Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 19.5.2021

”Ja minä rukoilen Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, Totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, sillä se ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän luonanne ja on teissä.  En minä jätä teitä orvoiksi vaan tulen luoksenne”.  – Joh. 14:16-18

Shalom, rakkaat Muurinvartijat!

Tämä on mielestäni paras vuodenaika, kun kevään ensimmäiset ukkosvesisateet ovat takanapäin, tuomi kukkii ja luonto alkaa säteilemään vehreyttä, raikkautta ja elämää. Kiitos Herralle elämän lahjasta! Kiittäkää Herraa, sillä Herra on hyvä ja Hänen armonsa pysyy ikuisesti!

Enää muutama päivää ja vietämme helluntaijuhlaa ensi sunnuntaina. Juutalaiset veljemme ovat jo viettäneet Shavuot-juhlaa. Moskovan, Moldovan, Transnistrian ja Romanian seurakuntamme pitivät viime viikonloppuna juhlatilaisuuksia, joissa kiitettiin ja ylistettiin Herraamme Hänen elävästä Sanastaan ja Pyhästä Hengestä.

Noin 3300 vuotta sitten Herra on antanut omaisuuskansalleen Tooran ja kun siitä kului vielä noin 1300 vuotta, juuri tuona Shavuot-, eli helluntaipäivänä Herra on vuodattanut lupaamansa Pyhän Hengen Jeesuksen opetuslapsille. Sitten Jeesuksen juutalaiset opetuslapset lähtivät viemään evankeliumia, iloista sanomaa pelastuksesta ja vapautusta synneistä, aina maan ääriin saakka.

Jeesus, joka on itse lihaksi tullut Sana, rukoili Isää, jotta Hän antaisi Puolustajan ja Totuuden Hengen olemaan myös meidän kanssamme iankaikkisesti. Kuinka rohkaisevaa meidän onkaan tiedostaa tämä! Olemme viemässä ilosanomaa Jeesuksesta aikamme juutalaisille, sanomaa siitä, että Hän on juutalaisten Messias ja Kuningas, koko maailman Vapahtaja. Auttakoon Herra meitä, että meillä on rohkeutta ja voimaa olla Jeesuksen todistajina, sekä totuuden ja Jumalan Sanan vapauden puolustajina.

Annamme Israelille tukeamme rukouksin ja teoin. Oli tosi ilo nähdä teitä muutamia viime sunnuntain Pro Israel -tapahtumassa Paasikivenaukiolla Helsingissä. Kiitos rohkaisustanne allekirjoittaneelle ja terveisistänne Hannele Suortille. Yhdessä kanssanne rukoilemme juutalaisen Shmone Esrei -rukouksen sanoin: ”Ose shalom bimromav, Hu ya’aseh shalom aleinu Veh’al kol Yisrael, ve’imru, imru Amen” – ”Saakoon Hän, joka luo rauhan taivaastaan, tuoda rauhan meille ja koko Israelille. Ja me sanomme: Amen”.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Moskovan Nonna-sisaremme kertoi minulle puhelimitse, että Shavuot-juhlakokoukseen osallistuneet seurakuntalaiset lähettivät terveisiä ja kiitoksia suomalaisille ystäville siitä, että heillä on mahdollisuus kokoontua niin hienossa Pokrovka-rukoushuoneessa. Juhlan yhteydessä Nonna-sisarella oli mahdollisuus siunata seurakuntalaisia pienin ruokapaketein. ”Kiitos siitä, että me voimme myös tällä tavalla auttaa ja siunata juutalaisiamme”, sanoo Nonna. Erityisen kiitollinen Nonna-sisaremme on seurakuntansa muusikoista, jotka tuovat iloa ylistykseen.

Nonna pyytää edelleen jatkamaan rukousta Pokrovkan dokumentointiprosessin etenemisen puolesta sekä sen puolesta, että Herra lähettäisi seurakuntaan vakituisen sananjulistajan.

Kishinevin pastori Jura jakaa niiden seurakuntalaistensa huolen, joiden sukulaiset ovat Israelissa keskellä pommituksia ja levottomuuksia ja pyytää rukoilemaan heille Jumalan varjelusta ja suojaa. Toinen vakava huoli Juralla on niiden työmme piirissä olevien juutalaisten puolesta, jotka sekä sairautensa että koronapandemian tuoman pelon ilmapiirin takia ovat pakotettuja eristykseen ja yksinäisyyteen. Irina on juuri sellaisessa tilanteessa, kun hän reilun vuoden takaisen aivohalvauksensa jälkeen on ollut liikuntakyvyttömänä kotonansa sukulaistensa hoitamana. Koronasta johtuneiden varotoimenpiteiden takia yhteyttä häneen voitiin pitää  vain puhelimitse. Irinalle on hyvin raskasta, ettei hän voinut tavata uskonystäviään. Rukoillaan, ystävät, Irinalle ja muille vastaavassa tilanteessa oleville juutalaisillemme voimia.

Kishinevista tuli rukouspyyntöjä Veran, Svetlanan, Boriksen, Stalinan ja Marian terveyden puolesta.

Orgejevin työntekijämme sisar Silvia tuo kiitoksen kanssa rukouspyyntöjä erilaisissa elämän- tilanteissa olevien ihmisten terveyden sekä uskon vahvistumisen puolesta. Rukoillaan 48-vuotiaan Nataljan puolesta, jonka ja 85-vuotias äiti kuoli. Meitä pyydettiin rukoilemaan myös 57-vuotiaan Olegin puolesta, jonka äiti on kyllä uskossa, mutta Oleg itse ei vielä usko Jeesukseen.  Rukoillaan vielä hyvin sairaan Boriksen puolesta, että Herra antaisi hänelle voimia ja vahvistaisi hänen uskoansa.

Rybnitsan työntekijämme Mishan toipuminen edistyy hyvin. Misha on jo palanut miltei tavalliseen elämänrytmiin – toki hänen lääkekuurinsa on vielä kesken. Vaimonsa Irinan kanssa hän kiittää teitä kaikesta esirukouksestanne heidän puolestaan.

Ystävät, pyydän erityisesti rukoilemaan Benderin kotityöntekijämme Galinan Roman-puolison puolesta, joka on uudestaan sortunut juomaan. Herramme on voimallinen häntä auttamaan ja nostamaan. Rukoillaan Viktorialle apua perheongelmiin sekä Dinalle ja Svetlanalle  parantumista.

Tubityöntekijämme Anatoli tuo rukousaiheen kolmen lapsen äidin,  Rodikan puolesta, jolla on avotuberkuloosi.  Rodikan miehellä on sama diagnoosi.

Rakkaat Muurinvartijat, keskiviikkona kun luette tämän, minulla pitäisi olla nettiyhteys ja keskustelu kahden nuoren Keski-Aasian veljen kanssa, jotka opiskelevat Moldovassa raamattukoulussa. Rukoillaan Herran johdatusta tähän tapaamiseen.

Siunattua helluntaijuhlaa teille, rakkaat ystävät! Kiitos, että muistatte rukouksin!

ANDRES KOSKELAINEN