Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 24.3.2021

”Toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voimassa.” – Room. 15:13

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Näillä sanoilla apostoli Paavali päättää ajatuksensa siitä, kuinka juutalaisten ja pakanoiden – siis, meidän kaikkien – tulisi Kristuksen ruumiissa hyväksyä toinen toisemme, sillä Kristus tuli juutalaisten palvelijaksi Jumalan totuuden tähden, jotta kaikki isille annetut lupaukset täyttyisivät. Ja pakanoille Jumala Kristuksessa osoitti laupeutensa, jotta hekin ylistäisivät Herraa. Jumalamme on toivon Jumala. Hän tarjoaa Kristuksessa toivon ja pelastuksen kaikille kansoille.

Maaliskuun 19. päivänä pidettiin Idän diasporajuutalaistyön Zoom-kokous, johon luvallanne, rakkaat muurinvartijat, toin teidän lämpimät terveisenne. Ja samalla sain tehtäväkseni välittää runsaat terveiset, siunaukset ja, ennen kaikkea, kiitokset kaikille teille, rakkaat rukoilijat! Veljet ja sisaret taas kerran totesivat, että suomalaisten ystävien rakkaus ja tuki siivittävät ja rohkaisevat heitä. Myös hyvin rohkaisevana on koettu helmikuussa pidetty yhteinen rukous- ja paastopäivä, joten nyt ensi perjantaina 26. maaliskuuta tulemme jälleen rukoilemaan yhdessä, johon kutsun teitä, ystävät, runsain joukoin mukaan. Rukoillaan Patmoksen Idän diasporajuutalaisten, kaikkien työntekijöiden ja heidän perheidensä puolesta, rukoillaan kaikkien suomalaisten tukijoiden puolesta.

Pesah-juhla alkaa 27. maaliskuuta sapatti-iltana ja jatkuu pitkin pääsiäisviikkoamme ja päättyy Kristuksen ylösnousemuksen juhlapäivän aattoiltana 3.4.2021, jolloin meillä on mahdollista kuulla Kishinevin messiaanisen seurakunnan pastori Juran pääsiäistervehdys Pasi Turusen suorassa lähetyksessä YouTubessa klo 19:30.

Pääsiäisvaelluksen päiväkohtaisen ohjelman puhujista ja aiheista löydätte Patmoksen verkkosivuilta www.patmos.fi . Em. sivulta saa myös suoran katselulinkin Pääsiäisvaellukseen. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Kiitän teitä, ystävät, että pysytte rinnallamme, tuette, rukoilette ja kannustatte!

Hag Pesah Sameah!

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Moldovan koronatilanne on edelleen vaikea. Moldovan venäjänkielisen sivuston Point.md  mukaan viime viikon aikana maan koronakuolleisuusluvut nousivat yli 30% ja Moldova nousi koko koronaan kuolleiden määrässä maailman tilastoissa kolmannelle sijalle. Yllä mainittu sivusto ilmoittaa tiedon lähteeksi Moldovan valtiosihteerin Tatiana Zaticin lausunnon Ipn.md romanian kielisellä uutisportaalilla. Tällaiset uutiset eivät kohenna ihmisten mielialaa. Moldovan ja Transnistrian työntekijämme tarvitsevat jatkuvaa rukoustukeamme, että toivon Jumalamme vahvistaisi heitä ja rohkaisisi ihmisiä Pyhän Hengen voimassa. Rukoillaan työntekijöillemme viisautta ja johdatusta toimia tilanteessa, jos seurakuntien kokoontumisia taas kielletään.

Kishinev

 • Rukouspyyntö Marina-sisaremme puolesta. Marina on ollut seurakunnan jäsenenä jo useiden vuosien ajan. Nyt Marinan perheessä on tapahtunut tragediaa – Marinan mies kuoli aivohalvaukseen 63-vuoden ikäisenä. Antakoon Jumalamme Marinalle lohdutusta ja rauhaa sydämeen.

Orgejev

 • Pyydämme rukoilemaan seurakuntamme jäsenen, syöpää sairastavan Toivan puolesta. Hän on uskossa Messiaaseen.
 • Rukoillaan Helenan ja Valentinan puolesta, että he ymmärtäisivät Raamatun sanoman ja avaisivat sydämensä Jeesus Messiaalle.

Rybnitsa

 • 70-vuotias Svetlana ja hänen miehensä Anatoli ovat sairaalassa sairastuttuaan koronaan. Svetlana on seurakunnan jäsen. Pyydämme rukoilemaan Svetlanan ja Anatolin parantumisen puolesta.
 • Nina on yksin hoitamassa kotonaan 50-vuotiasta poikaansa, joka on vuodepotilas. Nyt Ninalla itsellään on diagnosoitu syöpä ja hän on hyvin järkyttynyt tästä uutisesta. Ketään muita sukulaisia heillä ei ole. Nina tarvitse rukoustukea tässä vaikeassa elämänsä vaiheessa.

Benderi

 • Keskiviikkona 24. maaliskuuta Benderiin haetaan Patmoksen lähettämän humanitaarisen avun toinen erä Kishinevista. Rukoillaan ystäville varjelusta matkaan ja myös lastauksen ja tulliselvitysten sujuvuuden puolesta Transnistrian rajalla.
 • Kiitos rukouksistanne vakavasti koronaan sairastuneiden Fiman ja Firan puolesta. Heidän vointinsa on jo alkanut parantua, mutta he ovat edelleen sairaalassa.
 • Rukouspyyntö 54-vuotiaan autismia sairastavan Svjatoslavin puolesta, joka jäi aivan yksin hänestä huolehtineen äidin kuoleman jälkeen. Tilanne on hyvin vaikea, sillä Svjatoslav ei saa sairauseläkettä eikä hänellä ole sukulaisia, jotka pystyisivät huolehtimaan hänestä.
 • Jekaterina ja Galina pyysivät vielä rukoilemaan heidän terveytensä puolesta.

Tubityö

 • Tubisairaalan johtajavaihdosasiasta ei ole uutta tietoa. Anatoli kuvaillee ”toistaiseksi on hiljaista”. Jatkakaamme rukousta tämän asian puolesta. Myös tubisairaalan vaikea Covid-tilanteen puolesta pyydän rukoilemaan. Sairaanhoitaja Valentina sai sekä tuberkuloosin että Covid-tartunnan. Tällä hetkellä lastenosastolla on kaksi äitiä lapsineen, joilla on korona.
 • Pyydämme rukoilemaan 17-vuotiaan Anna-Marian puolesta, joka sairastaa tubin lisäksi epilepsiaa. Hän saa epileptisiä kohtauksia öisin, jolloin hän saattaa olla vaaraksi sekä itselleen kuin muille tytöille.

Keski-Aasia

 • Rakkaat muurinvartijat, jatkakaamme rukousta ja Jumalan tahdon etsimistä työn jatkajan löytymiseksi Keski-Aasiaan.

Kiitoksin,

ANDRES KOSKELAINEN