Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 22.12.2020

”Enkeli sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta ilosta, joka on tuleva kaikelle kansalle.  Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.” Yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.” (Luuk. 2:10-14)

Shalom uvracha, rakkaat ystävät, rauhaa, siunausta ja Beetlehemin tähden kirkasta valoa teille!

Koko sydämestäni yhdessä Idän diasporajuutalaistyön työntekijöiden kanssa toivotan hyvää Israelin Messiaan ja Vapahtajamme Jeesuksen syntymäjuhlaa! Jumalalla on hyvä tahto ihmisiä kohtaan, ylistetään Häntä taivaallisen sotajoukon tavoin!

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Moldovan Joulun Lapsi-rekka on saapunut Kishineviin ajoissa. Maanantaina 21.12 Kishinevissa jaettiin ensimmäiset joululahjat lapsille. Välitän pastori Juran joulutervehdyksen ja kiitoksen Patmokselle ja kaikille suomalaisille:

”Rakkaat Patmos-ystävät! Suuri kiitos teille siitä, että tänäkin vuonna saamme jakaa Moldovassa nämä joululahjat yhteiseksi iloksi lapsille ja heidän vanhemmillensa!”

Rukoillaan, ystävät, että varsinkin Transnistrian alueella joululahjojen jako onnistuisi ilman tulliviivästyksiä.

Moskova:

 • Ystävät, me tarvitsemme edelleen Herran johdatusta siihen, että pandemian vaikeuttamana aikana pystyisimme viemään Hänen siunauksensa pandemian tähden suljettujen maidemme rajan yli. Jatkakaamme siis rukousta tämänkin asian puolesta.

Kishinev:

 • Kotityöntekijämme Jura on päässyt pois sairaalasta ja jatkaa lopullista toipumista kotonansa. Kiitos Jumalallemme!
 • Uusi rukouspyyntö psyykkisesti sairaan Sergein puolesta. Oltuaan 36 päivää klinikalla Sergei pääsi kotiinsa, mutta neljän päivän kuluttua hänet jouduttiin ottamaan uudestaan osastolle. Toistaiseksi lääkärit eivät ole löytäneet selitystä Sergein käyttäytymiselle.
 • Rukoillaan Parkinsonin tautia sairastavan Tamaran
 • Seurakuntalaisemme Grigori, joka viimeiset neljä vuotta on ollut kotipotilaana, on saanut Taivaskutsun. Moldovan lain mukaan ainoastaan hänen nykyisin Israelissa asuva tyttärensä saa järjestää isänsä hautajaiset. Rukoillaan tyttären matkan ja hautajaisjärjestelyjen onnistumisen puolesta.

Rybnitsa:

 • Työntekijämme Misha ja Irina pyytävät erityisesti esirukousta kasteelle aikovan Ninan puolesta, että hän, omien sanojensa mukaan, ”vahvistuisi uskossaan eikä yhtään epäilisi aikomustansa”. Rukoillaan myös Ninan Viktor-pojan puolesta, että hänkin pelastuisi uskon kautta Jeesukseen.
 • Misha ja Irina pyytävät jatkamaan esirukousta yhdeksän seurakuntalaisensa puolesta, jotka asuvat Rezinan Kun Rezina on Moldovan puolella ja raja on kiinni, heille on mahdollista tavata vain lyhyesti ja keskustella rajapuomilla. Samalla annetaan ruokapaketti. Kiitos Herralle, että tämä on mahdollista ankarien koronarajoitusten keskelläkin.

Beltsi:

 • Pastori Igorin vaimo, Ljudmila on pikkuhiljaa parantumassa koronaviruksen aiheuttamasta keuhkokuumesta, hän menee lääkäriin jälkitarkastukselle torstaina. Rukoillaan Igorille ja Ljudmilalle täydellistä parantumista.
 • Andrei ja hänen kakkosluokkalainen Slavik-poikansa ovat sairastuneet keuhkokuumeeseen. Rukoillaan heille parantumista.

Tubisairaalatyö:

 • Rukoillaan kaikkien tubisairaalan lääkäreiden puolesta. He joutuvat oman työnsä ohella tekemään työtä koronapotilaiden sairaalassa ja ovat samalla tubisairaiden lasten lääkäreitä. Tubisairaalaankin on perustettu Covid-osasto. Tämä on todella raskasta sekä fyysisesti että henkisesti. Monet lääkärit ovat kestämiskykynsä rajamailla. Tuorein tapaus on, että eräs Covid-osastolla työskennellyt tubilastenosaston sairaanhoitaja on saanut koronatartunnan ja nyt on itsekin hoidettavana osastolla. Myös Tyrnovon tubilaitoksen henkilökunnan keskuudessa on tartuntoja. Rukoillaan näiden Patmoksen kummikohteiden puolesta, että Herra auttaa ja estää taudin leviämisen.
 • Pyydämme rukoilemaan 17-vuotiaan Mihailin Mihaililla on vaikeaan asteen tuberkuloosi. Mihail kiinnostuneena kuuntelee Jumalan sanaa.

Keski-Aasia:

 • Pyydän, rakkaat ystävät, pitämään yllä yhteistä esirukousta Keski-Aasian juutalaistyömme jatkuvuuden puolesta. Pyydetään, että Jumala lähettäisi Silkkitien työhömme jatkajan, kun Petja muuttaa perheensä kanssa pois Keski-Aasiasta.

Siunattua joulua toivottaen, rukouksistanne kiitollisena,

ANDRES KOSKELAINEN