Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 16.6.2021

”Mitä teettekin, tehkää se sydämestänne niin kuin Herralle eikä ihmisille”.
– Kol. 3:23.

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Kauan odotettu kaunis ja raikas Suomen kesä jatkuu. Ja totta kai meidän jokaisemme kesän olennaisena osana on kesäloma. Lomaa me yleensä ajattelemme ja suunnittelemme pitkän etukäteen. Kaipaamme lepoa ja arkemme vaihtumista. Usein haluamme vaihtaa maisemaa ja lähteä jonnekin kauas.

Olen miettinyt sitä, voiko Jumalan palvelemisesta ottaa lomaa, lähteä jonnekin kaukaiselle saarelle, vaihtaa maisemia ja pitää kunnon tauko Jumalan palvelemisesta? Rajoittuuko meidän Jumalamme palveleminen vain seurakunnassa käymiseen tai hengelliseen työhön? Eräs tuttuni kerran totesi, että meidän jumalanpalveluksemme tapahtuu arjessamme. Kun olemme matkallamme töihin aamuruuhkassa, kun etsimme autollemme vapaa parkkipaikkaa, kun autamme vanhusta suojatiellä. Myös ollessamme lomalla. Mitä ikinä teemmekään, se tulee tehdä niin kuin Herralle, eivätkä tekomme ilman Jeesusta voi kantaa hedelmää. Näin Jumalan sana opettaa. Tässä on ainakin itselläni kasvun paikka.

Parasta kesälomalla on mielestäni kuitenkin se, että voimme muuttaa rytmiämme, pysähtyä ja ladata akkujamme.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Kaikilla juutalaistyömme kentillä toiminta jatkuu läpi kesän, sillä työntekijämme pitävät kesälomansa vuorotellen niin, ettei kokouksia eikä kotikäyntejä tarvitse keskeyttää. Toki osa seurakuntalaisia saattaa viettää jonkun verran kesäajastansa kaupungin vilinän ulkopuolella kesäasunnolla, eli ”datshalla”, pienellä kesäpalstallaan.

Tubityöntekijämme Anatoli tuo esirukouspyynnön perheestä, jonka koti on myyty ja näin äiti kolmen lapsensa kanssa joutui kodittomaksi. Lapset olivat aiemmin Tyrnovon tubilaitoksessa hoidossa.

Kishinevin pastori Jura pyytää meitä rukoilemaan, että kesän aikana hengellinen työ ihmisten parissa jatkuisi hedelmällisenä, että ihmiset saisivat hengellistä raikkautta ja uudistumista Jumalan sanan ja seurakuntayhteyden kautta.

Pyydämme rukoilemaan sairaalahoidossa olevan Tamaran terveyden puolesta sekä Jumalan johdatusta hänen elämäänsä.

Orgejevin Silvia-sisaremme kiittää rukouksistamme hänen puolestaan, hänen oireensa olivat vain flunssaa. Meitä pyydetään rukoilemaan 70-vuotiaan Raisan puolesta, jonka käsi on murtunut sekä 70-vuotiaan Valentinan puolesta, joka kärsii Covidin jälkivaikutuksista, ja 55-vuotiaan Jelenan puolesta, jolla on kova paine pankkilainan takaisinmaksamisessa. Herra auttakoon näitä sisaria.

Benderin pastorimme Misha on vihdoinkin saanut vierailla Dnestrovskissakin pitkän koronarajoitusten asettaman tauon jälkeen. Tapaaminen seurakuntalaisten kanssa oli todella koskettava ja iloinen. Kiitos siitä Herralle!

Kevään aikana seurakuntayhteyteen tullut Nikolai pyytää meitä rukoilemaan puolestaan, kun hänen toinen silmänsä alkaa sokeutua. Nikolai rukoilee Herraa, että sokeutumisen prosessi pysähtyisi ja toinen silmä pysyisi terveenä.

Ljuda-sisaremme, jonka kodissa seurakunta kokoontuu, pyytää jatkaa rukousta tyttärensä Nadezdan puolesta. Nadezdalla on vaikea tilanne hänen työhönsä liittyen.

Rybnitsan pastorimme Misha välittää Svetlanan ja hänen miehensä Anatolin kiitoksen siitä, että Herramme vastasi rukouksiimme Anatolin puolesta. Hänen amputoidun jalkansa haava ei tahtonut parantua ilman, että piti tehdä kaksi leikkausta lisää. Nyt Anatolin vointi on hyvä.

Toinen kiitosaihe on 80-vuotiaan Annan puolesta, joka syntymäpäivänänsä otti Jeesuksen sydämeensä. Anna koki lapsena kovan kohtalon, kun hänen vanhempansa surmattiin sodan aikana. Kiitos Herralle, eräs  perhe pelasti tytön hengen!

Tiraspolin seurakunnan pastori Jurin mukaan koronan tuomat haasteen jatkuvat edelleen, vaikka yleisesti ottaen tilanne on helpottunut. Juri pyytä esirukousta niiden seurakuntalaisten puolesta, jotka viruspelkonsa vuoksi jäävät seurakuntayhteyden ulkopuolelle. Juri pyytää rukoilemaan Jumalan johdatusta ja uutta näkyä siitä, miten mennä eteenpäin tämän ajan haasteiden läpi. Juri pyytää myös rukoilemaan Tiraspolin kaikkien juutalaisten puolesta ja erityisesti seurakuntalaistensa Esterin, Zojan, Allan, Jevgenian ja Sergein puolesta.

Muistetaan, ystävät, pastori Juria ja hänen perhettään rukouksissamme.

Bukarestin Dorina-sisaremme pyytää meitä jatkamaan rukousta, että juutalaisten sydämet avautuisivat Jumalalle. Dorina pyytää lisäksi esirukousta Andrein, Maurician ja Lenuzan niin heidän hengellisen kuin fyysisenkin vointinsa puolesta.

Kiitos, rakkaat ystävät, että jatkatte rinnallamme, rukoilette ja kannatatte!

Hyviä lomasäitä ja siunattua kesän jatkoa!

ANDRES KOSKELAINEN