusi kuukautta, jonka jälkeen hänellä on hyvät mahdollisuudet saada työtä. Kiitos, ystävät, Patmoksen tubityön tuestanne.

Silkkitie:

 • Työntekijämme Petja perheineen palvelee maassa, jossa niin koronatilanteen takia kuin yleensäkin taloudelliset, poliittiset ja uskonnolliset olosuhteet ovat hyvin haasteellisia. Yhteyksiä muihin seurakuntiin ja uskovien yhteyteen pääsyä ei tällä hetkellä ole. Perheen lapset ovat nyt siinä iässä, että pitää miettiä opiskeluvaihtoehtoja. Muistetaan tätä rakasta perhettä rukouksin!

Bukarest:

 • Bukarestissakin koronatartuntojen määrä on nyt syksyn alettua lähtenyt kovaan nousuun. Dorina-sisaremme pyytää meitä rukoilemaan, että juutalaisseurakuntamme sisaret ja veljet säilyisivät virukselta.

Kiitos, ystävät, myös esirukouksistanne minun ja perheeni puolesta! Koen, että yhdessä olemme tiimi, voisikohan sanoa, että olemme seurakunta. Vaikka olemmekin etäällä toisistamme, Jumalan Henki yhdistää ja johdattaa meitä. Jumalan siunausta ja shalomia, johdatusta ja varjelusta, hyvää terveyttä ja iloa teille jokaiselle!

ANDRES KOSKELAINEN