Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 24.2.2021

”Samoin uskokin, jos sillä ei ole tekoja, on itsessään kuollut.” (Jaakob 2:17)

Shalom uvracha, ystävät, rauhaa ja siunausta teille!

Vielä muutama päivä ja sitten juutalaiset veljemme viettävät 26. helmikuutta purim-juhlaa, jossa muistellaan Persian juutalaisten pelastumista juonesta, jolla Ahasveros -kuninkaan neuvonantaja Haaman yritti tuhota heidät. Silloin juutalainen Mordokai ja Persian kuningattareksi valittu juutalainen kaunis neito, Ester rohkeudellansa estivät Haamanin suunnitelman toteutumisen.

”Jos sinä vaikenet tällaisena aikana, apu ja pelastus tulevat juutalaisille muualta, mutta sinua ja isäsi perhettä kohtaa tuho. Kuka tietää, ehkä olet päässyt kuninkaalliseen arvoon juuri tällaista aikaa varten”, näillä sanoilla Mordokai kannusti Esteria toimimaan (Ester 4:14). Tämä mielestäni opettaa, ettei vaikeneminen ole aina kultaa, vaan joskus tarvitaan vastuun ottamista ja rohkeita tekoja. Näin myös opettaa Jumalan ja Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija Jaakob. Pätee myös meidän aikanamme.

Kuten viikko sitten jo kerroinkin, torstaina 25. helmikuutta vietämme Idän diasporajuutalaisseurakunnissamme yhteisen rukous- ja paastopäivää, johon kutsun liittymään teitäkin, rakkaat Muurinvartijat! Rukoillaan yhdessä juutalaisen kansan puolesta Jeshuan nimessä.

27. helmikuutta klo 10.00 olemme Youtubessa livelähetyksessä, jossa Patmoksen toiminnanjohtaja, Pasi Turunen tuo purim-tervehdyksen meidän messiaanisille seurakunnillemme. Lähetystä voi seurata Patmoksen Idän diasporajuutalaistyön Elämän Silta -Youtube-kanavalla: https://youtube.com/channel/UCUur-WZgoScrgni_fEqYMDA.

Tällainen tapahtuma on minullekin laatuaan ensimmäinen ja taidan vähän jännittääkin. Toivottavasti systeemit toimivat. Rukoilkaa, ystävät, tämänkin tapahtuman puolesta.

Patmoksen lähettämää humanitaarista apua jaetaan Kishinevin seurakunnassa.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Humanitaarista apua on jaettu kaikissa Moldovan ja Transnistrian seurakunnissa. Ja sitä jatketaankin vielä. Tuli lukuisia kiitoksia siitä tosi tarpeellisesta avusta, sillä monilla ihmisillä ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa itselleen vaatteita.

Gennadi: ”Olemme kiitollisia kaikesta, mitä teette Messias Jeshuan nimessä meidän hyväksi. Te pidätte tänä vaikeana aikana huolen siitä, että meillä olisi mitä laittaa päällemme. Suokoon Jumalamme teille hyvää terveyttä ja siunausta, Jumala teitä varjelkoon!”

Jefim ja Ester: ”Näin Purim -juhlan lähestyessä saimme teiltä apua. Kiitos teille ja kaikille ihmisille, jotka auttoivat meitä! Jumala suokoon teille terveyttä, iloa ja pitkää ikää!”

Mies: ”Vaihtoehtoja ja kokoja löytyy, vaatteet ovat joko uusia tai erinomaisessa kunnossa olevia käytettyjä. Oikein iso kiitos kaikesta!”

Nainen: ”Kiitos teille, että näin siunaatte meitä. Olemme tosi siunattuja, täältä saadaan ja voidaan pukea päällemme sellaista, mitä emme ikinä pystyisi ostamaa.”

Nainen: ”Kiitos Taivaalliselle Isälle, että hän pitää meistä huolta ja että hän saa teissä niin paljon rakkautta auttaaksenne meitä. Kiitos Jumalalle!”

Rybnitsa:

 • Rybnitsan seurakuntamme vuokraamat toimisto- ja rukoustilat sijaitsevat kerrostalon kolmannessa kerroksessa ovat pinta-alaltaan liian pienet. Alakerrassa asuva naapuri on valittanut häntä häiritsevästä liikenteestä rapussa ja yläkerrassa. Työntekijämme Mihail ja Irina ovat jo jonkun ajan etsineet sopivampaa, mieluummin katutasossa olevaa tilaa seurakunnan käyttöön. Pyydämme, ystävät, jatkamaan esirukoustanne tämän asian puolesta.
 • Pyydämme rukoilemaan Anatolin ja Adelinan sekä Ljudmilan ja hänen 30-vuotian CP-vammaisen poikansa, Stepanin terveyden puolesta.

