Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat -kirje 1.9.2021

”Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin”. – 1 Tess. 4:16

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille, Ystävät!

Syyskuu on alkanut, ja tämä tarkoittaa sitä, että aika pian alkavat juutalaisen kalenterin mukaiset syksyn juhlat. Oikeastaan nämä juhlat ovat Herramme juhlia, niiden asettamisesta luemme Vanhassa testamentissa ja Uudessakin testamentissa luemme alkuseurakunnan niitä viettäneen.

Rosh HaShanah, juutalaisen uuden vuoden juhlan viettäminen alkaa 6. syyskuuta illalla. Raamattu puhuu ehkä enemmän  Yom Teruah, eli pasuunansoitonjuhlasta, jolloin sofarin raikuva ääni täyttää Jerusalemin taivaan. Apostoli Paavalin mukaan tämä sama ääni kuuluu silloin, kun Kristus tulee takaisin. Näin Messias Jeesus on tämänkin juhlan, niin kuin kaikkienkin Herramme juhlien, päähenkilö ja keskipiste.

Tiraspolin seurakunnan pastori Juri on kirjoittanut hienon Juhlakirjeen, joka on lähetetty meidän juutalaisillemme koteihin, yhteensä runsaat 2000 kirjettä. Juhlakirjeessä käsitellään syksyn juhlien merkitystä ei vain juutalaisille, vaan myös kristityille ja lopulta kaikille ihmisille, sillä juhlilla on myös profeetallinen ja eskatologinen merkityksensä.

Elokuun 26. päivänä koimme hyvin lämminhenkisen yhteyden Zoomissa juutalaistyöntekijöiden kesken. Tämä oli ensimmäinen Zoom-kokouksemme kesätauon jälkeen. Mukana oli myös Patmoksen toiminnanjohtaja Pasi Turunen, joka piti meille  ”Kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät, tuli huippukivi” -aiheisen raamattutunnin. Tämän Pasin suomeksi pitämän ja venäjäksi tulkatun opetuksen saa kuunnella ja nähdä YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=r0HgqXab1tM.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt :

Rakkaat ystävät, haluan taas kerran tuoda teille sen suuren kiitollisuuden, jonka kaikkien kenttiemme juutalaiset pyysivät minua välittämään. He kokevat teidän rukouksenne ja tukemisenne kautta suuren Jumalamme siunauksen ja huolenpidon.

Kishinevissa seurakunnan yhteyteen tuli uusi juutalainen, Aleksandr, joka  on hyvin avoin keskustelulle ja kiinnostunut kuulemaan lisää Jeesuksesta. Rukoillaan, että hän avaisi sydämensä Jeesukselle.

Rukoillaan 91-vuotiaalle Veralle voimia ja jaksamista. Vera on uskossa Jeesukseen, niin kuin on ollut hänen miehensäkin Feliks, joka on jo Taivaan kodissa.

Rukoillaan myös Jurin puolesta, jolla on astma.

Orgejevin Silvia-sisaremme pyytää rukoilemaan sisartemme Nataljan, Svetlanan ja toisenkin Nataljan terveyden puolesta. Kishinevin seurakunnan työntekijämme Juri käy 2-3 kertaa kuukaudessa tiiminsä kanssa Orgejevissa tapaamassa Silviaa ja seurakuntalaisia.

Benderin Misha-pastorimme lähetti ääniviestin Viberiin, jossa hän kiitti kaikesta avusta puolestansa ja tuesta ja lähetti terveisiä kaikille Patmosystäville. Hän myös pyysi rukoilemaan 7. syyskuuta pidettävän juhlakokouksen puolesta, että Jumalalta tulisi voimallinen voitelu ja siunaus seurakuntansa ylle.

Rukoillaan Svetlanan puolesta, joka tarvitsee kalliin kolme kuukautta kestävän lääkehoidon sairauteensa. Rukoillaan myös,  että hoidon taloudellinen puoli järjestyisi.

Rukoillaan myös Nastjan, Jekaterinan ja Nataljan  parantumisen puolesta.

Rybnitsan Misha-pastorimme anoppi Lidia on parantunut Covidista. Kiitos Herrallemme siitä, etteivät taudin oireet olleet kovin voimakkaita. Muistetaan edelleen rakkaitamme Mishaa, Irinaa ja Lidiaa rukouksin.

Muistetaan myös Tiraspolin pastori Juria perheineen rukouksin. Sapattikokousten lisäksi seurakunta kokoontuu maanantaisin rukouskokouksiin rukoilemaan kotikaupunkinsa juutalaisten puolesta. Välitän teille juuri tulleet Jurin terveiset.

Terveisiä myös Moskovan Nonna-sisareltamme. Seurakunta on alkanut kokoontumaan kesälomien jälkeen ja valmistautuu syksyn juhliin.

Ja lopuksi, rakkaat ystävät, niin kuin juutalaiset veljemme ja sisaremme tapaavat sanoa uudenvuodenjuhlan lähestyessä, Shana Tova! Hyvää juutalaista Uutta Vuotta!

ANDRES KOSKELAINEN