Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 14.4.2021

”Mutta minä odotan ja toivon alati ja ylistän sinua yhä enemmän. Suuni kertoo sinun vanhurskaudestasi, kaiken päivää sinun pelastusteoistasi, vaikka en tunnekaan niiden määrää.”  – Psalmi 71:14-15

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Psalminkirjoittaja ylistää Herraa hänen pelastusteoistansa, vaikka ei tunnekaan niiden määrää. Tärkein Jumalan pelastusteko on tehty Golgatalla – Jeesuksessa saimme syntimme anteeksi ja iankaikkisen elämän. Mutta lisäksi mietin siitä, kuinka monesti elämässäni on ollut niitä ”pikkupelastuksia”, joita en välttämättä edes ajattele sellaisiksi, esimerkiksi vaikka autoa ajaessa ”läheltä piti” tilanteita, lompakon tai avainten hukkaaminen ja ihmeellinen löytäminen jne. Melkein jokaisen elämässä on ollut varjelusta matkoilla, parantumista sairauksista – näitä Herramme pelastustekoja, joista kiitos, kunnia ja ylistys kuuluu vain Hänelle.

Kun joltain henkilöltä kysytään, miksi hän tykkää työstänsä, usein vastataan yhdeksi syyksi se, että jokainen päivä on erilainen. Ja tämähän on totta! Jokainen päivä on ainutlaatuinen Jumalan armon lahja! Joka aamu herätessämme kiitämme Herraamme siitä, että saamme Häneltä taas uusia mahdollisuuksia toteuttaa Hänen tahtoaan, korjata mahdollisia aiemmin sattuneita virheitä, tehdä asioitamme paremmin. Herramme meitä auttakoon!

Rakkaat muurinvartijat! Tässäkin kirjeessä esitetyt kiitos- ja rukousaiheet kannustavat ja rohkaisevat meitä jatkamaan. Jokaista meistä tarvitaan. Ja ”koska meillä on tämä palveluvirka sen armon mukaan, jonka olemme saaneet, me emme lannistu”. (2 Kor. 4:1)

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Moskova

  • Nonna-sisaremme iloitsee työtovereittensa kanssa siitä, että yhä enemmän seurakuntalaisia tulee tilaisuuksiin. Neljän sapattitilaisuuden lisäksi maaliskuussa pidettiin viisi raamattutuntia, jossa oli yhteensä yli 150 kävijää. Raamattutunneista Nonna on erityisen iloinen: ”Istumme ympyrässä kasvokkain ja luemme Raamattua kukin muutama jae kerrallaan ja sitten vapaasti keskustelemme yhdessä ja pohdimme luettua tekstiä. Raamattutuntien ilmapiiri on hyvin vapautunut, iloinen ja siunaava!” Seurakunnalla ei tällä hetkellä ole vakituista pastoria, sapatteina heillä käy vierailevia puhujia vuorotellen saarnaamassa. Kiitos, ystävät, että yhdessä jatkamme rukoustamme vakituisen pastorin löytymiseksi kuin myös pitkäksi venähtäneen Pokrovka-temppelin dokumentointiprosessin ratkaisemiseksi.

Kishinev

  • Monien kasvukeskuksien tapaan Kishineviin rakennetaan paljon. Niin tapahtuu myös seurakuntamme rukoushuoneen viereisille tonteille. Rakennuttaja haluaa laajentaa ja tekee tarjouksia naapuruston tonteilla olevien vanhojen omakotitalojen omistajille ja enemmistö on hyväksymässä tarjoukset ja luopumassa tonteistaan. Emme voi liittyä samaan joukkoon, emmehän voi luopua temppelistämme. Kishinevin temppelin dokumenteissa ilmeni pieniä puutteita, joista ei ole aiemmin tiedetty. Vahva rukouspyyntömme teille ystävät, että Kaikkivaltias Jumalamme varjelisi ja suojaisi seurakuntaamme Kishinevissä rakennuttajan ahneudesta ja dokumentti asiat saattaisin kuntoon.
  • Mihaililla ja Margaritalla on syvä huoli ja rukouspyyntö 30-vuotiaan poikansa puolesta, joka on työtön eikä muutenkaan saa elämäänsä oikeille raiteille.

Rybnitsa

  • Ystävät, pyydän teitä jatkamaan rukousta Covidia sairastavan rakkaan työntekijämme Mihailin terveyden puolesta. Mihailin Irina-vaimo ja Irinan Lidia-äidin vointi on hyvä.
  • Syöpää sairastavaa Ninaa ei voitu Tiraspolissa koronaruuhkasta johtuen leikata ja hän joutui palamaan kotiin.

Dnestrovsk

  • Kiitos, ystävät, kun jatkatte rukousta kaikkien pandemian kourissa olevan Dnestrovskin seurakuntalaisten puolesta. Sergei-veljemme pystyy pitämään pienimuotoisia 3-5 hengen kokouksia Ljuda-sisaremme kodissa. Sairaanhoitajana työskentelevä Ljuda ja Lora-sisar ovat suurena apuna Sergeille ja muille seurakuntalaisille. Leukemiaa sairastava Lora sanoo Sergeille näin: ”Aina löydän jonkun ihmisen lähelläni, jolla on vielä vaikeampaa, kuin minulla ja yritän auttaa häntä.”

Benderi

  • Benderissäkin on meneillään seurakunnan kiinteistötilojen dokumenttien päivitysurakka. Rukoillaan apua Taivaasta, että projekti menisi loppuun ilman mutkia ja ongelmia.
  • Pyydämme teitä jatkamaan rukousta 54-vuotiaan autismia sairastavan Svjatoslavin puolesta, joka äitinsä kuoleman jälkeen jäi täysin yksin eikä pysty huolehtimaan itsestään.
  • Pyydämme rukoilemaan kaatuessaan itsensä loukanneen Allan puolesta.

Bukarest

  • Dorina-sisaremme kiittää ja pyytää, että jatkamme rukousta, jotta Jumala vahvistaisi sekä fyysisesti että henkisesti ja rohkaisisi niin työntekijöitä kuin seurakuntalaisiakin ja että Jumala tekisi työtänsä ihmisten sydämissä ja monet uudet juutalaiset pelastuisivat Messias Jeshuan nimeen.

Kiitos rukouksistanne ja tuestanne!

Olkaa siunattuja!

ANDRES KOSKELAINEN