Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 11.1.2023

”Maa on oleva täynnä Herran kunnian tuntemista, niin kuin vedet peittävät meren” Habakuk 2:14

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Hyvää alkanutta vuotta 2023, rakkaat ystävät! Olkoon Herramme varjelus, johdatus ja siunaus kanssanne jokaisena alkaneen vuoden armon päivänä!

Psalmin kirjoittaja toteaa maan olevan täynnä Herran kunnian tuntemista. Jossain muissa käännöksissä puhutaan Herran kunnian tuntemisen lisääntymisestä niin, että maa tulee täyttymään Herran tuntemisella niin kuin vedet täyttävät meren. Uskon, että siinä on meille hyvin rohkaiseva lupaus ja kehotus jakaa tätä Jumalan tuntemistamme ennen kaikkea lähellä oleville ihmisille, mutta myös kaukaisemmille. Tätä olette tehneet, rakkaat muurinvartijat, jo vuosien ajan. Voimme viedä yhdessä sanomaa Herramme armosta ja rakkaudesta eteenpäin. Kiitos, että olette tukemassa rakkauden lahjoin ja rukouksin Idän diasporajuutalaistyötä! Ja erityisesti välitän kiitokset ja hyvän alkaneen uudenvuoden toivotukset juutalaisiltamme kaikilta kentiltämme.

Seurakuntiemme uutisia ja rukousaiheita

Tällä hetkellä Patmoksella on menossa humanitaarisen avun talvikeräys Moldovaan ja Romaniaan. Moldovassa apu menee ennen kaikkea työmme piirissä oleville juutalaisperheille ja vanhuksille sekä tubityömme lapsille. Avun tarve on huutavan suuri. Olen jo aiemminkin monesti kirjoittanut varsinkin kylmän talven tuomista haasteista. Useissa kodeissa sisälämpötilaa pidetään 15 Celsius- asteessa. Oheisessa kuvassa ystävämme Kishinevista on kotonaan lukemassa tuoretta Mostik– eli Silta-lehteä. Kuva kertoo, miten kylmä kodeissa on. Ulkotakki päällä ja vapaa käsi takin sisällä lämmössä. Rahat eivät aina riitä edes ruokaan. Muihin tarpeisiin ei ole varaa. Patmostuen avulla saamme edes jonkun verran välittää elintarvikkeita ja tukea mm. lämmityskustannuksiin näille ihmisille. Teidän rakkautenne mahdollistamana, rakkaat työmme tukijat!

Useissa moldovalaisissa kodeissa sisälämpötilaa pidetään 15 Celsius- asteessa.

Kun saamme talvikeräyksemme valmiiksi ja rekan lähetettyä, haluan lähteä Moldovaan tapamaan työntekijöitämme ja seurakuntalaisiamme. Pyydän, ystävät, rukoilemaan talvikeräyksen, avun lähettämisen sekä matkani toteutumisen puolesta.

Maaliskuussa haluamme olemme järjestämässä juutalaistyöntekijöillemme mahdollisuuden käydä viikon matkalla Israelissa, jossa tapaisimme Suomesta tulleen Patmosryhmän 20. maaliskuuta. Kiitos, ystävät, että rukoilette tämänkin asian puolesta.

Kishinevin seurakunnalta tuli seuraavia rukouspyyntöjä: Svetlana sai covid -tartunnan, Sonja ja hänen miehensä sairastavat influenssaa, Juri kärsii voimakkaista astmakohtauksista, Galinalla on voimakkaat kivut molemmissa jaloissa sekä vasemmassa kädessä. Lisäksi rukouspyyntö yksin asuvan hyvin iäkkään Sofian puolesta.

Tiraspolin pastori Jurilta terveisiä ja paljon kiitoksia kaikille Patmos-ystäville siitä, että vuosien rukousten tuloksena Tiraspolin juutalaistyö on laajentunut. Olen jo aiemmin kertonut Jurin tekemistä Zoom-verkkoraamattutunneista. Vakiokuulijamäärä on tällä hetkellä sata juutalaista. Paikallinen juutalaisjärjestö on laajentamassa kuulijakuntaa jakamalla juutalaisille esiohjelmoituja Zoom-älypuhelimia. Kestää kuitenkin oman aikansa, ennen kuin jokaista uutta käyttäjää ion opastettu laitteen käyttöön.

Yksi tärkeimpiä rukousaiheitamme on edelleen rukous Moskovan seurakuntamme Pokrovkan tilojen hallintaoikeuden siirtoprosessin oikean ratkaisun löytämiseksi. Tukemme lähettäminen Moskovaan on myös hyvin haasteellista, kun pankkiyhteydet Venäjälle ovat poikki.

Tubityö

Tyrnovossa vuoden vaihteessa oli 134 lasta ja Kishinevin tubisairaalassa 47 lasta. Patmos-tuella saimme järjestettyä joululounaan sekä Operaatio Joulun Lapsi -pakettien jaon kaikille tubilapsille. Tyrnovon tubilaitoksen johtaja Veronica ja koko henkilökunta lähettää kaikille Patmos-ystäville jouluterveisiä ja kiitokset kaikesta avusta koko viime vuoden ajalta. Anatoli jatkaa vielä kotivierailuja ja niiden yhteydessä OJL-pakettien sekä humanitaarisen avun jakamista pitkin talvea ja kevättä.

Patmos-tuella saimme järjestettyä joululounaan sekä Operaatio Joulun Lapsi -pakettien jaon kaikille tubilapsille.
2-vuotiaalla Eveliinalla on tubin lisäksi AIDS.

Haluan jakaa Anatolin kertoman koskettavan tarinan: 2-vuotiaalla Eveliinalla on tubin lisäksi AIDS. Tyttö saapui tubisairaalaan äitinsä kanssa, mutta äiti, joka on huumeiden käyttäjä, jätti pian tyttärensä sairaalaan ja pakeni itse pois, eikä hänestä ole enää kuulunut mitään. Eveliinan isoäiti käytännössä huolehtii Eveliinasta ja Eveliinan äidin muista viidestä lapsesta. Yhden eläkkeen turvin kuudesta lapsesta huolehtiminen on isoäidille ylivoimainen tehtävä. Tämä on yksi tarina monien muiden kaltaistensa joukossa. Surullista. Muistetaan rukouksin.

Kiitos teille, ystävät, uskollisesta työmme tukemisesta! Olette rakkaita ja arvokkaita Jumalan silmissä!

Kristuksessa teidän,

ANDRES KOSKELAINEN