Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 17.3.2021

”Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään siveästi, vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, kun odotamme autuaan toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden ilmestymistä. Hän antoi itsensä meidän puolestamme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka ahkeroi hyviä tekoja.” (Tiitus  2:11-14)

Shalom uvracha, ystävät, rauhaa ja siunausta teille!

Kuinka suuren kiitollisuuden ja ilon tunteen koemmekaan joka aamu, kun aloitamme uuden päivämme Herran armossa! Kuuluisa lause ”Armo riittää” sisältää kultaisen totuuden – Jumalan armoa totisesti riittää. Jumalan armo auttaa meitä kohtaamaan arkiset haasteemme, vastustamaan jumalattomuutta, antaa voiman olla Herramme todistajia. Moni ihminen saattaa tänä päivänä kysyä: ”Kuinka kauan tämä vielä jatkuu? Milloin palaamme normaaliin elämään? Milloin ei tarvitse enää pelätä?” Jumalan armo antaa toivon ja lohdun aina siihen päivään saakka, kun Vapahtajamme Jeesus Kristus ilmestyy kirkkaudessaan. Kun Jumalan armo täyttää meidät, pystymme auttamaan niitä, joilla on vielä vaikeampaa kuin meillä.

Olemme menossa kohti pesahia ja pääsiäistä. Tämä on meille hyvää aikaa juutalaisen tapaan muistella hyvin teoin lähimmäisiämme, auttaa niitä, jotka tarvitsevat apua. Sellaisia ihmisiä nyt korona-aikana varmastikin löytyy.

19. maaliskuuta meillä on Idän diasporajuutalaistyön Zoom-kokous, johon luvallanne, rakkaat muurinvartijat, vien teidän lämpimät terveisenne. 26. maaliskuuta vietämme yhteisen rukous- ja paastopäivän, johon kutsun teitä, ystävät, runsain joukoin mukaan. Kiitos taas kerran teille siitä, että pysytte rinnallamme, tuette, rukoilette ja kannustatte! Eräs veljemme Moldovasta totesi, että teidän rakkautenne ja tukenne tuntuivat ja näkyivät ilmeisen selkeästi joka päivä. Runsaasti Jumalan siunausta ja armoa jokaiselle teille!

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Moldovan koronatilanne on hyvin vaikea. Uusien tartuntojen päivittäinen määrää saattaa olla jopa yli 1 700, joka on Moldovan väkimäärään suhteutettuna todella paljon.

Haluamme tavoittaa kaikki työmme piirissä olevat Idän diasporanjuutalaiset pastori Jurin kirjoittamalla pesah-aiheisella juhlakirjeellä, jonka postitamme pian. Samalla jatkamme Patmoksen Idän diasporajuutalaistyön mediatyön kehittämistä. Pyydän teitä, rakkaat ystävät, rukoilemaan näidenkin asioiden puolesta.

Moskova:

 • Nonna-sisaremme lähettää rakkaita terveisiä ja kiittää kaikkia suomalaisia rukoilijoita tuesta.
 • Jatkakaamme rukousta Pokrovkan seurakuntatilojen dokumentointiasioiden puolesta. Rakennustarkastajan käyntiä odotellaan edelleen.

Kishinev:

 • Pyydämme rukoilemaan Ziljan puolesta, joka on iäkäs, yksinäinen ja hänen terveytensä on heikko.

Orgejev:

 • Työntekijämme Sylvia, rakas sisaremme, kiittää yhdessä poikansa Mihailin kanssa rukouksistamme Mihailin puolesta. Herra kuulee pyhien rukouksia, Mihail sai apua rukouspyyntöihinsä.
 • Pyydämme rukoilemaa 48-vuotiaan Valerin puolesta. Valerin äiti Praskovja on seurakunnan jäsen. Valeri on vakavasti sairas eikä vielä tehnyt sovintoa Jumalan kanssa. Rukoillaan, että Valeri avaisi sydämensä Messiaalle ja että Jumala parantaisi hänet.
 • Rukoillaan 42-vuotiaan uskossa olevan Avramin toipumisen puolesta. Avramille sattui työtapaturma, jossa hän loukkasi kätensä.
 • Rukouspyyntö 42-vuotiaan nykyään Portugalissa asuvan Nataljan puolesta. Tatjanan kaksi poikaa asuvat Orgejevissa ja Tatjana käy säännöllisesti tapaamassa heitä. Rukoillaan sekä äidin että poikien uskonsa vahvistumisen puolesta.

