Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 28.4.2021

”Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän puolestaan, että he pelastuisivat. (Room. 10:1)

Shalom, rakkaat Muurinvartijat!

Näin apostoli Paavali rukoili Israelin pelastumisen puolesta. Tiistaina 27.4.2021 olimme Kishinevin pastorimme Jura Majevskin kanssa Pasi Turusen kutsumana mielenkiintoisessa ja siunatussa Verkot vahvoiksi -online rukoustapahtumassa, jossa rukoiltiin juutalaisten puolesta. Tapahtumaan osallistui kymmenkunta vaikuttajaa Suomesta, Israelista, Moldovasta ja Ukrainasta.  Tämä tapahtuma oli JUSTin eli Juutalaisevankelioimisen Suomen työryhmän järjestämä. JUST on toiminut 1990-luvulta asti Suomen Evankelisen Allianssin yhtenä verkostona.

Saimme kuulla terveisiä, kuulumisia ja rukousaiheita sekä tuoda oman näkökulmamme työhömme ja rukousaiheitamme. Niin kuin monet osallistujat ovat todenneet, kaksi tuntia keskustelua ja yhteistä rukousta meni ”niin kuin siivillä”. Niin Israelissa kuin Moldovassakin todettiin kiinnostus hengellisiin kysymyksiin nousseen juutalaisten keskuudessa.

Jos Israelissa yhä enemmän nuoret juutalaiset alkavat kiinnostumaan hengellisistä asioista, niin Moldovassa samojen kysymysten ääreen tulevat vanhemman sukupolven edustajat. Vaikka eri maissa asuvien juutalaisten taustatekijät, kuten esimerkiksi ikä, sosiaalinen asema ja menneisyys, voivat olla erilaisia, se tärkein asia kaikille on Jeesuksen tunteminen. Tämä on se yhdistävä tekijä.

Vain Pyhä Henki voi avata niin nuorten kuin vanhempien juutalaisten sydämet, kuten totesivat pastorimme Jura ja messiaaninen rabbi Boris Kiovasta. Jotta Pyhä Henki vaikuttaisi, tarvitaan rukoilijoita. Rukouksella on voima, Jumala vastaa rukouksiin. Jumalan rakkaus välittyy tekojemme kautta.

Joku tekee diakoniatyötä Israelissa auttaen terrori-iskujen uhreja ja alijan kautta maahan tulleita maahanmuuttajia sekä holokaustista selvinneitä. Näissä em. toiminnoissa Patmos on myös mukana ja Patmoksen Idän diasporajuutalaistyömme kautta autamme vaikeissa olosuhteissa olevia juutalaisia ja myös tubilapsia. Kaikki puhujat esittivät kiitoksensa suomalaisille tukijoille. Koko foorumi yhdessä rukoili ja siunasi kaikkia esirukoilijoita ja tukijoita Suomessa. Sekä pastori Jura että minä tulimme hyvin siunatuksi saadessamme osallistua tähän online -rukoustapahtumaan.

Kyseinen rukoustapahtuma on vapaasti katsottavissa tästä Youtube-linkistä.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Kishinevissä 90-vuotias Berta on hyvin kiitollinen Herralle siitä, että hän on parantunut pitkäkestoisesta vaikeasta sairaudestaan ja kykenee liikkumaan asunnossaan ilman muiden apua. Pyydämme rukoilemaan tällä hetkellä Kishinevin lähellä kristillisessä huumevieroituskeskuksessa olevan 43-vuotiaan Stasin puolesta, jonka perhe asuu Haifassa Israelissa.

Ystävät, kiitos rukouksistanne Transnistrian Rybnitsan työntekijämme Mishan ja hänen puolisonsa Irinan puolesta. Misha on hitaasti toipumassa keuhkokuumeestaan. Konsultoitavien lääkäreiden mukaan lääkityksestä on apua ja suunta on positiivinen. Irina toimii Mishan hoitajana perheen ”kotisairaalassa”. Heidän suurena apunaan on Irinan äiti Lidia, joka hoitaa asioita toimistolla ottaen vastaan seurakuntalaisia, keskustelee ja rukoilee heidän kanssaan sekä jakaa heille humanitaarista apua.

Orgejevin työntekijämme Silvia pyytää rukoilemaan juutalaisten puolesta, jotka tarvitsevat hengellistä rohkaisua ja uskonsa vahvistusta. Sellaisia ovat esim. 34-vuotias kasteellakin käynyt Vasilia ja 74-vuotias Aleksandra, joka ei vielä ihan vakuuttunut Jeshuan olevan Messias. Sekä 82-vuotias Nina, joka pelkää menettävänsä juutalaisjärjestön tuen Jeshuaan uskonsa tähden.

Tuberkuloosisairaalan työntekijämme Anatoli pyytää rukoilemaan 16-vuotiaan Timurin puolesta, jolla on tubin lisäksi diabetes. Timurin äiti on myös vakavasti tubisairas. Nuorukaisen isä menehtyi tuberkuloosiin. Anatolilla itsellään on ollut taas kerran munuaistulehdus, josta hän on jo toipumassa. Kiitos, ystävät, että muistatte Anatoli-veljeämme rukouksin.

Bukarestin työntekijämme Dorinan ja pastori Dumitrun esirukouslistalla ovat Aleksandr, Mirela, Cornelia, Lenuza ja Maurichiu, että Herra vahvistaisi heitä hengellisesti ja fyysisesti.

Kiitos, rakkaat Muurinvartijat, tuestanne ja rukouksistanne. Voimia ja siunausta teille!

ANDRES KOSKELAINEN