Beltsi:

 • Pyydämme jatkamaan rukousta Valerin ja Jevgenian terveyden puolesta. Tämä iäkäs pariskunta sairastaa Covidia. Pariskunnan aikuiset lapset asuvat Ukrainassa ja Venäjällä, joten apua saadaan vain kotityömme kautta. Igor ostaa Valerille ja Jevgenialle ruokaa, lääkkeitä ja pitää huolta heidän henkisestä hyvinvoinnistaan.

Orgejev:

 • Kiitos rukouksistanne Juran Hän alkoi muuttua: lopetti juomisensa ja alkoi ajatella asioista eri tavalla.Hän otti vastaan sanoman Jeesuksesta.
 • Pyydämme rukoilemaa Marian ja hänen 10-vuotiaan Jefim-poikansa puolesta. Maria on tällä hetkellä Moskovassa ja on menossa leikkaukseen. Rukoillaan leikkauksen suorittavien lääkäreiden puolesta. Jumala siunatkoon myös juuri 10-vuotta täyttänyttä Jefimiä.
 • Pyydämme rukoilemaan 72-vuotiaan leukemiaa sairastavan Jelenan Jelenan vointi on viime aikana heikentynyt. Rukoillaan, että Herra vahvistaisi hänen uskoaan ja antaisi Jelenalle voimia.

Tiraspol:

 • Rukoillaan, ystävät, pastori Jurin ja hänen perheensä puolesta, voimia ja virvoitusta Herraltamme. Jurin rukouksena ja toiveena on, että taas pääsisi synagogaan pitämään Toora-tunteja.

Tubityö:

 • Tammikuussa tubityöntekijämme Anatoli ilmoitti, että sairaalan lapset palasivat takaisin samaan kerrokseen omalle osastolleen, kun tubisairaalaan väliaikaiseksi perustettu Covid-osasto lakkautettiin koronapotilaiden määrän vähennyttyä. Nyt Anatoli kertoo, että lapset taas siirrettiin omalta osastoltaan pois ja lasten kerrokseen perustettiin uudelleen Covid-osasto. Lisäksi tubisairaalaan ovat nyt palaamassa takaisin ne lapset, jotka olivat jo kertaalleen sairaalassa hoidossa ja hoitonsa päätyttyä pääsivät pois. Nyt he palaavat takaisin vielä pahempien tubioireiden kanssa. Tilanne on hyvin vakava. Niinpä tubisairaalasta tuli Patmokselle avunpyyntö, että voisimme hankkia vielä yhden hengityslaitteen (kaksi olemme hankkineet jo aiemmin). Rukoillaan, ystävät, tubisairaalan sekä työntekijöiden että potilaiden puolesta.
 • Pyydämme rukoilemaan 13-vuotiaan Viktorin puolesta, joka ottaa sanoman Jeesuksesta vastaan. Viktor sairastaa osteomyeliittiä eli luustotuberkuloosia.

Moskova:

 • Nonna-sisaremme pyytää erityistä rukoustamme juuri Purim-juhlapäivänä, perjantaina 26. helmikuuta. Rakennustarkastaja ilmoitti tulevansa Pokrovkan temppelille klo 15 (Suomen aikaa klo 14) eli juuri samaan aikaan, kun seurakunnan purim-juhla on alkamassa. Yhdistämme rukouksemme Herran puoleen, että tähän asiaan tulisi paras mahdollinen ratkaisu. Kiitos Herralle, Hän varjelee omia lapsiaan.

Bukarest:

 • Dorina-sisareltamme rakkaita terveisiä suomalaisille rukoilijoille. Dorina on kiitollinen rukoustuesta ja siitä, että näissäkin Covidin varjostamissa olosuhteissa juutalaistyö Bukarestissa jatkuu. Rukoillaan edelleen siitä, että Jumala ottaisi ihmisiltä pelon pois, sillä vain Jumala voi pelastaa.
 • Pyydämme rukoilemaan sisaremme Kornelian ja Aurikan fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin puolesta.

Siunauksin ja terveisin,

ANDRES KOSKELAINEN