Rybnitsa:

 • Rybnitsan seurakuntamme vuokraamat toimisto- ja rukoustilat sijaitsevat kerrostalon kolmannessa kerroksessa ovat pinta-alaltaan liian pienet. Alakerrassa asuva naapuri on valittanut häntä häiritsevästä liikkumisesta rapussa ja yläkerrassa. Työntekijämme Mihail ja Irina ovat jo jonkun ajan etsineet sopivampaa, mieluummin katutasolla olevan tilan seurakunnan käyttöön. Pyydämme, ystävät, jatkamaan esirukoustanne niin Mihailin ja Irinan puolesta henkilökohtaisesti kuin tämän sopivamman tilan löytymisen puolesta.
 • Pyydämme rukoilemaan Allan ja Klavan puolesta. Alla ja Klava ovat sisaruksia, molemmat jo varsin iäkkäitä. Alla, joka on sisartansa 11 vuotta vanhempi, on käynyt Holokaustin kauhujen läpi. Pari vuotta sitten Allan poika kuoli, jonka jälkeen Alla aika ajoin vaipuu masennukseen. Lisäksi murheena on, etteivät suhteet Klavan kanssa ole parhaat mahdolliset. Rukoillaan, ystävät, että Jumalan armo toisi rauhan sisarusten sydämiin.
 • Rukoillaan yli 80-vuotiaan Annan puolesta. Annalla on sydänsairauksia.

Benderi:

 • Benderin seurakunnassa ylistyksessä palveleville muusikoille tuli yllättävällä tavalla esteitä jatkaa tehtävissään. Rukoillaan, rakkaat ystävät, että nämä esteet kaatuisivat ja tämä seurakunnassa pitkään palvellut muusikoiden perhe taas saisi ylistää Jumalaa musiikkilahjoillansa seurakunnassa.
 • Rukoillaan vakavasti koronaan sairastuneiden Fiman ja Firan puolesta. Tämän iäkkään pariskunnan kiitoksen humanitaarisesta avusta olemme saaneet lukea 24.2.2021 Muurinvartijät -kirjeessä: ”Näin Purim -juhlan lähestyessä saimme teiltä apua. Kiitos teille ja kaikille ihmisille, jotka auttoivat meitä! Jumala suokoon teille terveyttä, iloa ja pitkää ikää!”

Bukarest:

 • Dorina-sisaremme toteaa, että koronapandemia sai ihmiset ja olosuhteet ympärillä muuttumaan. Dorina haastaa meitä rukoilemaan, että Jumala antaisi meille viisautta toimimaan ja löytämään uusia tapoja viemään Jumalan Sanaa eteenpäin muuttuvassa ympäristössä.
 • Pyydämme rukoilemaan Dorina-sisaremme miehen Vasilen terveyden puolesta. Vasilen lisäksi sairaina ovat Kornelia, Aurika, Mirela ja Julius. Rukoillaan näiden kaikkien rakkaitten sisartemme ja veljiemme puolesta.

Tubityö:

 • Tubisairaalan vaikean Covid-tilanteen lisäksi tuli kannaltamme erittäin vaikea tilanne, kun terveysvirasto haluaa muutoksia tubisairaalan johtoon ja aikoo syrjäyttää nykyistä sairaalajohtajan Karminan. Seuraava johtaja tulisi sairaalaan ulkopuolelta. Nykyisellä johtajalla Karminalla on laaja kokemus tubisairaalan johtajuudesta ja hän nauttii henkilökunnan luottamusta. Tilanteesta ja sen taustoista on aika niukasti tietoja, joten pyydämme, ystävät, ottamaan tämän rukouspyyntömme erityisesti sydämillenne.
 • Pyydämme rukoilemaan vakavasti sairaiden nuorten, Svetlanan (17 v), Viktorin (14 v), ja Mihaelan (18 v), puolesta.
 • Jatkakaamme rukousta tubilaitosten henkilökunnan puolesta, että he saisivat voimia toimia vaikeiden koronaolosuhteiden keskellä.

Siunauksin ja terveisin,

ANDRES KOSKELAINEN