Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 27.5.2020

“Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.”
Apt. teot 2:21.

Shalom, rakkaat ystävät!

Nyt soittaessani Moldovaan voin minäkin kertoa paikallisille työtovereille, että Suomeen on vihdoin tullut kesä. Ainakin joksikin aikaa. Aurinko antaa valoa ja myös lämmittää mukavasti. Tuomet kukkivat ja tuoksuvat. Onhan tätä jo odotettukin.

Jos korona on uuvuttanut meitä Suomessa, niin on se uuvuttanut meidän rakkaita juutalaisia Moldovassa, Transnistriassa, Silkkitiellä, Romaniassa ja Moskovassakin.

Eri maiden viranomaiset sallivat helpotuksia eri lailla, eikä kokoontumisia vielä monin paikoin sallita kesäkuussakaan, niin kuin tullaan sallimaan Suomessa 50 henkilöön asti. Eristäytyminen ja usein myös yksinäisyys tuovat monille ihmisille stressiä ja masennusta. Työntekijämme ovat tehneet suurenmoista sielunhoitotyötä ylläpitääkseen juutalaisissamme uskoa ja luottamusta Kaikkivaltiaaseen Herraamme.

”Yksi sama tarpeemme ja rukouksemme on se, että tämä koettelemus jo loppuisi, ja kaikki me uudistuneina Pyhässä Hengessä jatkaisimme matkaamme Jeesusta seuraten ja Jeesuksen luo”, kirjoitti minulle Moskovan sisaremme Nonna tänään. Tätä on hyvä toivoa ja pyytää Herraltamme.

Shavuot-juhla on jo ovella. Olen jo aiemmin jakanut kanssanne ajatuksiani Shavuotin merkityksestä. Emme voi puhua vain helluntaipäivän tapahtumista Jerusalemissa ja unohtaa Siinai-vuoren tapahtumat. Tarvitsemme sekä Jumalan Sanaa että Pyhää Henkeä ollaksemme Jeesuksen todistajia. Jumala ilmoittaa itsestään maailman kansoille Sanan, Jeshua-Pojan ja Pyhän Hengen kautta.

Rukoillaan, että apostoli Pietarin helluntaipäivänä lausumat kirjeen otsikon sanat kävisivät toteen vielä monissa juutalaisissa.

Hyvää helluntaita!

Hag Shavuot Sameach!

Kiitos- ja rukousaiheet:

Jatketaan kaikki yhdessä rukousta sen puolesta, että maailmaa hallitseva pandemia loppuisi. Kotieristyksessä olevien ihmisten voimat ovat ehtymässä. Meidän rakkaat juutalaisemme ovat aika paljon Patmos-tuen varassa tässä vaikeassa ajassa. Rakkaat Patmos-ystävät, teidän mahdollistamat ruokapaketit, hengellinen sielunhoitotyö ja rukoustuki ovat äärettömän arvokkaita. Kiitos niistä tosi paljon, ja siitä että tämä työ jatkuu!

Rukoilkaamme maidemme viranomaisten puolesta, että heillä olisi viisautta päätösten teossa.

Rukoilkaamme, että meillä uskovilla olisi voimia ja viisautta pysyä itse vahvoina, luoda tukea ja toivoa siitä tarvitseville lähimmäisille.

Rukoilkaamme, että Pyhä Henki saisi koskettaa juutalaisia avaamaan sydämensä Jumalan Sanalle. Monet juutalaiset ovat nyt paljon avoimempia evankeliumille, heitä kiinnostaa, kuka on Jeshua.

Rukousaiheita on tällä kertaa runsaasti. Pyydän teitä, rakkaat ystävät, rukoilemaan että tulevasta helluntaijuhlasta tulisi meille kaikille todellinen Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen riemullinen juhla. Emme vielä voi kokoontua juhlimaan, mutta emme ole vailla yhteyttä Jumalan kanssa.

Moskova:

 • Venäjällä pandemia tilanne on hyvin vaikea ja sekava. Nonna kutsuu meidät rukoilemaan, että kukin tulisimme lähelle Jeesusta, jolloin Jumala tekee työtä meidän sydämissämme, ja että olisimme kiitollisia kaikesta.

