Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 3.3.2021

“Siinä kuussa murhe oli kääntynyt heille iloksi ja suru juhlan vietoksi.” Ester 9:22b

Shalom uvrahah, rakkaat ystävät, rauhaa ja siunausta teille!

Lauantaina 27. helmikuuta pidimme Patmoksen Idän diasporajuutalaistyön Youtube-kanavalla suoran lähetyksen, jossa tervehdimme Patmoksen toiminnanjohtaja Pasi Turusen kanssa seurakuntalaisiamme Benderissä, Kishinevissä, Orgejevissa, Beltsissä ja Bukarestissa. Lisäksi tilaisuutta seurattiin Moskovassa ja Valko-Venäjän Bobruiskissa, jonka messiaaninen seurakunta itsenäistyi toiminnastamme vuonna 2019. Yksi katsoja seurasi lähetystämme Saksan Lebachista. Laskelmieni mukaan suoraa lähetystä seurasi noin 290 ihmistä.

Beltsin seurakuntalaiset katsomassa Purim-striimiä

Pasi Turunen opetti Jumalan sanasta Purim-ajankohtaan Esterin kirjasta 9:21-22 siitä, kuinka Jumala kääntää “murheen iloksi ja surun juhlaksi.” Puheessaan Pasi totesi, että vaikka Esterin kirjassa ei lainkaan mainita Jumalaa,  on Jumala aina läsnä, silloinkin kun emme Häntä näe tai havaitse ja Hän hallitsee tapahtumien kulkua. Pasi muistutti Jumalan liittouskollisuudesta Israelia kohtaan, minkä johdosta Jumala on varjellut kansansa joutumasta tuhoon, niin kuin Esterin kirjakin osoittaa. Koska Jumala on uskollinen, voimme olla varmoja, että Jeesuksessa Hän on uskollinen myös Uuden liiton lupauksille. Lisäksi Jumalan profeetallisen sanan valossa me tiedämme kaiken päättyvän Kristuksessa lopulta hyvin Jumalan kunniaksi ja siksi meidän tulee elää tätä hetkeä tietoisena siitä, että lopulta “Jumala pyyhkii kaikki kyyneleet” ja Hän kääntää “murheen iloksi ja surun juhlaksi” Herran Jeesuksen saapuessa takaisin ja asettaessaan kaiken kohdalleen.

Veljiltämme tuli tästä lähetyksestä hyvää palautetta ja kiitosta Pasille rohkaisevasta sanasta. Tietoa tästä lähetyksestä linkkeineen oli jaettu mm. Patmoksen Facebook-sivulla ja edellisessä Muurinvartijat -kirjeessä, joten sitä oli mahdollista seurata myös Suomesta. Videota on edelleen mahdollista katsoa tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=xT498pb2bR4&t=2s

Erittäin rohkaisevaa ja hyvää palautetta tuli myös 25. helmikuuta pidetystä yhteisestä rukouspäivästä, jolloin rukoiltiin myös Suomessa. Monet veljet ja sisaret rukoilivat paastoten. Kiitos kaikille rukoilijoille! Voitte halutessanne antaa palautettanne tästä vaikka sähköpostiini andres.koskelainen(at)patmos.fi. Näitä yhteisiä rukouspäiviä tulemme järjestämään jatkossakin suunnilleen kerran kuussa ja seuraava yhteinen rukouspäivämme on 26.3.2021.

Kishinevin pastorimme Jura tiivisti Purim-ajan tapahtumia näin: ”Kiitämme Herraa Purim-juhlan lähetyksestä ja yhteisestä rukous- ja paastopäivästä. Työntekijämme saivat rohkaisua, näemme, kuinka Jumala siunasi näitä tapahtumia. Näemme, että yhdessä kuljemme yhteistä määränpäätämme kohti, joka on pelastuksemme ja iankaikkinen elämä Messias Jeesuksessa. Kiitämme Jumalaa ja kaikkia teitä, rakkaat ystävät!”

Tilannekatsaukset sekä kiitos- ja rukouspyynnöt:

Moskova:

 • Nonna-sisaremme on kiitollinen seurakuntansa Purim-juhlasta, jota vietettiin perjantaina 26. helmikuuta. Sasha ja Alesja pitivät juhlatunnelman korkeana iloisella musiikilla ja veli Vladimir piti saarnansa. Paikalle tulleet seurakuntalaiset saivat kokea yhdessäolon riemun ja siunauksen.
 • Jatkakaamme rukousta Pokrovkan seurakuntatilojen dokumentointiasioiden puolesta. Rakennustarkastajan käynti on jo moneen otteeseen siirtynyt ja sitä edelleen odotellaan.

Kishinev:

 • Pastori Jurasta on tullut tiistaina 2. maaliskuuta jälleen kerran isoisä, kun Juran pojan perheeseen on syntynyt toinen lapsi, tällä kertaa tyttö. Onnittelemme Juraa ja koko hänen perhettään ja toivomme runsasta Herramme siunausta!
 • Pyydämme rukoilemaan Ljudmila-sisaremme terveyden puolesta, että Herramme antaisi Ljudmilalle voimia ja vahvistaisi hänen uskoansa.
 • Pyydämme rukoilemaan nykyään Israelissa asuvan Danielin puolesta. Asuessaan aikanaan Kishinevissa Daniel avasi sydämensä Jeesukselle. Nyt Daniel on saanut koronatartunnan ja hänen hengityksensä on vaivalloista. Daniel kiittää jo etukäteen rukouksistamme.

