Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 30.12.2020

”Sillä me olemme Jumalan työtovereita.” – 1 Kor. 3:9

Shalom uvracha, ystävät, rauhaa ja siunausta teille!

Tämä on vuoden 2020 viimeinen Muurinvartijat-kirjeeni. Vuosi 2020 oli minulle opettava ja hyvä. Olemme Jumalan työtovereita – mikä armo, siunaus ja etuoikeus! Kukin tekee oman osuutensa Jumalan valtavassa pelastusprojektissa. Haluamme tehdä tätä työtä Jumalan työtovereina ensi vuonnakin. Vain yhdessä teidän kanssanne pystymme siihen.

En voi sanoa muuta, kuin nöyrä kiitos Herrallemme ja kaikille teille, rakkaat patmoslaiset, tästä vuodesta sekä hyvää ja siunattua uutta vuotta 2021!

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Moldovan OJL-joululahjojen jako on aloitettu Kishinevissa ja Orgeevissa. Beltsissa Joulua vietetään vasta 7. tammikuuta, jolloin lahjapaketit jaetaan suoraan koteihin.

Kiitos Herrallemme, työntekijämme saivat toimitettua joululahjat rajan yli Transnistriaan. Kuorma on Benderin tullissa ja on hyväksytty humanitaariseksi. Toivonkin, että silloin kun te luette tätä, tullibyrokratia on lopullisesti hoidettu, ja pian voidaan jakaa joululahjat Benderissa, Rybnitsassa, Tiraspolissa ja Dnestrovskissa.

Heti vuoden alussa, 4.1.-15.1. Patmos järjestää Moldovan humanitaarisen avun talvikeräyksen, jossa pyydetään erityisesti kaikkien ikäryhmien vaatteita ja kenkiä. Myös liinavaatteita, vuodevaatteita ja mattoja otetaan vastaan. Postitse avustustarvikkeet voi toimittaa osoitteella: Hankasuontie 8, 00390 Helsinki.  Suunnitelmana on saada avustuskuorma tammikuun aikana Moldovaan. Kaikki keräysohjeet löydät Patmoksen nettisivulta osoitteessa www.patmos.fi  Lähetystoimistosta saa lisätietoa toimistoaikana numerosta  02 93 400 500 ja sähköpostitse patmos@patmos.fi

Tiedustelut voi osoittaa myös Antti Kaikkoselle sähköpostitse: antti.kaikkonen@patmos.fi

Kiitos esirukouksistanne kaikkien näiden asioiden puolesta!

Kishinev:

 • Pastori Jura ja koko Kishinevin tiimi iloitsevat tästä joulun ajasta. ”Sillä on suuri merkitys kaikille ihmisille – maailmaan on tullut Vapahtaja, Messias Jeesus, joka antaa toivon ja pelastuksen ihmisille Moldovassa, Venäjällä, Romaniassa, Suomessa, koko maailmassa. Kiitämme Jumalaa teistä, rakkaat esirukoilijat, jotka Herra on kutsunut rukoustyöhön!” – sanoo pastori Jura.
 • Pastori Juran puoliso Lida on ollut sairaalassa leikattavana ja nyt päässyt kotiin toipumaan, mistä kiitos Herralle. Rukoillaan Lidalle lopullista parantumista.
 • Noin 4 vuotta sitten seurakuntaan tuli 26-vuotias huumeriippuvainen nainen, jonka äiti on juutalainen. Hänen puolestansa on paljon rukoiltu ja tehty sielunhoidollista työtä vuosien aikana. Lopulta Jumala vapautti hänet huumeista. Nainen tuli uskoon, kävi kasteella ja meni naimisin uskovaisen miehen kanssa. He käyvät seurakuntamme tilaisuuksissa. Kiitos Herrallemme hänen suuresta armostansa!
 • Esirukousta tarvitaan nuoren Jaanan puolesta, joka on myös huumeriippuvainen. Jaana tulee juutalaisesta perheestä. Jaanan vanhemmat toivovat, että hän menisi kristilliseen päihdekeskukseen päihdehoitoon.
 • Rukoillaan sairastuneen Nina-sisaremme parantumisen puolesta.

Orgeev:

 • Pyydämme erityisesti rukoilemaan 82-vuotiaan Ninan uskon vahvistumisen ja fyysisen terveytensä puolesta. Nina ei voi yöpyä kotonaan, sillä hänen kotinsa on lämmitystä vailla ja kylmä. Päivän aikana Nina käy lämmittelemässä kaupoissa, yöksi hän menee tuttavansa luokse. Ninan poika on mielisairaalan potilas eikä voi auttaa häntä.
 • Pyydämme rukoilemaan Romanin ja Olgan perheen puolesta. Perheessä on ongelmia Romanin väkivaltaisuuden takia. Rukoillaan että Roman tulisi uskoon ja näin heidän parisuhteensa normalisoituisi.
 • Rukoillaan 56-vuotiaan Svetlanan uskon vahvistumisen sekä fyysisen terveytensä puolesta.

Benderi:

 • Misha-pastorilta lämpimiä terveisiä kaikille patmoslaisille. Misha on koko pandemian ajan ollut kotonaan Kaushanissa Moldovan puolella eikä kertakaan päässyt Benderiin tapaamaan seurakuntansa. Tämä on ollut todellinen koettelemus muuten hyvin aktiiviselle senioripastorille. Yhteyttä seurakuntaansa hän pitää puhelimitse ja sapattisaarnansa nettivideon välityksellä. Muistakaamme Mishaa ja hänen puolisoaan Saraa

Beltsi:

 • Pastori Igor on toipunut koronasta. Igorin puoliso Ljudmila jatkaa lääkekuuria kotonaan. Jatkakaamme rukousta Ljudmilan parantumisen puolesta.

Tubisairaalatyö:

 • Tyrnovon tubilaitoksessa joulukuun alussa oli 151 lasta. Viime viikkona saimme järjestettyä kummien mahdollistaman jouluruokailun, johon osallistuivat kaikki lapset. Tapahtuma oli varmasti lapsille hyvin mieluinen. Kiitos kaikille tukijoille!
 • Kishinevin tubisairaalan 46 lapsipotilaalle jouluruokailu järjestetään keskiviikkona 30. joulukuuta. Koronatilanteen vuoksi lapset eivät pääse syömään yhdessä, vaan ruoka-annokset tarjotaan huoneisiin. Samalla tavalla näille lapsille tullaan jakamaan OJL -joululahjatkin.

Moskova:

 • Nonna-sisaremme lähettää sydämellisiä terveisiä ”ihan kaikille rakkaille Patmos-työntekijöille ja -tukijoille Suomeen” ja kiittää rukouksista ja tuesta tänä vaikeana vuonna.
 • Ystävät, me tarvitsemme edelleen Herran johdatusta siihen, että pandemian vaikeuttamana aikana pystyisimme viemään Hänen siunauksensa pandemian tähden suljettujen maidemme rajan yli. Jatkakaamme rukousta asian puolesta.
 • Pokrovkan temppelin dokumenttien päivittäminen on vielä kesken. Jatkakaamme esirukousta tämänkin asian puolesta.
 • Rukoillaan koronaan sairastuneen Alla-sisaremme parantumisen puolesta.

 Bukarest:

 • Pastori Dimitru ja sisar Dorina ovat kiitollisia siitä, että he saivat olla terveitä ja lähettävät Bukarestin seurakuntalaisten terveisiä ja siunausten toivotuksia vuodelle 2021 Suomeen.

Armorikasta vuotta 2021 toivottaen, rukouksistanne kiitollisena,

ANDRES KOSKELAINEN