Kishinev:

 • Pyydämme rukoilemaan Raisan puolesta. Raisalla on moniakin sairauksia, joista hän kärsii. Sama rukouspyyntö on Valentinan puolesta, että Jumala parantaisi ja vahvistaisi heitä molempia.
 • Ljudmilalla on tulehtuneet välit Israelissa asuvan ainoan tyttärensä kanssa. Tilanne vaikuttaa negatiivisesti Ljudmilan terveyden tilaan. Pyydämme rukoilemaan, että Jumala olisi heille molemmille armollinen.
 • Tamaran perheessä on monia vaikeuksia. Tamaran tyttären mies on lähtenyt perheestä. Taloudellisesti hän edelleen jonkun verran auttaa, mutta takaisin ei palaa. Tamaran tyttärentytär Liisa, joka on Israelin armeijan palveluksensa, tuli käymään isoäitinsä luokse Kishineviin, eikä pandemian takia pääse lähtemään takaisin kotiin Israeliin. Tamaran tytär, tyttärentytär Liisa ja Israelissa opiskeleva nuori tyttö Lena ovat kaikki kiinnostuneita siitä, kuka Jeesus on. Pyydämme rukoilemaan heidän kaikkien puolesta, että he ottaisivat pelastuksen Jeesuksessa. Tamara itse on jo uskossa.
 • Sisarukset Bella ja Rita olivat hyvin iloisia saadessaan jutella puhelimessa työntekijöidemme kanssa. Pitkään jatkunut kotikaranteeni ottaa voimille. ”Kun rukoilimme puhelimitse heidän kanssaan, he iloitsivat siitä ja pyysivät muistamaan heitä rukouksissa.“
 • Nykyään Saksassa asuva Ilja on 88-vuotias. Hän tuli uskoon Jeesukseen Kishinevissa 20 vuotta sitten ja on edelleen seurakuntamme hyvä ystävä. Nykyään hän sairastaa Parkinsonin tautia ja pyytää rukoilemaan puolestaan.

Bukarest:

 • Sisar Dorina ja veli Dumitru ovat päässeet käsiksi takaisin kotityöhön ja jakavat ruokapaketteja. Romaniassa on siis purettu rajoituksia. He pyytävät rukoilemaan, että juutalaiset alkaisivat Bukarestissa ja koko maassa alkaisivat vakavasti etsimään Jumalaa ja tulisivat tuntemaan Messiaansa.

Tubityö:

 • Tyrnovon laitoksen lääkärit lähettävät terveisiä Suomeen ja kiittävät kaikesta avusta, mitä on saatu Patmokselta.
 • Rukouspyyntö 16-vuotiaan Anastasian puolesta: Anastasia tuli Anatolin johdattamana uskoon Jeesukseen ollessaan Tyrnovossa. Koulun päätyttyä toukokuun lopulla hän ei enää voi jäädä laitokseen. Kotiin hän ei myöskään voi palata, sillä hänen työtön äitinsä ja äidin nykyinen mies ovat alkoholisoituneita ja väkivaltaisia. Tytön biologinen isä on kuollut tuberkuloosiin. Anastasialla on unelma päästä opiskelemaan ammattikouluun.
 • Pyydämme rukoilemaan Tyrnovossa olevien 8-vuotiaan Aleksandran ja hänen neljän sisaruksensa puolesta. Aleksandralla on kielen alla kysta ja se leikataan pian. Lasten vanhemmat ovat alkoholisteja.

Orgeev:

 • Rukouspyyntö Viktorin ja Tatjanan puolesta, jotka ovat tulleet uskoon. He ovat käyneet seurakunnan tilaisuuksissa. Nyt, kun tilaisuuksia ei ole, rukoillaan, että heidän uskonsa ja luottamuksensa Jumalaan säilyisi vahvana.
 • Rukoillaan Saksassa asuvan Galinan ja hänen Moldovassa olevan poikansa puolesta, jotta poika avaisi sydämensä Kristukselle.
 • Sama rukouspyyntö on myös Saksassa asuvien Evan ja hänen Polina tyttärensä puolesta, että he avaisivat sydämensä Messiaalleen.
 • Työntekijämme Silvian poika Mihail jäi Moskovassa työttömäksi koronan seurauksena. Rukoillaan, että poika saisi taas työtä.

Rybnitsa:

 • Raisa tuli uskoon Jeesukseen. Hän hoitaa 98-vuotiasta Anna-äitiään, jolla on käsittämättömistä peloista johtuvaa unettomuutta. Rukoillaan heille molemmille voimia ja Jumalan varjelusta. Pelot saattavat johtua holokaustin ajan suurista kärsimyksistä, joita Anna joutui kokemaan.
 • Rukoillaan toisen Annan terveyden puolesta. Hän on hyvin heikossa kunnossa.

Benderi:

 • Muistamme Aleksandran, jonka puolesta rukoilimme. Veljensä kuoleman jälkeen Aleksandra on antanut katkeruudelle ja vihalle valtaa. Rukoillaan, että Herra armossaan hoitaisi sisartamme ja antaisi rauhan hänen sydämeensä.
 • Rukoillaan Dnestrovskissa asuvien Adan ja Matfein puolesta. Ada on ollut pitkään uskossa ja on aina ollut ahkera käymään vointinsa vain salliessa kokouksissa. Ada itse kärsii sydänsairaudesta ja puolisolla on muistisairaus.

Yhdessä olemme Patmos!

ANDRES KOSKELAINEN