Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 15.4.2020

Luuk. 24:6 ”Ei Hän ole täällä, Hän on noussut ylös.”

Shalom, rakkaat Muurinvartijat!

Saamme jälleen kerran välittää toisillemme tätä iloista sanomaa ylösnousseesta Jeesuksesta!

Tosin tänä vuonna saimme viettää hyvin erilaista pääsiäistä. Kirkot olivat tyhjät. Jumalaan uskova kansa sai kokea ennen kokematonta keskenäistä yhteyttä nettilähetysten kautta. Monet tietämäni seurakunnat Venäjällä, Ukrainassa ja Amerikassa ovat järjestäneet jopa ehtoollista onlinen kautta. Olisiko kukaan vielä vähän aikaa sitten uskonut tämän olevan mahdollista?

Patmoksen ystävät saivat käydä pääsiäisvaelluksella Facebookissa Turusen Pasin johtamana, josta kiitos Pasille, pääsiäisvaellus oli hieno! Kun tätä kirjoittaessa vilkaisin nopeasti Patmoksen Facebook-sivua, niin katselukertoja saattoi olla jopa yli kaksi tuhatta per lähetys. Alammeko tottua näihin online kokouksiin?

Tilanne, ettei koronan takia saa kokoontua seurakuntana, ei ole kaikille juutalaisille helppo. Vaikka puhelinta käytetään ahkerasti ja puhelimitse annetaan sielunhoitoa ja rukoillaan, silti juutalaisillamme on jo kova ikävä kokouksiin.

Pesachin aikana eri puolilla kentillämme, myös Moldovassa, tehtiin paljon kotikäyntejä ja jaettiin humanitaarista apua.

”Yhtenä päivänä eräs iäkäs yksin asuva seurakuntalainen soitti ja kertoi, ettei pysty heikon kuntonsa takia ottamaan kaapin ylähyllyltä ruokaa ja kysyi, voisiko joku tulla auttamaan. Näin tuli tietoon, että monilla ihmisillä alkaa ruoka loppumaan”, kertoo Kishinevin pastori Jura.

”Käytämme kasvosuojaimia, kun tapaamme ihmisiä. Yleensä pyydämme ihmisiä tulemaan ulos kodeistaan ja sitten keskustelemme ja rukoilemme. Ihmiset ovat hyvin liikuttuneita siitä, että heitä muistetaan ja autetaan”, jatkaa Juri.

Patmoksen humanitaarinen avustus tuli juuri oikeaan aikaan, taas kerran. Juutalaiset kiittivät kyyneleet silmissään kaikkia suomalaisia, jotka omalla panoksellaan tekivät ruoka-avun mahdolliseksi tässä vaikeassa ajassa.

”Jumala antakoon kaikille teille mitä runsaimmalla mitalla siunauksensa teidän kaikesta rakkaudestanne ja anteliaisuudestanne meitä kohtaan!” Näin sanoi muuan Elena Grigorjevna ja lähetti lämpimät terveiset suomalaisille.

Kiitos- ja rukousaiheet:

Rakkaat ystävät! Meidän turvamme on Jumalassa, joka rakastaa meitä. Jeesuksen opetuslapsi Johannes kirjoittaa, että rakkaudessa ei ole pelkoa. Tästä olemme keskustelleet työntekijöidemme kanssa. Tämä on meidän yhteinen rukousaiheemme, että kokisimme tässä epävarmassa ja kysymyksiä herättävässä ajassa suuren Jumalamme ääretöntä rakkautta ja turvaa pystyäksemme rohkaisemaan, lohduttamaan ja auttamaan niitä, jotka sitä tarvitsevat.

Bukarest:

  • Bukarestissa liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset jatkuvat. Ihmiset ovat kodeissaan. Dorina toivoo kaikkien rukoilevan, jotta koronakriisi jo helpottaisi.

Kishinev:

  • Pyydämme rukoilemaan Marian puolesta, jotta hänen uskonsa vahvistuisi ja hän saisi voitettua kaikki pelkonsa.
  • Marina-sisaremme pyytää hänkin rukoilemaan, että Jumala auttaisi häntä pysymään uskossaan vahvana.

Tubisairaala:

  • Työntekijämme Anatoli kiittää rukouksista, hänellä ei ole enää kuumetta, mutta selkä on edelleen kipeä. Rukoillaan Anatolille täyttä parantumista.
  • Pyydämme rukoilemaan 15-vuotiaan Vadimin puolesta. Vadim suree tuberkuloosiin menehtynyttä äitiään.

Orgeev:

  • Kiitos Herralle siitä, että seurakuntalaiset lukevat ahkerasti Raamattua, näinä päivinä erityisesti psalmeja ja Johanneksen evankeliumia.
  • Pyydämme rukoilemaan syöpäsairaan Maijan parantumisen puolesta.

Rybnitsa:

  • Pyydämme rukoilemaan Svetlanan puolesta. Svetlana asuu yksin, hän pystyy liikkumaan kainalosauvojen avulla vain sisällä kodissaan.

Benderi:

  • Monille perheille lasten online-opiskelusta on tullut suuri koettelemus ja huolenaihe. Pyydetään rukoilemaan lapsiperheiden puolesta.

Kiittäen ja siunauksin,

Andres Koskelainen