Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 18.11.2020

”Anna sydämesi, poikani, minulle, ja olkoot minun tieni sinun silmissäsi mieluiset”.  – Sananlaskut 23:26

Shalom, rakkaat ystävät, rauhaa teille!

Tällä viikolla Patmoksella vietetään Operaatio Joulun Lapsi lahjalaatikoiden palautusviikkoa. Ja ensi sunnuntaina radiossa klo 19 suora Joulun Lapsi -ilta Radio Patmoksessa (klo 19-24) ja Radio Deissä myös, klo 21 alkaen.

Näillä lahjoilla on suuri merkitys Moldovan ja Romanian lapsille ei ainoastaan siksi, että on kiva saada joululahja, vaan siksi, että tämän lahjalaatikon sisältö on myös hengellinen – lapsille ja heidän kauttansa heidän vanhemmillensakin kerrotaan jouluevankeliumi Jeesuksesta.

Tänä vuonna tämän projektin toteuttaminen on haasteellista koronarajoitusten takia. Rukoillaan koko sydämestämme, ystävät, että sekä Moldovassa että Romaniassa kaikki työmme piirissä olevat juutalaisperheiden lapset ja tubilapset saisivat Joulun Lapsi -lahjansa.

Pidimme 13. marraskuuta Idän diasporajuutalaisyön zoom-kokouksen. Tällä kertaa saimme Muurinvartijat -rukoustoiminnan vetäjät,  Seppo ja Anja Räikkeen mukaan kokoukseen ja heidän kauttaan paikalliset työntekijämme pääsivät kohtaamaan suomalaiset rukoilijat.

”Lämpimät terveiset teille, rakkaat Muurinvartijat, kiitos että monien vuosien ajan olette tukenamme. Tiesimme että puolestamme rukoillaan Suomessa. On erittäin siunaava saada tutustua ja keskustella näin kasvokkain, vaihtaa kuulumisia ja rukoilla yhdessä. Herramme on hyvä ja armollinen, hän kuulee rukouksemme. Herra täyttäköön kaikki tarpeenne ja siunatkoon teitä, rakkaat sisaremme ja veljemme!” – tallaiset terveiset tulivat työntekijöiltämme.

Moldovassa on valittu uusi presidentti. Vaalit voitti länsimielinen Maia Sandu. Moldovan työntekijämme pyytävät esirukousta maansa taloudellisen ja poliittisen vakauden puolesta.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Kishinev:

 • Pyydämme jatkamaan esirukousta pitkään jalkakivuista kärsivän Valentinan puolesta, joka on ollut jalkaleikkauksessa. Valentina kun asuu viidennessä kerroksessa hissittömässä talossa, hän harvoin pystyy käymään ulkona. Lastenlapset ja myös juutalaisjärjestö Hesedin työntekijä avustavat Valentinaa. Hengellisen voiman ja ilon hän saa kotikäynneistä, kun yhdessä työntekijämme kanssa hän saa lukea sanaa ja rukoilla. Valentinan mukaan tämä on hänelle kuin ”aamukaste sydämelle ja sielulle”. Valentina on hyvin kiitollinen patmoslaisille rukoustuesta.
 • Yksin asuva Sofia kärsii korkeasta verenpaineesta ja huolissaan siitä, jos hänelle sattuisi sairaskohtaus. Naapurit avustavat häntä ruokakauppa-asioissa. Pyydämme rukoilemaan Sofia puolesta.
 • Pyydämme rukoilemaan Rosan puolesta. Rosa on käynyt jo puolisen vuotta erilaisissa lääkärintutkimuksissa, mutta tarkkaa diagnoosia ei vieläkään tiedetä. Tämä tilanne alkaa olla Rosalle raskas henkisesti ja taloudellisestikin. Rosa sanoo, että hän on väsynyt tähän kaikkeen eikä enää halua lisää tutkimuksia. Rukoillaan Jumalalta apua Rosalle tähän elämänvaiheeseen.

Benderi:

 • Rakkaalle Misha-pastorillemme sattui aivohalvauskohtaus noin viikko sitten. Vietettyään neljä päivää sairaalassa Misha on nyt kotona ja voi suhteellisen hyvin. Rukoillaan täydellistä parantumista veljellemme.
 • Pyydämme, ystävät, jatkamaan esirukousta pastori Mihailin Yhdysvalloissa asuvan Ljuda-tyttären puolesta. Raskaana oleva Ljuda on ollut jo seitsemän viikkoa sairaalahoidossa eikä keskenmenon vaara ole vielä ohi.
 • Rukoillaan seurakuntalaisemme Galinan selkärangan kipujen parantumista.

Rybnitsa:

 • Annalla on vaikeuksia kaasuyhtiön kanssa. Rukoillaan Jumalan apua tämän ongelman ratkaisemiseksi, että Annan asuntoon saadaan lämmitys ja kaasuhella toimimaan.
 • Faina koki raskaan menetyksen, kun hänen poikansa kuoli äkillisesti. Fainan Israelissa asuva toinen poika soittaa äidillensä päivittäin yrittäen lohduttaa häntä. Rukoillaan, ystävät, surun murtamalle Fainalle Herramme lohdutusta ja armoa.

Tubisairaalatyö:

 • Tubityöntekijällä Anatoli sairastui ensin flunssaan (ei ollut koronaa kuten edellisessä kirjeessä epäiltiin) ja nyt lisäksi munuaistulehdukseen. Hän sai lääkityksen ja jatkaa sairauslomaa kotonansa. Muistakaamme rakasta veljeämme rukouksin.

Keski-Aasia:

 • Pyydän edelleen jatkamaan esirukousta erityisesti koko Keski-Aasian 20 vuotta kestäneen erittäin haastavan juutalaistyön jatkuvuuden puolesta. Rukoillaan yhdessä, että Jumala lähettäisi Silkkitien työhömme jatkajan, mikäli Petja muuttaa perheensä kanssa pois Keski-Aasiasta.

Bukarest:

 • Romanian työntekijämme kiittävät kaikkia rukoilijoita esirukouksesta ja avusta. Bukarestissa on koronapandemian tähden ulkonaliikkumiskielto öisin. Liikkuminen maan sisällä on päiväaikaan sallittua, mutta ihmisiä ohjeistetaan välttämään matkustusta, noudattamaan turvavälejä ja rajoittamaan sosiaalista kanssakäymistä vain välttämättömään. Muistakaamme työntekijämme Dorinaa, Vasilea, Dimitrua ja Soniaa rukouksin.

Moskova:

 • Toimistotyöntekijämme Olga menee syöpäleikkaukseen 25. marraskuuta eli tasan viikon päästä. Muistakaamme, ystävät, rukoilla leikkauksen onnistumisen puolesta ja että Herra parantaisi Olgan täydellisesti.

Rakkain terveisin,

ANDRES KOSKELAINEN