Orgejev:

 • Rukoillaan Konstantinin (75 v) ja hänen puolisonsa Polinan (75 v) puolesta. Polina uskoo Jeesukseen, mutta hän tarvitsee vahvistusta uskoonsa. Konstantinilla on pitkälle edennyt syöpä. Rukoillaan Konstantinille jaksamista ja että Jumala auttaisi häntä avaamaan sydämensä Messias Jeesukselle.
 • Pyydämme rukoilemaan Boriksen ja Raisan Boris on uskossa Jeesukseen ja miettii kasteelle menemistä tänä vuonna. Raisalla on ongelmia alkoholin kanssa. Rukoillaan, ystävät, tämän pariskunnan puolesta, että Jumala auttaisi Raisaa pääsemään alkoholiongelmastaan ja vahvistaisi Borista uskossa.
 • Pyydämme rukoilemaan Nikolain ja Ljudan puolesta, jotka ovat työntekijämme sisar Silvialle sukua. Nikolailla on syöpä. Rukoillaan, että Nikolai ja Ljuda avaisivat sydämensä Jumalalle ja pelastuisivat.

Beltsi:

 • Yksinhuoltaja invalidi-isänsä kanssa asuva Slavik täytti 10 vuotta. Sen kunniaksi työntekijämme Igor ja Ljudmila ovat järjestäneet Slavikille yllätyksen – kutsuivat häntä isänsä kanssa synttärikahville kahvilaan. Tämä syntymäpäivä tulee jäämään Slavikille mieleen pitkäksi aikaa, sillä koskaan aikaisemmin hänen synttäreitään ei ole vietetty. Näin saatiin välittää Jumalan rakkautta ”vähimmillekin veljille”.
Slavikin (10 v) ensimmäiset synttärikutsut. Vasemmalta oikealle Dina ja Ljudmila Bodnar, Slavik ja isänsä Andrei.

Tubityö:

 • Pyydämme erityisesti rukoilemaan työtekijämme Anatolin äidin puolesta, jonka terveyden tila on heikentynyt sydänvaivojen takia ja Anatoli haluaisi saada äitinsä Kishinevin sairaalaan tutkittavaksi ja hoidettavaksi. Anatoli ilmoitti, että sairaalat ovat täynnä eikä tällä hetkellä äidin siirtäminen Kishineviin ole mahdollista. Anatolilla on muutenkin huoli iäkkään äitinsä puolesta, joka asuu yli 200 kilometrin päässä maaseudulla hyvin vaatimattomassa mökissä yksin ja tarvitsee apua. Äiti pitäisi saada asumaan lähemmäksi, jotta Anatoli voisi olla enemmän äitinsä luona. Tällä hetkellä tämä ei ole kuitenkaan mahdollista. Tuokaamme, ystävät, myös tämän Anatolille tärkeä asia rukouksissamme Jumalaan eteen.

Benderi ja Dnestrovsk:

 • Benderin seurakunnassa myös lasten ja nuorten -kokous pidettiin Purim-juhlan merkeissä. Lapset pääsivät leipomaan ”Haamanin korvia”, jotka sitten hyvinkin maistuivat myös aikuisille.
 • Benderin Galina-sisaremme on hyvin kiitollinen siitä, että sai olla viettämässä Purim-juhlaa seurakuntansa kanssa. Työntekijämme Sergei kävi autollaan hakemassa pitkään vain kotonansa pysyneen Galinan kokoukseen. Galinan jalat ovat turvonneet ja hyvin kipeät eikä hän yleensä käy lainkaan ulkona.
 • Rukoillaan Dnestrovskin Ljuda ja Kapitolina -sisartemme terveyden puolesta. Molemmat ovat kärsineet korona-taudin jälkivaikutuksista. Ljuda-sisaremme kodissa pidetään Dnestrovskin seurakunnan kokouksia.

Rybnitsa:

 • Pyydämme erityisesti rukoilemaan työntekijämme Irinan Lida-äidin terveyden puolesta. Lidalla on verenpaine- ja sydänongelmia.
 • Rukoillaan myös Rybnitsan seurakunnan vanhimman sisaren Anjan Anja on 99-vuotias ja hänellä on munuaisten toiminnassa ongelmia.
 • Rybnitsan seurakuntamme vuokraamat toimisto- ja rukoustilat sijaitsevat kerrostalon kolmannessa kerroksessa ja ovat pinta-alaltaan liian pienet. Alakerrassa asuva naapuri on valittanut häntä häiritsevästä liikenteestä rapussa ja yläkerrassa. Työntekijämme Mihail ja Irina ovat jo jonkun ajan etsineet sopivampaa, mieluummin katutasossa olevaa tilaa seurakunnan käyttöön. Pyydämme, ystävät, jatkamaan esirukoustanne tämän asian puolesta.

 Tiraspol:

 • Tiraspolin seurakunnan Purim-juhla meni hyvin lämpimässä hengellisessä ilmapiirissä. Oli joukossa muutamia vieraitakin – Israelin kansalaisuuden omaava Vladimir ja kaksi paikallisen Hesed-järjestön kuorossa laulavaa naista. Vieraat kiittivät lähtiessään  ja sanoivat tykänneensä juhlatilaisuudesta, joka kesti yhtäjaksoisesti kuusi tuntia.

Kiitos, ystävät, että muistatte esirukouksin kaikkia Patmoksen työntekijöitä sekä rakkaita Hannele ja Hannu Suorttia.

Siunauksin,
Andres Koskelainen
Patmos Lähetyssäätiön Idän diasporajuutalaistyön lähetti